Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: ''Dabülü'' nedir ?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
“Dabülü”, tüm özelliklerini kaybetmekte olan bir ulusun, çağdaşlaşmak adına her şeyini (namusunu, malını, ülkesini) yitirme yolunda, “The Marmara” ile başladığı yolda, medya yardımıyla ulaştığı önemli bir basamağın simgesidir.
Komik değil, ağlanması gereken bir olaydır!...

Olay aslında basit bir adres kodlamadan kaynaklanır..

Gönderici telefonla adres sorar.
Santral memuru "Hürriyet Medya Towers" şeklinde yanıtlar.
Gönderici, “Towers”ı anlayamaz, santral memuru anlaması için kodlar ve mektup zarfı aşağıdaki gibi gelir.

[Image: dabulu.jpg]

T         O        W           E         R       S
Trabzon,  Ordu,  Dabülü,   Edirne,    Rize,  Sivas
dabülü ben senin kültürünü kopyalayayım da beni sev artık demektir
kendimden utanıyorum bari sen olayım demektir
dabülü ağlanacak halimize gülmek demektir...
bı ornekte bnden arkımın abısı kablo netı arıyo nete gıremedıgı ıcın operatordekı adamda ping atın dıyo nasıl yapıcam dıyo adam anlatıyo neyse ping yaz dıyo nasıl yazıcam dıye soruyo adam kodlama baslıyo Pırasa İskenderun Niğde Gaziantep diye kodluyo neyse oldumu dıye soruyo adam bızımkide hyr olmadı dıyo nasılyazdın dıyo bızımkide adamın kodladıgı gıbı yazdıgını soluyo adamda bısey dıyemıyo musterı dıye ve bu konusma bızım ki yuzunden 1saat suruyo arkım anlattı gulsemmi aglasammı dıye dusundum ama en onemlısıde adamın yerınde olmak ıstemzdım
dabülü'yü okuyunca güldüm o ayrı da aklıma bu şarkı geldi nedense :

tokken kimse gelmez akla
parani sakla kimisi takmis aklini mona lisa
simdi bak yasli gözle.hayal mi pizza?
hayati karartmaya yeter sadece bir imza
problemler sanki egzama gibi büyür ve yayilir topluma
darilir insan oglu bayilir.dagitilir koyun gibi
sayilir insan ama çok geç ayilir
bölünür ikiye ayrilir dikkat et! yo!
kimine sefkat 3 boyutlu
kimine gösteris nasip olur
kiminin parasi boldur ama boynuzlari da öyle
kimisi domuzun eline vererek kazanacak bu dostlugu
kimisi sehire gömülecek bu kalabaliga

(Ceza - Buz Dağları)
Bunlarda yabancıların "dabülü'sü"Big Grin korkmayın dünyada yalnız değiliz.Big Grin

"Asagida anlatilanlar Wall Street Journal tarafindan yayinlanmis gerçek hikayelerdir."

1. Compaq "Press any key" "herkangi bir tuşa basınız"" komutunu "Press return key" şekline dönüştürmeyi düşünüyor. Neden? "Any" yani "herhangi bir" tuşu nerede sorusuna cevap vermekten baygınlık gelmiş.

2. Bir müşteri, üzerinde "toz koruyucu" olduğunda fareyi kullanmakta güçlük çektiğinden dert yanmış. Toz koruyucu dediğinin farenin plastik ambalaj paketi olduğu ortaya çıkmış.Big Grin

3. Disklerinin hatalı olduğunu savunan müşteriye "diskleri satıcıya yollayın" denmiş. Satıcının eline geçen mektuptan disklerin fotokopileri çıkmış.Big Grin

4. Dell şirketinin bir müşterisi bilgisayarının faks çekememesinden şikayet etmiş. 40 dakikalık bir telefon görüşmesi sonucunda adamın kağıdı monitöre dayayıp :Dtuşuna bastığı ortaya çıkmış.

5. Bir IBM müşterisi dökümanı yazıcıya aktaramadığından şikayet etmiş. "Bilgisayar yazıcıyı görüyor mu?" sorusuna karşılık "Ekranı yazıcıya doğru çevirdim ama hala görmüyor" cevabını vermiş.Big Grin

6. Yeni aldığım bilgisayar çalışmıyor diye Dell firmasını arayan kadın sürekli "Ayak pedalına basıyorum basıyorum makinadan hiç ses gelmiyor" demiş. Ayak pedalı dediğinin fare oldugu ortaya çıkmış.Big Grin

7. Novell Netware'in ünlü hikayesi: NetWare: Buyrun SysOp. Adam: Bilgisayarın kahve taşıyıcıs kırıldı. Garanti kapsamındayım, ne yapmam lazım? Netware: Kahve taşıyıcı mı? Adam: Evet bilgisayarın önündeki! Netware: Pardon anlamakta güçlük şekiyorum. Bu kahve taşıyıcıyı nereden aldınız. Promosyon falan mı? Üzerinde bir marka var mı? Adam: Bilgisayarla birlikte geldi. Promosyon olup olmadığını bilmiyorum. Üzerinde 4X yazıyor.Big Grin

8. Bir IBM müşterisi:" İlk disketi sürdüm. İkincisini sürerken çok zorlandım. Üçüncüsü asla içeri girmiyor." Big Grin

[Image: 5273496hl3.gif]
Reference URL's