Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: Gördüğüm en ii linux..BACKTRACK
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
arkadaşlar ben bu linux sürümünü air crack için kullanıyorum (128 bitlik web şifrelerini çözmede)  dün kurcalarken getright ın exe sine çift tıkladım ve linux a getright kurdu vede çalıştı bende ohaaaa falan oldumSmile sizinlede paylaşıyım dedim ayrıca livecd yani cdden çalışıyo hdd ye kurmak için farklı metodları var direk kurulan versiyonu varmı bilmiyorum..buarada tabiki ingilizce edinmek isteyenler için link aşağıda..
Download
kurulan versiyonu yokmuş sanırım "With no installation whatsoever, the analysis platform is started directly from the CD-Rom". Anladığım kadarıyla amacı gereği, güvenlik açıklarını test etmesi için live modunda çalışması gerekiyor.

bilgilendirme için teşekkürler Thumbup

[Image: screenshot6_small.jpg]
ben live modu hardisk ten çalıştırdım(biraz uğraşmak gerkiyo )partusuın kurulanından hızlı olduğunu söyliyebilirim..hatta evdeki p3 makinemi sırf back track için kullanıyorum windows ortamında imkansız olan şeyleri başarıyo...
IdontKnoW Wrote:arkadaşlar ben bu linux sürümünü air crack için kullanıyorum (128 bitlik web şifrelerini çözmede)  dün kurcalarken getright ın exe sine çift tıkladım ve linux a getright kurdu vede çalıştı bende ohaaaa falan oldumSmile sizinlede paylaşıyım dedim ayrıca livecd yani cdden çalışıyo hdd ye kurmak için farklı metodları var direk kurulan versiyonu varmı bilmiyorum..buarada tabiki ingilizce edinmek isteyenler için link aşağıda..
Download
wine ile tüm distrolarda çalıştırabiliyorsun zaten??
zet Wrote:
IdontKnoW Wrote:arkadaşlar ben bu linux sürümünü air crack için kullanıyorum (128 bitlik web şifrelerini çözmede)  dün kurcalarken getright ın exe sine çift tıkladım ve linux a getright kurdu vede çalıştı bende ohaaaa falan oldumSmile sizinlede paylaşıyım dedim ayrıca livecd yani cdden çalışıyo hdd ye kurmak için farklı metodları var direk kurulan versiyonu varmı bilmiyorum..buarada tabiki ingilizce edinmek isteyenler için link aşağıda..
Download
wine ile tüm distrolarda çalıştırabiliyorsun zaten??

öylebişey duymuştum ama harici bir program olduğu için pek fonksyonel olduğunu düşünmüyorum yinede denemediğim için bişey diyemem ..(aynı olay olsa bile işletim sisteminde standart olarak sunulması daha ii diye düşünüyorum)
teknomag'ın anasayfasında dokunmatik projetör için yazılımı duyurmuşlardı onu denemek için opensuse 10.2'yi denedim(pardus ve ubuntuda çalışmadı) opensusede gerçekten güzel bir çok program yüklü geliyor ve gnome+kde masaüstü seçeneklerini birlikte sunuyor...
bide işletim sistemiyle standart gelmesi bişey değiştirmez linuxda birçok windows ortamı emülatörü var cedaga,wine vs.. favori işletim sistemimiz pardus tabiki, üzerine beryl,xgl,aiglx,cuba-dock gibi opsiyonlardan birini yükleyince tadından yenmez
bide livecd'si slax tabanlıymış ve ev kullanıcıları için bir sürüm değilmiş...
haklısında  pardusta bunları yapmak için kurulan versiyon kullanmak gerekiyo  live cd sinde bu prglar yok live cd ye nasıl eklicem  bunları artı pardus orinico vireless kartımı tanımıyo airdump prg ı yok air crack prg ı yok tek tek bunları indirip kurmak lazım oda kurulan versiyonuna live cdye bunları pach etmek biraz zor..artı partus laptopumda birincil ses kartı olarak kameramın mikrofonunu görüyo ve kamera onboard olduğundan ancak driverinı kaldırarak sorun gideriliyo tabi buda windowstaki kadar basit diil ancak konsol yardımı ile komutla yapılabiliyo kısacası ben pardus a kılımSmile
mikrofonu nasıl ses kartı olarak görüyor?? bi yanlışın olması lazım ve de sürücü kurulumu(işletim sisteminin versiyonu ve donanımın çıkış tarihine orantılı olarak) distrodan distroya fazla farketmez.. birde livecd kullanışlı bir ortam sunmaz hiçbir zaman çok yavaş oluyor(yaklaşık olarak 3-4 kere livecd açana kadar hardiske çok rahat kurabilirsin)
[bkz.kraldan çok kralcı olmak]
ilginç dimi laptoptaki dahili usb kameranın üzerindeki usb mikrofonu birincil ses kartı olarak görüyor ve hiçbirses çıkmıyor tabi normal ses kartınıda görüyor ama birincil olarak normal ses kartını atasamda yinede ses çıkmıyodu ..zaten live cd de sorunu halledemeyince inat ettim kurulan versiyon u buldum kurdum daha sonra sorunu çözdüm zaten sorunun ne olduğunu anlamak bile başlıbaşına sorun olmuştu .şaçma sapan bişey ama öle bi anda başıma geldiki bilgisyarı kırıcaktım..neyse ses sorununu çözdükten sonra birde usb modem sorunu yaşadım modemin driver ını bulup tanıttım çalıştırdım bilgisayarı kapatıp açtım bir baktım yine yok o anda formatı bastım..ama back track bana hiç sorun yaşatmadı artı live cdsini dvd ye çektim şimdi daha hızlı da çalışıyo ..kısacası ben memnunum
Backtrack i kurdum.Hoş bir arayüze sahip.Aslında amacım kendi wirelessımın ne kadar güvenilir oldunu denemek içindi.Bende airties rt 211 modem var modemi wpa ile şifreledikten sora backtrack ile bi deneme yapiyim dedim.(Bunu yapmamın nedeni 1024 sınırlı kullanan bi arkadaşımın wirelessına girmişler vede işn ilginc olan tarafı ise faturanın 100 milyon gibi bişi gelmesi....)Nese bi yerden nasıl kullanılacanı örendikten sora başladım şifremi kırmaya.Kendi bilgisayarıma balantıyı kurup öle bıraktıktan sora abimin laptoptan denemeye başladım.Önce kanal tespiti yaptım.Ama bunu yaparken şöle bişi farkettim 6 tane şifreli modemi gördü vede hepsinin kanalı 11 Smile Burda bi afallama gecirdim.Nese airodumpı actım vede başladım data toplamaya kanalı 11 e yönlendirdim.Burda hiç data olmuodu.Bunu bi türlü anlayamadım.
Birinci sorum; Programdan kaynaklanan bi eksiklik mi yoksa yapılması gereken bişi mi var?
İkincisi; Böle bi durumda modeme girmeleri mümkünmü?Yoksa bunlar birer uydurmaca mı?Yapmaları olasılığı var mı?

Bilgili olan arkadaşlarımın konuyla ilgilenmelerini rica ediorum.Eğer mümkünse kablolu yapcam sistemi Smile

Şimdiden tşkler Bye
ben wpa yıda web ide back track ile kırdım ve kırılması mümkün..sen paket toplama kısmında takıldım sanırım konsolu kullanarak bir hedef dosya belirtip oraya 11 nolu kanaldaki tüm paketleri kaydettiriyosun daha sonra mac adresine göre bu paketlerden işine yarayanları deşifre ediyosun (aircrack ile )bu işlemler sırasında konsol kullanıldığı için biraz zor herkezin yapabileceğini sanmıyorum..
ayrıca sana tavisiyem modeminin wireless kanalını değiştir aynı bölgede aynı kanalda birden fazla modem olması perfonmans açısından sorun çıkartıyo yavasşlama kopma v.s. aynı zamnda güvenlik açaısındanda kötü çünki web kırmak için veri trafigi gerektiğinden bunu yapacak kişiler muhtemelen en çok modemin olduğu kanalı şeçerler..
bu kadar yazmışken şunuda belirtiyim modemin kanalını 10 yada 9 yap çünkü bu değerler direk modemin frekansını değiştiriyo ve rakam küçüldükçe frekans küçülüyor dolayısıyla dalga boyu uzuyor yani daha uzun mesfee gidiyor ama kalite düşüyor..aynı zamanda türkiyedeki binalar ve çoğrafi yapıya uygun olan kanallarda 9 10 11 Smile
İlgilenip yazdınız için cok tşk ederim.Aslında 11 yaptığımda data olmuor.aireplay komutunu denedim veri yapması için oda olmadı.(fakeauth'uda denedim oda başarısız oldu)Bundan dolayı içim biraz rahatladı.Sanırım aynı kanalların olması bi avantaj gibi.Veri için zorluk yaratıo bölece girilmesi dahada zorlaşıo.
öncelikle bişey diil.. bu konuyu kendim açmış olduğum için cevaplıyorum... yanlış düşünüyosun bir kanalı dinlemeye aldığında o kanaldaki tüm makinelerin tüm veri trafiği bilgisayara kaydedilir ve mac adreslerine gore sınıflandırılır sende isdeğin makinenin mac adresini yazıp ona ait verileri kırmaya baslarsın olmassa bir diğer mac adresini denersin yani çok makine çok şans gibiSmile ayrıca sadece bir iki komutla olmuyo bunlar tüm parametreleri girmen gerek yani baya karmaşık bu konuyla ilgili dökümanlar internette var ama türkçe olanlar genelde fake ingilizce dökümanları araştırırsan muhakkak sonuca ulaşırsınSmile
Arkadaşlar selam. http://www.remote-exploit.org/backtrack_download.html adresden bt2final.iso yu indirdim cd ye çektim çalıştırdım masa üstüne geldim. bende wireless kartı ses kartı usb maus vs. var onların hiçbirini tanımadı . ayrıca Wireless Tools varmış o benim çektiğimde yok öyle bi menü yok bu konu hakkında bana yardımcı olurmusunuz link verdim kusura bakmayın ..
Benm Kanaatimce en ii linux Mandrake & Vistax Wink
Valla linux ortamını seviyom ama kullanamıyom Big Grin unixden bi girişe ihtiyacım var boş vakitlerde inş Smile bu arada evet backtrack hack konusunda en çok kullanılan live cdlerden biri Big Grin başka linuxlarda var bu tarz war linux,phlak gibi tahminen 10 tane fln vardı editlenmiş linux sürümleri ama genelde tutorial vidyolarında gördüğüm backtrack kullanıyorlar Smile (http://video.antichat.ru)
Reference URL's