Arkadaşlar bir gun telefon pc tarafından unknown device olarak tanınmaya başladı, 1 ay sonrada mmc kart okumamaya başladı, tabi sonradan sorunun mmi board arızası olduğunu öğrendim. Belki sorun oksitlenmedendir dedim içini açtım tinere yatırdım, alet çalıştı fakat 15 dakika sonra geri bozuldu. Neyse acaba dedim kart ustune baskı uygulasam sorunu çözebilirmiyim (ki bu düşünce anında oluşmadı ne yazıkki bir sure bozuk kullandım). Bu düşünce üzerine mmi board ile ana board arasındaki plastiği çıkardım onun yerıne alt tuş takımınım tamamıyle altını kaplayacak sekılde bır kac kagıt parcasını ıkı board arasına sıkıştırdım ve telefonu bu şekilde vidaladım. Yani vidalayınca kartlar üzerinde baskı oluştu. Şimdi telefon acaip iyi çalışıyor

.. Belkide kartta çatlak vardı ve baskı yaratmam sorunu çözzdü.
Yani tam türk usulü ve parça arttırarak sorunu hallettim. Denemek isteyenlere Türk usulu çözüm anlayacağınız.
yalnız mmi board ile mainboard arasındaki parça alt tuştakımının yükünü sırtlıyor. sizin bu çözümünüz hiç uzun ömürlü olmaz. şu an tamir edilebilir bir sorun gibi duruyor fakat öyle kullanırsanız tamiri mümkün olmayan zararlar verebilirsiniz...
şimdilik güzel bir çözüm, hakikaten tam Türk usülü olmuş

benim aklıma da şöyle bir olası sorun geldi ; evlerden ırak olsun

cihazın sert bir yüzeye düştüğü an vidalar ve klavuzlarında oluşan fazla baskı nedeniyle zaten dayanıksız olan plastik vida klavuzları kökünden olduğu gibi kopabilir.böyle bir sorunu bizzat yaşamışlığım var

ya haklısınız belki ama, bellı zaten baskıyı doğru noktalara ıleterek dağıtan bir ara eleman olduğu, bende baskıyı yayacak sekılde tum alt boarda yuk yayılacak sekılde kağıt sıkıştırdım, yanı tek noktaya yonlendırmemeye çalıştım, ama bu seferki sorun ısınma sorunu olabilir. fakat zaten oyun oynamıyorum, gerçi mp3 dınlıyorum ama bakalım ne kadar ıdare edecek, zaten çalışan bır mmı board bulamadıgım ıcın, veya ısı tabancası durumu cozecekmı bılmedıgım ve bendede olmadıgı ıcın olayı geçici olarak bu şekilde hallettım, 1 ay sonra telefonun çalışıp çalışmadıgını yıne yazarım....
bırde cmert, yanı kırılacak kadar, acaıp bır baskı yaratmadım, dedim ya tam Turk Usulü çözüm hehe

çalışıosa sorun yok demektir

ama o aradaki şey bi nevi şaseyi tamamlama işlevide görüyo die biliyorum ben :S
ercin Wrote:bırde cmert, yanı kırılacak kadar, acaıp bır baskı yaratmadım, dedim ya tam Turk Usulü çözüm hehe 
Yakışır ...

aman çalışsında usül, erkân farketmez

tekrar sorun oluşana kadar, iyi bir çözüm, ama bri daha sorun olmaması için duaya başla

appo Wrote:çalışıosa sorun yok demektir
ama o aradaki şey bi nevi şaseyi tamamlama işlevide görüyo die biliyorum ben :S
plastik bir parça nasıl şaseyi tamamlayabilir??
bence arkadaşın sorunu zaten mmi boardtan değil iki board arasındaki iletişimi sağlayan konnektörden kaynaklanıyo..hatta birçok sx1 in sorunu aynı olabilir ..
bunu şuna dayanarak söylüyorum bir arkadaşımın sx1 inde de aynı sorunlar vardı kart okumama resetleme blinmeyen aygıt .. bunun üzerine onun mmi boardını söktüm ve kendi sx1 ime taktım ve mmi bende sorunsuz çalıştı ..bunun üzerine bende kendi sağlam mmi board ımı arkadaşın boardına taktım ve telefon hiç açılmadı ancak mmi üzerine baskı uygulamak sureti ile açılıyodu bu duruma göre benim mmi minde bozuk olması gerekir ama hala kullanıyorum..daha sonra arkadaşımın mmi boardunu hava tabancası ile ısıttım ve sorunları halloldu ..tabi genelleme yapmak doğru olmaz ama benim başıma gelen bu ayrıca sx1 in en dayanıksız noktasını iki board arasındaki konnektör olduğunu düşünüyorum şahsen çünkü en çok baskıya madur kalan ve arıza yapması olası nokta.. zaten sx1 alacağım zamanlardada sx1 in iki boardtan oluşmasının dezavantaj olduğunu sölüyodu teknik servisteki bir arkadaş....