Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: Bilgisayarım
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Arkadaşlar,

Masaüstündeki bilgisayarım menüsüne tıkladığımızda açılan menüde sabit diskler,cd romlar ve diğer diye bölüm var.Bu diğerleri bölümüne(veya belgeler kısmına) kendimiz herhangi bir klasör veya program kısayolu vb şeyler ekleyebilirmiyiz?Regeditten olur diye düşünüyorum.Yardımcı olabilecek birileri varmı?
xqdc - xsetup diye bi ince ayar proğramı vardı. onunla yapmıştım bi aralar.
senin anlatmak istediğinle aynı şeymi bilmiyorum ama okuyunca aklıma böle bişey geldi..
[Image: 1884bil.JPG]
bu aslında kendi bilgisayarımın d: sürücüsündeki mp3 klasörü ona z: harfini atadım..
yapması çok basit bilgisayarımda araçlar menüsünden ağ sürücüsüne bağlan ı tıkladığında ve gözat dediğinde kendi bilgisayarın veya ağa dahil herhangi bir bilgisayarın paylaşıma açık olan herhangi bir klasörünü resimdeki gibi istediğin isim ve sürücü harfi ile bilgisayarım a ekleyebilirsin..ağ üzerinde daha çok işe yarasada kendi bilgisayarındaki klasörler içinde kullanabilirisin..
bu da güzelmiş

şöyle de olabilir
başlat , çalıştır , cmd
subst <klasör adı> <Disk Harfi>

mesela : subst d:\belgelerim\mp3 t:

tabi bunu pc yi her açtığında yapman lazım , yada .bat dosyasına kaydedip başlangıç klasörüne atsan da olur
Reference URL's