arkadaşlar biliyorum sizin için saçma bi soru olabilir ama deneyenlerden fikirlerini almak istiyorum çünkü haziranda garanti biticek ve bende 6230 buzzerı takmak istiyorum
dün telcileri gezdim ve 6230 buzzerı aradım adam sadece parça değişimi yaptığını ve ayrı satmadığını soyledi ve hangi tel için istiyorsun dedi sx1 deyince adam sx1 e olmaz dedi
bende şaşırdım yapanlar nasıl yapmış felan dedim
adamda şöyle açıkladı:
6230 da ses çıkışı ayrı yerde zil sesi ayrı yerde olduğu için takılmaz dedi yani sx1 de hem konuşma hemde zil sesi aynı yerde fakat 6230 da konuşma esnasındaki ses farklı yerden zil sesi farklı yerden çıkıyor dedi
yani sonuç olarak taksan bile biri aradığı zaman çalar sen açarsın ses gelmez dedi
evet şimdi sonuca gelelim sizin düşüncelerinizi ve yaşadıklarınızı yazarsanız bende bu yorumlara göre bazzer değiştirme işine giricem
takanlar ve memnun olanlar veya da takıp zarar görenler yaşadıklarınızı paylaşırsanız memnun olurum
teşekkürler..
valla takarken sorun olmadı...iki tane yay var buzzer üzerinde onları sx1 in temas yaylarına göre dikkatlice eğip yayların arasına geçirdim...boyut olarak sorun yok cuk diye oturdu...fakat şu haliyle sesi hiç hoşuma gitmedi..halbukiforumda takıp memnun olanlar vardı...patch yaptıktan sonra tekrar bilgi veririm

asıl cevabımı alamadım
konuşma yapabiliyor musun
yani sorduğum telci dediğine göre zil sesi cıkar ama konuşma esnasında ses cıkmaz demişti sende nasıl
bide şu haliyle sx1 in kendi bezzerı daha ii mi diyosun..
bide patch yapınca sonuçları yazarsan ii olur
son bşy yayları yerine geçirdim felan dedin
lehimlik bi iş yok mu sadece sök tak işi mi...
elbette konuşuyorum hatta taktıktan sonra 4 görüşme yaptım
iki tane ince kol var buzzer da onları buzzer yuvası içindeki yayların arasına geçirdim...istersen leğim de yparsın ama iyi ayarlarsan tırnaklar yaylarla temas ediyor
şu an ki duruma göre orjinal buzzer buna on basar ama uygun patcten sonar bakalım ne olur
vay be demek lehimle uğraşmadan da hemen takılabilir
yani uzun uzun uğraşmaya gerek yok cok teşşekkürler konuşmada yapıldığına göre bu telciler bşy bilmiyor bide adam diyorki ses gelmez...falan filan
cok teşekkürler bozuk sx1 imde takma denemesi yapıcam kullandığım sx1de de garanti bitince takarım
patch yapınca sesde yukselme olucakmu mutlaka yaz bende merak etmeye başladım bide acaba senin aldığın buzzerda sorun olmasın benm bildiğim 6230 buzzerı ortalığı uçurması lazım yani patch yapmadan bile güçlü ses cıkması lazım..
bend eondan şüpheleniyorum kazıkmı yedim diye...bir de 10 ytl verdim ya..bir tuhaflık var ama
bunların hepsini defalarca okudun ve ne yaptım????
ilk defa sx1 in içini açtım ve cok açayipti
yaw bu tel beni hayretlere düşürüyor mükemmel bi yapı
tabi bozuk olan sx1 in içini açtım buzzer kapatığı açtım ve cok basit oldu
yeni buzzerı sök çıkar yaparak takabiliriz bunu anladım
ama tuş takımını sokemedim açtığım gibi geri topladım teli
cok sevdim bu işi tekrar açıcam..
Bilgisayar gibi, ekran kartı, ses kartı, tv kartı vb. nasıl kolay sökülüp takılırsa SX1'de aynı kolaylıkla sökülüp takılabiliyor, o yönüyle gerçekten harika, ancak şirketinin başına gelen olumsuzluklar ve ehli olmayan kullanıcıların yol açtığı sorunlar nedeniyle üst versiyonları gelişememiş "SX2, SX3 gibi" bir
"multi & telefonu" dur. sık sık arıza yapar duruma gelmiştir.
Bu da kendinibilmez fırsatçılara yeni fırsatlar doğurmuştur, telefon parası kadar paraya pil, telefon parası kadar paraya kasa satmaktadırlar. yap-boz ile birkaç kasapta sayesinde tamirci olmuştur.
Ne diyelim hayırlısı. "dubakali nolecak"
gizli.ajan_sx1 Wrote:6230 da ses çıkışı ayrı yerde zil sesi ayrı yerde olduğu için takılmaz dedi yani sx1 de hem konuşma hemde zil sesi aynı yerde fakat 6230 da konuşma esnasındaki ses farklı yerden zil sesi farklı yerden çıkıyor dedi
yani sonuç olarak taksan bile biri aradığı zaman çalar sen açarsın ses gelmez dedi
bunu söyleyen vatandaş, hayatında hiç SX1 e buzzer upgrade yapmış mı ??
onlara sorarsan bir satırlık hex kodu ile 11.5MB lik tel hafızası da imkansız !!

evet cmert cok doğru dedin
şimdide şoyle bi sorunla karşılaşıyorum adamlar 6230 buzzerını satmıyorlar ellerinde olmasına rağmen satmıyorlar getir teli parça takımı yapalım diyolar
ayrı satmıyolarmış deli olcak galiba ist.gelmem lazım bu buzzerı almam için
adam bide demez mi (bu da başka telci)sx1 e olmaz die fıttırdım
üstüne gidince eh bi getir bakalım teli takarız dedi
bide 25 ytl işçilik istemez mi?arkama bile bakmadan dükkandan ayrıldım..
bence en iyisi orjinalliğini hiç bozmamak telefonun orjinalliği bozulunca türlü türlü sorunla karşılaşırsın .
ya biizm bi tanıdık telefoncu var söledim getiriiyim dedi yerim bayrampaşada fiyatını tam bilmiyom çünkü onında yedek para satıcısı var ondan aıyo ama 5 liraz anca vardır dedi fazlasını yoktur dedi isteyen olursa alırım gönderrim yada yerim bayrampaşa da pm atabilirsiniz
ama benim anlamdıgım 6230 larsa iki tane buzzer var dediler ses ve konuşma için biz hangisinia lacaz
evet bana da ole demişlerdi
zil sesi cıkan..