Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: Hiren Boot CD 8.9
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Hiren boot cd:
Hiren isminde hintli bir programcının yazdığı  ,sürekli güncellenen bir yazılımdır..bilgisayar kullanıcılarına  bakım ,onarım  gibi işlerde  gerekli olabilecek yazılımların toplu bir şekilde bir menü sistemi  yardımı ile dos ortamında  kullanma  olanağı tanıyarak işleri kolaylaştırır..ayrıca bu sürümü türkçeleştirilmiştir..

[Image: 8677hiren1_kopya.jpg]

Özellikler:

¤ Bilgisayarlar arası bağlantı kurabilme (LPT, Serial ve ETH üzerinden)
¤ Dos modda NTFS bölüme erişebilme.
¤ Boot yöneticileri.
¤ Dos modda USB desteği.
¤ Tüm MSDOS harici komutları.
¤ Windows için dos modda otomatik program başlatma yönetimi.
¤ Windows için Tweaker ve Ad-aware taraması.
¤ Farklı DOS modlarında başlatabilme.
¤ Windows sürücülerinin yedeklenmesi ve yedekten geri alınması.

[Image: 9137hiren2_kopya.jpg]

¤ Norton Ghost 11.0
¤ F-Prot Antivirus 3.16f (0402)
¤ McAfee Antivirus 4.40 (0402)
¤ Memtest86+ 1.70
¤ Active Kill Disk 3.1
¤ PCI and AGP info Tool (0402)
¤ System Analyser version 5.3p
¤ SATA Support
¤ Ghost Image Explorer 11.0
¤ Silent Runners Revision 50
¤ Autoruns 8.61
¤ Unknown Devices 1.2 (0402)
¤ PCI 32 Sniffer 1.1 (0402)
¤ CCleaner 1.37.456
¤ Spybot - Search & Destroy 1.4 (0402)
¤ SpywareBlaster 3.5.1 (0402)
¤ Ad-Aware SE Personal 1.06 (0402)
¤ Unstoppable Copier 2.28
¤ Unlocker 1.8.5
¤ Dial a Fix 0.60.0.24
¤ DriverBackup! 1.0.2
¤ WinKeyFinder 1.0
[Image: 8926hiren3_kopya.jpg]

Güncelleme Notları
+ SeaTools for Dos 1.08
TestDisk 6.7b
PhotoRec 6.7b
Astra 5.31
HwInfo 5.0.5
Active Password Changer 3.0.420
Mpxplay v1.54 Final
CPU-Z 1.39
CCleaner 1.38.485
Ad-Aware SE Personal 1.06 (1003)
F-Prot Antivirus 3.16f (1003)
McAfee Antivirus 4.40 (1003)
PCI 32 Sniffer 1.1 (1003)
PCI and AGP info Tool (1003)
Spybot - Search & Destroy 1.4 (1003)
SpywareBlaster 3.5.1 (1003)
Unknown Devices 1.2 (1003)
* Otomatik çalıştırılma özelliği düzenlendi

[Image: 8926hiren3_kopya.jpg]

Düzeltme

Bazı donanımlarda, OAKCDROM.SYS ve VIDE-CDD.SYS dosyaları nedeni ile açılabilir disk özelliği devre dışı kalıyordu.. Bu problem bu sürümde düzeltilmiş. Bunun dışında SATA sürücüleri de güncellenmiş..
[Image: 2831hiren5_kopya.jpg]
[Image: 2241hiren6_kopya.jpg]

umarım işinize yarar...
Hiren bootCd 8.9
not:linkten ildireceğiniz rar klasörünün içindeki bir diğer rar gibi gözüken dosya iso dosyasıdır nero ile direk cd ye yazdırabilir bilgisayar açılırken boot device olarak cd-rom u belirleyerek çalıştırabilirsiniz..Rar şifresi sitenin standart sifresidir...
Sağol "IdontKnoW" Boot CD'sinin, yararlı birçok programla birlikte olması gerçekten yararlı olacaktır.
Teşekkür ederim, ama daha detaylı anlatabilir misin l?
Yani neler yapabileceğimizi örneklerle cevaplandırır mısın lütfen??
Teşekkür ederim...

NOT: resimler bende görünmediği için tam olarak anlayamadım galiba ... Big Grin
35cem35 Wrote:Teşekkür ederim, ama daha detaylı anlatabilir misin lütfen?
Yani neler yapabileceğimizi örneklerle cevaplandırabilir misin lürtfen?
Teşekkür ederim...

tabi..
mesela bilgisayarına virüs bulaştı ve açılmıyo boot cd ile virüs taraması yaptırabilir ve virüsleri silip sistemini kurtarabilirsin..
mesela sisteminin yedeği almak istiyosun boot cd yi kullanarak ghost ile yedek alabilir gerektiğinde yani bilgisayarın göçtüğünde geri yükleyebilirsin
mesela harddiskine bölümlendirme yapmak istiyosun cd deki partition magic le kolaylıkla halledebilirsin..
mesela hardiskinde bi sorun var yada sildiğin bir dosyayı kurtarmak istiyosun bunuda halledebilirsin
mesela rem hdd işlemci v.b aygıtlarda bi sorun olup olmadığını kontrol etmek istiyosun
mesela ms-dos a ihtiyacın var
mesela mesela mesela Smile yüzlerce şey yazılabilir ama kısacası herkezin elinde olması lazım..
35cem35 Wrote:NOT: resimler bende görünmediği için tam olarak anlayamadım galiba ... Big Grin

Resimlerin olması gereken yerindeki "X" işaretine sağ tuş "resmi göster" deyincede mi Resmi göstermiyor.?
IdontKnoW Wrote:
35cem35 Wrote:Teşekkür ederim, ama daha detaylı anlatabilir misin lütfen?
Yani neler yapabileceğimizi örneklerle cevaplandırabilir misin lürtfen?
Teşekkür ederim...

tabi..
mesela bilgisayarına virüs bulaştı ve açılmıyo boot cd ile virüs taraması yaptırabilir ve virüsleri silip sistemini kurtarabilirsin..
mesela sisteminin yedeği almak istiyosun boot cd yi  kullanarak ghost ile yedek alabilir gerektiğinde yani bilgisayarın göçtüğünde geri yükleyebilirsin
mesela harddiskine bölümlendirme yapmak istiyosun cd deki partition magic le kolaylıkla halledebilirsin..
mesela hardiskinde bi sorun var yada sildiğin  bir dosyayı kurtarmak istiyosun bunuda halledebilirsin
mesela rem hdd işlemci v.b aygıtlarda bi sorun olup olmadığını kontrol etmek istiyosun
mesela ms-dos a ihtiyacın var
mesela mesela mesela Smile yüzlerce şey yazılabilir ama kısacası herkezin elinde olması lazım..

Çok teşekkür ederim, gerçekten elimizde olması gereken bir sistem parçası Big Grin
Tekrar teşekkür ederim...

nashiila Wrote:
35cem35 Wrote:NOT: resimler bende görünmediği için tam olarak anlayamadım galiba ... Big Grin

Resimlerin olması gereken yerindeki "X" işaretine sağ tuş "resmi göster" deyincede mi Resmi göstermiyor.?

Hayır göstermiyordu ama nedense sayfaya tekrar girdiğimde gösterdi
teşekkür ederim...
Boot CD yapınca ve CD'yi Windows ortamında başlatınca programların olduğu şöyle bir görüntü oluştu.
[Image: hirensbootwi0.jpg]
evet bazı programları windows üzerindede kullanabiliyosun..
teşekkürler...

bir kafeden indiririm...Smile
link öldümü yoksa ben mi indiremiyomSad
link daha taze :)sende bi sorun var Smile
evet bende bi sorun varmış flashgetle indiremedim Rolleyes flashgeti kaldrdıktan sonra tekrar denedim oldu teşekkurler IdontKnoWBig Grin
rica ederim..bu program benim çok işimi gördü ...sizinde ihtiyacınız olduğunda yardıma koşacaktır...
kusura bakmayın buralarda yeniyim sitede aradım ama " sitenin standart sifresidir..." standart şifreyi bulamadım.
teknomag.com
Teşekkürler üstad, hakketen hayırseverliğini gösteriyorsun.. Big Grin
Sağol Dostum, bu arada hoşgeldin demeyi unutmuşum, aramıza hoşgeldin.
[Image: 4957732rc9.gif]
arkadaşlar ben isonun içindeki dosyaları yükledim cd ye ama boot olmuor acaba iso dosyasını açmadan mı kaydedeceğim ve birde orda path dosyası var onu yüklemeyecekmiyiz ??????
İso dosyasını Nero ile CD'ye yazdıracaksın.
saol kardeş
sitenin şifresi ne
teknomag.com
nashiila Wrote:teknomag.com

iiki şifreyi direk yazmamışım.. :)arada konuyu yeşil görüyorum..
HaklısınBig Grin aslında 3-4 mesaj yukarda var ama olsun, aceleyle gözden kaçmış olabilir, ayrıca insanlara yardım etmek hoşuma gidiyor.Yahoo
ilginç olan baya bi indiren olmuş kimse bir yorum yazmamış sadece yeni üyeler bişeyler yazmış onlarda şifreyi soruyoSmile
Pages: 1 2
Reference URL's