Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: Reputation Değerlendirmeleri Kapatılsın Mı ?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Son günlerde yaşadığımız bir problem, "Reputation" kısmı atışma alanına döndü

eksi rep vermek yasak değil ancak bir anlamı olmalı ve forumda nedeni bulunmalı, yoksa yolda seni gördüm selam vermedin al sana eksi rep işine döner

forum dışı anlaşmazlıklar buraya taşınırsa, olaylardan bihaber repleri inceleyenler neoluyor demekten kendini alamaz ve bir taraflaşmaya doğru gideriz

kendi adıma reputation kısmı kapanırsa üzülürüm, çünkü orası ayrı bir alan, forumdaki iyiniyet veya yanlış hareketi belirtme yeri

reputation kısmı güzel bir yöndü böyle gitmeye, amacından sapmaya devam ederse kaldıralım
hocam bence de dediğiniz gibi ayrı kişisel bi alan "rep"..hatta bazi sitelerde "tecrübe puanı" bile ayri alan...

kaldirilmasi abes kacar bence...sonucta,cmert ve yeni kayit yapip istediğini indirip kaybolup giden üye arasında fark var,olmali da...bu da ancak ya tecrübe puanıyla yada reple olur...
bence artısıyla eksisiyle rep kalmalı..ve özgürlük açısından isteyen isteyene istediği sebepten artı veya eksi rep verebilmeli..ama bununla birlikte belli kuralları olmalı gereksiz yada haksız yere rep verenler tespit edildiğinde incelenip yaptırım uygulanmalı..yani rep konusunda kurallar ve cezalar olmalı...
bence rep kalsın herkese emeğinin hakkı verilmeli ,ama yeterki haksız yere verilmesin bu repler...
kalsın
kalsın fakat gereği dışında kullanılması durumunda cezalandırılsınız (hatta altına yazılabilir 'Sadece Acil Durumlarda Kullanın Gereksiz Yere Kullananlar Anayasanın Bilmem Kaçıncı Maddesine Göre Cezalandıralacaktır')
Akşam geç vakitte bir yerden döndükten sonra, sadece kalsın diyerek yatmıştım, ama daha geniş düşüncemi şu anda paylaşmak isterim, +rep olayı bundan öncede bir yerde konusu geçtiği gibi iyi birşey yapanın omzunu sıvazlama veya tersi durumda kendini düzeltmesi açısından geçici olarak -rap ilede uyarma anlamında bir olay.

Ama bizdeki "sx1mania_38" için yapılan durum amacından saptı gibi geliyor, grup halinde kendisiyle alakası olmadan sırf birine şirin gözükmek adına al bende sana -rap veriyoruma dönüyor.

Ben şahsen burada barış ve kardeşlik ortamının olmasını istiyorum bazı olaylardan sonra, "desperado" gitti hep üzüldük dönmesi için sürekli çağrıda bulunduk, keza "erkahn" gitti, ruh çağırır gibi her mesajımızda dönmesi için çağırdık, neden sevdiğimiz için ve barış ortamı için ama bir iki günden sonra olay katlanarak aynı boyuta vardı, ben şahsım adına bu forumda kardeşliğin olduğu bir forumda bunların yaşanmasına üzüldüm.

Oysa burası öyle bir forum ki kimse kimseden bilgisini saklamıyor, az çok yazdıklarından ne olduğu anlaşılan arkadaşlar bile zıtlığı unutup yardıma koşuyor demem şudur ki, solcu-sağcıya, Fenerli GS'liye, yaşlısı-gence, "veya tersi" herkes bir birine yardım ediyorken bu yaşananlar anlamsız ve gerksiz.

Birde yanlış olan şu; Adam hemen üye olur olmaz -+rap veriyor bu ne ya! dur bakalım, eee o zaman suistimale açık oluyor, çık çık değişik isimlerde üye ol sevmediğine -rap, sevdiğine +rap, bence ilk kullanılacak rap için baraj olmalı en az "50",zaten elli mesajdan sonra insanın niyetide ortaya çıkar artık.
insanların duygu ve düşüncelerinin dışavurumlarına engel olmak pek tasvip edilecek bir şey olmasa gerek. Tabii bunun kullanımından doğabilecek mahzurlar doğal denetleme mekanizmasıyla dengelenir. Şöyle ki, eften püften meselelerle -rep verilen kişiye geriye kalan sağduyulu çoğunluk müdahale edecek ve varsa bir mağduriyet önüne geçilebilecektir. Diğer taraftan zaten tutumlarıyla sıkıntı çıkartan üyeler yakın ve orta gelecekte olumsuz tavırlarının sonucunda banlanacaklardır. Burada önerim banlanan üyenin vermiş olduğu -rep lerin silinmesidir. Hatta +repler bile, bu tartışılabilinir. Banlanmadığı sürece herhangi bir üyenin herhangi bir sebeple vermiş olduğu - rep üçüncü kişilerin ilgi alanlarının dışında kalmalıdır. hangi gerekçelerle rep verildiği kamuoyunun takdirine bırakılmalıdır. Eğer imkan varsa gittigidiyor.com daki yorum kısmında olduğu gibi - ya da + rep alan kişi bunun hemen altına verilen bu reple ilgili kısa bir yorum(cevap) yazabilmelidir. Böyle olduğunda fotoğraf net ortaya çıkacak husumetten ya da hısımlıktan verilen replerin niteliği diğer üyeler tarafından net olarak anlaşılacaktır. İnsan tercihlerine mesaj sınırı koymak farklı bir hiyerarşiyi doğurur ki internette insanlar dikey değil yatay düzlemde bulunurlar. Trafiği düzenleyen ışık ve trafik polisleridir (modlar vs. Smile ) geriye kalanların geçiş öncelikleri bellidir. Fiyatlar nasıl ki serbest piyasada belirleniyorsa buradaki raitingler de sınır(lama)sız ifadesini bulabilmelidir.

Uzamış olduğunu bilerek belirtmek isterim ki; "sen bana rep verdin madem ben de seni replemeliyim" anlayışı var ki maalesef toplumumuzun niteliğine dair fikir edinilesi bir durum. Ahbab-çavuş ilişkileri hiç olmazsa nette özgürleş(tir)im alanında olmasa ne iyi olur. "benden olan yanlış, benden olmayan doğru yap(a)maz!" anlayışını terk etmediğimiz sürece rep olayı kalksa bile mesajlarda aynı düzey kendisini gösterecektir. İtibar rep sayısının  fazlalığıyla doğru orantılıymış gibi görülse de gerçekte istikamet, duruş, tutum ve tavırlarla ortaya çıkan şeyin adıdır ve oya tahvil edilemez. Repin sadece yapılmakta olan doğrular için motivasyon kaynağı ve olumlu pekiştireç olduğu gerçeği gözardı edilmezse esas işlevine sahip olacaktır. Söz uzadığı için kusura bakmayınız. Muhabbetle..
nashiila Wrote:"... bence ilk kullanılacak rap için baraj olmalı en az "50",zaten elli mesajdan sonra insanın niyetide ortaya çıkar artık."

Buna katılıyorum. Rep kalmalı ve rep verebilmek için mesaj sayısı gibi bir baraj koyulmalı.
ii de ozamanda mesaj olsun torba dolsun die mesaj yazar konu açar inanlarSmile
IdontKnoW Wrote:ii de ozamanda mesaj olsun torba dolsun die mesaj yazar konu açar inanlarSmile
yazılan mesaj bir anlam içerirseThumbup ve insanlara birşey katarsa isteyen istediği kadar konu açsın yazsın veya açılmış konulara mesaj yazsınShy sorun olmaz herhalde.
reputation kısmındaki açıklama bölümü kaldırılırsa yeterli kanımca Smile
Not: Reputation olayı nedeniyle uzaklaştırma alanlardan iki kişi, iki farklı üyelik açmış olup foruma laf olsun diye mesajlar göndermiştir (alırım_38 ve vermem_38).

Buna rağmen özverili arkadaşlar bu isimleri aramıza katılan yeni bir üye sanıp hoşgeldin demiş, sordukları sorulara cevap vermişlerdir.

tespit edilen kişilerin uzaklaştırma süresi (3 gün) kaldırılıp, kalıcı uzaklaştırmaya döndürülmüştür.
bence reputation olayı olduğu gibi kalsın sonuçta sorun çıkarmak istiyen sorun çıkartmanın bir yolunu bulur ama cezasınıda bulur..
rep bir teşvik ,takdir ve motivasyon aracıdır...yalnız - rep yerine şikayet mekanizması çalıştırılırsa daha mantıklı olur...acizane fikrim
aynen böle olsun işte
cmert Wrote:reputation kısmındaki açıklama bölümü kaldırılırsa yeterli kanımca Smile
banlanan üyelerin banlanma sebeplerini neden göremiyoruz?
saçma sapan bi konu bu,
rep, post sayısı v.s ile adam olunmuyor zaten,
50 mesaj limiti olmalı rep vermek için
IdontKnoW Wrote:banlanan üyelerin banlanma sebeplerini neden göremiyoruz?

kimin neden uzaklaştırıldığını öğrenmek istiyorsan özel mesajdan bana sorabilirsin
arkadaşlar ben burdayım herkese tekrar meraba...

bir rap olayının bu kadar büyütülmesi beni üzdü..konu buralara kadar gelmemeliydi..neyse ben fazla polemiğe girmicem..

herkese iyi forumlar
http://forum.teknomag.com/showthread.php?tid=2519

burayada bi göz at istersen sonic; yukarıda belirttiğin "repin sebebi olmalı" ifadensinin karşılığına ben burda rastlayamadım...
olayın sebebi sadece erkan ,şu ,bu değilde, aynı pozisyonu yaşamasına raamen ve baazılarının hiç bir şekilde bunuda dile getirmeyen tavrı olabilirmi??
appo'nun #21 no.lu mesajına cevabım

http://forum.teknomag.com/showthread.php...5#pid34355
Reference URL's