slm arkadaşlar elime bi arkadaştan siyah sx1 geçti ve açılmıyor.
hiçbir açılma belirtisi yok software modda da acılmıyor
bunun için forumda x55 kablo ile ölü sx1 i canlandırma olayı anlatılmış onu denicem ama acaba olur mu?bunu merak ediyorum..
şu anda x55 kablo arıyorum bulduğum an işlemi denicem
ben telin beyninden şüpheleniyorum acaba x55 kabloyla kesin yapabilirmiyim?olmazsa eğer bu teli hayata döndürmenin yolları nedir acaba..
bu konuda vereceğiniz cevaplar bana cok yardımcı olacaktır
cevaplarınızı bekliyorum bu teli hayata döndürmem lazım aksi halde
eğer olmazsa tel tamamen ölmüşse içini açıp kurcalıcam
parçalarını felan benim kendi sx1 ime yedek olarak saklarım..
cevaplarınızı bekliyorum[/font]
teşekkürler
donanımsal bir arıza yoksa test point yapıp flash yazabilirsiniz.eğer çalışmazsa sağlam üst bordla denersin.üst borduda alt bordla denersin.hangisi arızalı ortaya çıkar.ona göre yaparsın veya satarsın.saygılar
biraz daha açarsan olayı biraz bşyler kapıcam
test point dediğin x55 kablo ile flash yüklemek mi?
ayrıca bu bordları nasıl denicem şöyle resimli bi gösterme yaparsan cok ii olur
teşekkürler
@gizli.ajan_sx1
yaw üstat sen o cihazı bana göndersen benimde 8 aydan sonra bi SX1im olsa ne güsel olur... sen bi düşün bu konuyu bi sevaba girersin

@gizli.ajan_sx1 dostum belirtileri yazarsan sanırım daha iyi yardımcı olabiliriz. mesela ekranda kararma oluyormu? bızztt sesi geliyormu?
ilk önce x55 orijinal com kablosu ve freia ile flash yazmayı dene.test point yapılmışsa yazması lazım.donanımsal bir arıza yoksa tabii..test point eski tip bordlarda direnç kaldırılması.yeni tip bordlarda işlemci altından yol kesilmesi demektir.bu adreste freia ile nasıl yapacağın anlatılıyor..
http://forum.teknomag.com/showthread.php?tid=1185
bu adreste test point nasıl yapılıyor var...
http://forum.teknomag.com/showthread.php?tid=1281
bu adreste nasıl sökeceğin var...
http://forum.teknomag.com/showthread.php?tid=860
şimdi eline çalışan sağlam bir sx1 alıyosun.onu dağıtıyosun.anabord ile ekranla tuşbordunu ayırıyorsun. bir makinanın tuş bordu ile ekranını diğer makinanın anakartı ile topluyosun.diğer makinayıda topluyosun birinin anabordu diğerinin tuş bordu ve ekranı ile.sora her iki makinayı da açmayı dene.açılan makinada açılmayan sx1 in parçası-- tuş bordu veya anabord -sağlam demektir.ona göre arızalı makinanın hangi parçası sorunlu olduğu meydana çıkar.
kolay gelsin. işallah işine yarar bunlar ..saygılar
not: bursa daysan yardımcı olmağa çalışırım değilsen netten yardım ederiz.saygılar
arkadaşlar herkese yardımları için teşekkürler
şimdi olayı baştan tekrar anlatayım
ilk önce KOCAELİ deyim msn adresim yazılı ekleyen olursa konuşup anlaşırız
teli bi arkadaştan aldım bana dediğine göre ana kart gitmiş
bi sorunu daha var kart yuvası yerinden cıkmışş sorunları bu kadar
tel hiçbir açılma belirtisi göstermiyor
kendi bataryamı denedim aynı ölü vaziyette sizce kurtarabilir miyiz bu yavruyu
eğer kurtulmazsa ne yapalım içini açıp bakıcam ne var ne yok benim içinde bi deneyim olur kendi sx1 im sıfır gibi garantisi haziranda bitiyo
bu bozuk sx1 le uğraşırım biraz parçalarını kullanırım
tabi canlandırabilsek daha ii olur
(ayrıca bazı almak isteyen arkadaşlar var msnden konuşalım sorunları yazdım zaten msnden ayrıntılı konuşuruz)
teşekkürler
kürşat77 Wrote:@gizli.ajan_sx1 dostum belirtileri yazarsan sanırım daha iyi yardımcı olabiliriz. mesela ekranda kararma oluyormu? bızztt sesi geliyormu?
sorunları şunlar:
şu anda cihazda tık yok ölü halde yani açılma belirtisi yok
arkadaştan aldım cihazı benm oldu bana dediğine göre ana kart gitmiş
bide kart yuvası yok...hepsi bu cok şeymi sence..
acaba yavru hayata dönermi..
KinG_ThieF_ Wrote:@gizli.ajan_sx1
yaw üstat sen o cihazı bana göndersen benimde 8 aydan sonra bi SX1im olsa ne güsel olur... sen bi düşün bu konuyu bi sevaba girersin 
bu tarafını pek düşünmemiştim
ya yapmayı yada parçalarını kullanmayı düşünmüştüm
ama yinede bi konuşalım..
gizli.ajan_sx1@hotmail.com
msn deyim
konuşalım ekledim msne...
online olunca görüşürüz...
ama makul bi fiyat verirsen sevinirim...
malum öğrenciyiz