Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: -- SXG75 --
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
...Siemens Mobile ın Benq ile birleşmesinden önce çıkardığı multimedya telefonu sxg75 almış bulunuyorum.

Sx1 kullanıcıları symbian kullandığını umarak bu telefonu uzun süre beklemişti. Fakat ben dahil sx1 ciler telefonda symbian bulunmadığını öğrenince o bekleyişe son verdi.

EL71 mi alsam? E71 i mi beklesem? derken siemens in yaptığı kampanya fikrimi değiştirdi. Telefonu Benq-cm3000 allinone yazıcı hedisiyle 450 ytl ye aldım. Kutu içeriği 1gb sandisk kart ve stereo kulaklıktan oluşuyor.

Malzeme kalitesi diğer siemens modellerinden iyi. Telefonun herhangi bir yerinden ses gelmesi yada oynaklık söz konusu değil. Tuşlar oldukça sert ve basımı zor. Ekran net (240*320) ve büyük. Görüş açısı oldukça iyi. Telefon boyut olarak sx1 ile hemen hemen aynı fakat sx1 den bariz ağır. Brew tabanlı siemens arayüzlü bir yazılım kullanıyor. Henüz brew uygulamaları yüklenemiyor. Symbianın en büyük avantajlarından biri olan multitask sxg75te de var. Birçok uygulama aynı anda çalışabiliyor, birinden diğerine geçilebiliyor. Tüm fonksiyonların çalışmasına izin veren uçak modu var. Ana kamera 1600*1200 çözünürlükte ikinci kamera ise 352*288 çözünürlükte fotoğraf çekiyor. Her ikiside 176*144 video çekiyor. Mp4, 3gp, h263, h264, mp3, aac formatlarını oynatıyor. RDS radyosu var. çekim gücü oldukça yüksek. En farklı özelliği ise dahili GPS anteni içermesi. İstediğiniz anda bulunduğunuz kordinatları öğrenebiliyorsunuz. Telefon üzerinde birçok kısayol var; video görüşme, ses, internet, task manager, fotoğraf, media player. Yüklü 5 adet oyun ve 7 adet uygulama var. Ofis, pdf ve zip dosyalarını açabiliyor. Dahili hoparlörü oldukça kuvvetli, siemens geleneğinin aksine sesler daha tok.

Ben bu telefonu bir sx1 kullanıcısı olarak beğendim. Tavsiye ederim.

Birkaç resim;

[Image: Siemens_SXG75_s.jpg]

[Image: sl1031_sxg75_22.jpg]
55 serisinden bu yana kullanılan standart soketi kullanıyor.

[Image: benq-siemens_sxg75_i01.jpg]
GPS özelliği ile ilgili bir resim.

ve genel özellikleri;

[Image: sxg-specification.jpg]

hot-swap özelliği var;

[Image: 33.jpg]

arkadan böyle;

[Image: siemens-sxg75-00.jpg]
telin tipi cok hos bence ilk gordugumde sx1'in dewamı gibi dusundum...ama tek kotu yanı symbian olmaması...bence beyaz rengi daha hos...siyah sx1 yanına iyi gider..
Hayırlı olsun Halil Wink

SX1 den sonra ilgimi çeken 3 cihazdan biri ... umarım ben de birgün kavuşurum Smile

ee ... SX1 almayacak mısın ??
cmert Wrote:Hayırlı olsun Halil Wink

SX1 den sonra ilgimi çeken 3 cihazdan biri ... umarım ben de birgün kavuşurum Smile

ee ... SX1 almayacak mısın ??

alacağımda "arkadaş bi gitmedi askere" diyesim geliyor...
dükkanlara bakıyorum hep açılmış cihazlar; birinin kapak değişmiş birinin kasa değişmiş... arkadaştaki çok temiz... onu bekliyorum...
adigehalil Wrote:alacağımda "arkadaş bi gitmedi askere" diyesim geliyor...
dükkanlara bakıyorum hep açılmış cihazlar; birinin kapak değişmiş birinin kasa değişmiş... arkadaştaki çok temiz... onu bekliyorum...

4 tertip değilmi arkadaşın Big Grin Big Grin yakındır o halde Big Grin Big Grin

mesaj silmen için yetki gerek Wink
Fiyatı çok uygun!Alacağım Smile yazıcı 1 gb kart stereo kulaklık ve telefon bu fiyata!

Takozları üreten nokia düşünsün bakalım Smile
yaf alasım geldi Big Grin ama el71 aldım bunu öncweden görseydim bu başlığı yani kesin bu teli alırdım Sad
commaniac Wrote:yaf alasım geldi Big Grin ama el71 aldım bunu öncweden görseydim bu başlığı yani kesin bu teli alırdım Sad

[Image: yigiton2.png]

o zaman yoktu böyle bir kampanya... yazıcı ile 800 lira idi....
telefon gercekten hoş... şimdi benimde kanıma girdiniz.. Big Grin
böyle bir cihaza menü ikonları görünümü çok dandik kalmış ben yakıştıramadım doğrusu ama alet sağlam..
Ben çok şık buldum ... zaten değiştirilebiliyor bildiğim kadarıyla Wink
teli 450 ytl ye almışsın ama piyasada fiyatı 630 ytl den aşağı değil gibi yada nerden aldın link http://www.hepsiburada.com/productdetail...cepsisxg75
teknosada taksitli fiyatı 499 ytl peşin fiyatı 449 ytl.... 1 ytl para üstünüde verdiler.....Smile
Hemde teknosa da Swoon blink

inanılır gibi değil Rolleyes
iki gün önce 799 lira idi......Smile
iyi kapatmışsın ... yakışır Big Grin
Anlaşılan fiyatlar düştü.teknosanın sitesinde görünmüyordu.teşekkürler.
cmert Wrote:Ben çok şık buldum ... zaten değiştirilebiliyor bildiğim kadarıyla Wink

[Image: _780_screen.jpg]

bu nasıl Big Grin
sitede yok... gidin teknosaya muhtemelen tezgahtarlarında haberi yoktur...
cmert Wrote:
cmert Wrote:Ben çok şık buldum ... zaten değiştirilebiliyor bildiğim kadarıyla Wink

[Image: _780_screen.jpg]

bu nasıl Big Grin

hemen hemen tüm görsel öğeleri değişebiliyor... kullanılan işletim sistemi (BREW) buna izin veriyor...

ayrıca temalarda birçok şeyi değiştiriyor...

bir haftadır kullanıyorum... derinden incelemedim ama izlenimlerimi yazayım:

1. sx1 in tadı yok......Big Grin

2. telefon çok yeni olmamasına rağmen üzerinde fazla bir çalışma yok (sx1 gibi).........

3. mediaplayer çok sade ve işlevsiz. karışık çal seçeneği bile yok... bazı mp3 isimleri sorun oluşturabiliyor (uzunluğu).... bazı mp3 türlerini çalmıyor: x-mp3, mpeg4/mp3 gibi....

4. kamera gündüz dışmekan çekimlerinde tatminkar olsada gece ve iç mekan çekimlerinde vasat...
harici flash ile çekilen gece çekimleri ise gayet iyi...
resimleri telefonda tam boyutu ile açamıyorsunuz. 240*320 ön izleme boyutunda açıyor...

5. temaları hafıza kartına atıp oradan çalıştırım diyorsunuz olmuyor... ya bluetooth üzerinden gelecek yada bir yazılım aracılığı ile pc üzerinden...

6. java uygulamalarını bluetoothtan gelsede tanımıyor... onlarıda pc üzerinden bir yazılım aracılığıyla telefona kuruyorsunuz...

benim farkettiğim eksiklikler şimdilik bunlar...
bu tespitlerime rağmen bu fiyata hala tavsiye edebileceğim bir telefon...
sonuçta siemens son kullanıcıya her zaman yapılacak iş bırakıyor....

Quote:bu telefondan en büyük beklentim... bir gün linux'una ulaşılıp potansiyelinin gün yüzüne çıkarılması...

demiştim ama bu telefonun linux tabanlı olmadığını öğrendim. ümitlerim suya düştü...
[Image: garf.jpg]

bir resim...
pencereye sığması için 800*600 e indirdim boyutunu...
Resim kalitesi oldukça iyi görünüyor ... kedi de mayışmış Big Grin Big Grin

bir de hangi FW yi kullanıyorsun, en az bug barındıran FW hangisi ?
Aklıma gelmişken cihazın 18+ resimleri Big Grin

[Image: _633_sxg751_s.jpg]

[Image: _633_sxg753_s.jpg]

[Image: _633_sxg754.jpg]

[Image: _633_sxg752_s.jpg]

[Image: _633_sxg757_s.jpg]

[Image: _633_sxg756.jpg]

[Image: _633_sxg755_s.jpg]
Ben yine infineon gördüm sanki Big Grin
Siemens'in elektroniğine bayılıyorum. Dışı kadar içindede birşeyler var Wink

Bu arada harici anten yuvasıda tam yerindeymiş. Tam ledlik ToungueToungueToungue
Evet @adigehalil ' e duyurulur, tam ortada Toungue Toungue

Benq boarlarda baya bi karmaşa yaratmış, Siemens in gözünü seveyim Big Grin
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Reference URL's