Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: sx1 açılma sorunu
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
merhaba arkadaşlar

sx1'im dün aniden kapandı ve açmaya çalıştığımda pin ekranı geliyor ve ardından minik bir ses çıkarıp daha giremeden kapanıyor.

acaba şarj mı bitti diye düşündüm ancak bir anda şarj bitemez. Şarj etmeye çalışınca da ilk 10-15 sn ışık sönünceye dek şarj ediyor sonra görüntü kayboluyor

ne yapmalıyım ?

yardımlarınız lütfen
donanımsal bir problem olabilir , öncelikle yapman gerekenler ;
hard format, olmazsa firmware güncellemesi ... Wink
merhaba tekrar

bu telefon daha önce 2 kez daha benzer sorunu yaşadı, firmware güncellemesi ile başarı servisi çözmüştü.

aynı şeyi kutuda gelen usb kablo ile yapabilirim diye düşünüyorum ? ancak telefonun bu işler sırasında şarjının bitmesi sorun oluyor sanırım ?
şarj işini nasıl garantiye alabilirim ?

teşekkürler
bi de hard format nasıl yapılır ?
hard format (Bu sayfanın üst tarafında ara butonu tıklanır? aranacak kelime grubu "hard format" yazılır başlıklarda ara seçeneği aktifleştirilir ve arama sonuçlanır. Aşağıda linki verilen sayfaya ulaşılır. Ara butonu böylece yetim bırakılmamış olur Smile ) kolay gelsin

http://forum.teknomag.com/showthread.php?tid=2032
[Image: sx1ur5.jpg]
pardon haklısınız Smile
hard format dobroski bir işe yaramadı Sad

hiçbirşey yapmıyor sanki
en son ne zaman şarj etmişsen tahmini kalan şarjı bilebilirsin.
eğer az kaldığını düşünüyorsan "açık şarj" yap.
[Image: akarjyarmadakiwb3.jpg]
[Image: 5235202me7.gif]
eyvallah Smile
Eğer açık şarj yapmak istersen:
Maşa için satıcıya, 20 cm kablonun her iki ucunda mandal gibi sıkılan yerleri var lehim yapmadan geçici ara bağlantı yapmak için dersin.

Başka birşey, 2 tane toplu iğne, 1 tane sendeki şarj adaptörü, birde toplu iğneleri taktığımız yer oynamasın diye altına çift taraflı küçücük bant koydum ben(resimdeki çok beyaz olan parça)
ve toplu iğnelerin üzerinede o resimdeki maşaların metal kısımlarında plastik yerler var ya (resimde yeşil ve beyaz gözüken) onlardan 3-4 mm eninde keser iğnelerin üzerine takarsın bendeki kırmızı idi o yüzden, resimdeki kırmızı parça. hadi kolay gelsin.Yahoo
[Image: 08o37499fp5ai3.gif]
bu açık şarj olayı iyi bir alternatif
anlamadım ben bu açık şarj olayını

şarja taksan yeterli olmuyor mu
meryigit Wrote:anlamadım ben bu açık şarj olayını

şarja taksan yeterli olmuyor mu

cihaz acilmadiği için sarj yapilamiyor dolayisiyla da acik sarj gerekiyor...Wink
Eski bir baslıgı uplıyorum ama teşekkür etmek istedim...Açık şarj yaptım işe yaradı Smile harikasınız !!!
Reference URL's