arkadaslar tuslar basmıyor
yukarıda bulanan yan tuş direnc yolları kopuk ve cihazda arkadaki sistemı değiştirdım ve hala ayni hiç bir basmıyo cihazda daha ne yapayım bu cihaza
kopan dirençlerin değerlerini öğrenip ona göre çözüm üretebilirsin ..
nasi yani direnc ve direnç yollari var iletim mi yapmiyor?
yoksa direnc yollari bi şekilde kesilmiş mi?
eger birincisi ise sorun büyük ihtimalle ana board üzerindeki işlemcinde...(ana kart uzerindeki işlemcide boyle bi sorun cikmasinin nedeni mmi takilirken aradaki parcayi unutma vs.,bi şekilde kisa devre yaptirma)
eger sorun ikincisi ise (ki sanmiyorum) ,ya yol cekecen yeniden(sen tamirciydin galiba benden ii bilirsin) yada CPU yu delip cihazi kapatcan...boarda veda..
arkadaşım yan tuşlarımı çalıştırmaya uğraşıyosun yoksa hiçbir tuş mu basmıyo??resimdeki bölümdeki iki direnç o iki yan tuş için ve eğer sorunun o iki yan tuş ise direncin olması gereken yerleri kısa devre yap çalışacaktır..yalnız oralarda sx1in şarj almasını sağlayan bir yol ve bir direnç var eğer yanlış bişey yaparsan telefon açılırken kendini resetler..merak ettimde o iki tuş neden bu kadar önemli?eğer hiçbir tuşun basmıyosa o dirençlerle hiçbir alası yok buna emin olabilirsin çünkü benim telefonumdada o direçler yok..
hiç basmıyo cihaz acılıyor tekrar kapatma bile yapmıyor ve elımde kovay olarak sağlam sx1 var on bordlarını deniyorum calısıyor cpu değiştim yine hiç bir tus basmıyor
cmert Wrote:kopan dirençlerin değerlerini öğrenip ona göre çözüm üretebilirsin ..
cmert o yan direncler ile butun tusların basmamasıyla bi alakksı varmı sence yan tuslar onemli değil , sayı ve ust kartın üstündeki tuşları bassın yeterki
@IdontKnoW arkadaşımızında yazdığı gibi o blgedeki dirençler o kısımdaki kısayol tuşlarını ilgilendiriyormuş.tüm tuşların çalışmaması seninde deneyip gördüğün gibi MMI boarddan kaynaklanıyor.
bence en iyisi telefonu servise götürmen..
önceki yazdıkların çok mantıklıydı neden değiştirdin ?
çünkü bugranın eski mesajlarını okudum..yan tuş problemi ile ilgili bir konusu daha var ve bence daha fazla kurcalarsa telefon hiç açmıyacak..böyle bi durumda şuçlu olarak beni görmesini istemem..
burada kimsenin kimseyi suçlamaya hakkı yok. herkes kendi amelinden sorumludur. zannetmiyorum öyle bir suçlama olabileceğini; sonuçta yardımlaşmaya çalışıyoruz...
burada tek suçlanabilecek kişi cmert'dir... örn...: "abiler cmert fw'sini yükledim, telefonum bozuldu... lütfen yardım!" ....

haklısın ama zaten arkadaş yukarıdaki mesajında benim yazdıklarıma güvenmediğini belirtmiş bende buyüzden değiştirdim..eğer isterse yine yardımcı olmaya çalışırım..
IdontKnoW Wrote:çünkü bugranın eski mesajlarını okudum..yan tuş problemi ile ilgili bir konusu daha var ve bence daha fazla kurcalarsa telefon hiç açmıyacak..böyle bi durumda şuçlu olarak beni görmesini istemem..
1. ama sevgili arkadasım bu o onceki mesajda bahsettiğim cihazla bunu ilgisi yok
2. cihaz susturacak kadar tecrübesiz olsam sx1 bırak iş yerınde müşterilerıni acıp tamir etmem
3. elımde yeterince sx1 parcası var zaten (cpu,ram,flash)
Buğra kardeş hangi semttesin
Benim carbon black için seni bi ziyaret edeyim diyorum bu hafta sonu.
robotica Wrote:Buğra kardeş hangi semttesin 
Benim carbon black için seni bi ziyaret edeyim diyorum bu hafta sonu.
ben gel desem de benım bi üstüm yani ustalarım teknik servise kendi arkadaslarından baskasını sokmz yanlıs anlama ben istemıyorum gibisindn
her neyse konumuza donelim bu tuslar hala neden basmaz direnc yollarını cektıgım halde
waybe çözüümüne hayran kaldım.Önboardı değiştirdim olmadı ozaman bende arka board ı değiştiririm diyosun...
msjları iii okursan artık son işlemınde bordun değişmesınden baska bir secenek kalmadıgını anlarsın tbi anlamak isteyene sözüm