Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: Commodore 64 yeniden doğuyor
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Commodore markası el değiştirdi. Markanın yeni sahibi ABD’li multimedya şirketi Yeahronimo, Commodore’u yeni bir eğlence konsepti olarak yeniden piyasaya çıkaracak.

[Bilgisayarı bir oyun aracına dönüştüren Commodore 64, 1980'li yılların efsane ürünü olmuştu.]

[Image: commodore.jpg]

Commodore markasının telifini elinde tutan Hollandalı Tulip firması, kanuni tüm haklarını Yeahronimo Media Ventures medya iletişim firmasına 32.7 milyon dolara sattı. Yeahronimo, Commodore markasını yeni bir eğlence konsepti çercevesinde canlandıracak ve dünya pazarlarına yeniden sunacak.

BİLGİSAYARI OYUN ARACI YAPTI
Commodore 1980’ler boyunca oyun severlerin göz bebeği olmuştu. Bilgisayar oyunu konseptini bir hobi olarak gelişmesine olanak sağlayan Commodore 64, tüketici alışkanlıklarını da değiştirdi. Piyasaya çıktığı 1982 yılından, iflas ettiği 1994 yılına dek Commodore bilgisayarın bir eğlence cihazı olabileceğini kanıtladı. Commodore 64’ü daha sonra PC, Game Boy ve oyun konsolları takip etmişti.

YENİDEN COMMODORE ZAMANI
Tulip firması Commodore International markası altında Avrupa pazarlarında düşük profil dijital müzik çalarlar satıyordu. Yeahronimo, bu cihazların satışını sürdürecek.

Commodore International markasının logosu.
[Image: commodore.jpg]

Commodore’un ayrıca ABD’de C64 adı altında televizyona bağlanan bir oyun konsolu bulunuyor. Yeahronimo sözcüsü, Commodore 64’ün gelecekte bir bilgisayar olarak yeniden raflara çıkmasını düşündüklerini ifade etti. Tulip, Commodore’un geliştirilmesinde etkin rol oynayacak.
bir sitede emülasyonları var cep telefonları için bende zaten atarınin eski kullanıcılarındanım Wink Wink
cihat_nurogl Wrote:bir sitede emülasyonları var cep telefonları için bende zaten atarınin eski kullanıcılarındanım Wink Wink
Yeni modeller eskileriyle uyumlu olacakmı bende bir tane var ve hala çalışıyorda Smile
Wink arkadaşım vallaha ben bi sitede gördüm yeni versionları herhalde eskisi gibi kaset(bant)şeklinde çalışacak diyorlar ama arkadaşımdaki ilginçtirki atari kaseti şeklinde çalışıyor(ROM) OLARAK YANİ ŞAŞIRDIM......................
SAYGILAR............... Wink Wink Wink
cihat_nurogl Wrote:Wink arkadaşım vallaha ben bi sitede gördüm yeni versionları herhalde eskisi gibi kaset(bant)şeklinde çalışacak diyorlar ama arkadaşımdaki ilginçtirki atari kaseti şeklinde çalışıyor(ROM) OLARAK YANİ ŞAŞIRDIM......................
SAYGILAR............... Wink Wink Wink
İlk Comodore 64 lerin hepsi romlardan çalışma özelliğine sahipti sol arkada kartuş yeri vardı hatta kafa ayar ledlerinin olduğu özel bir kartuş bile vardı. Comodore64 zamanına göre hiç bir bilgisayarın yapamadığı özelliklere sahipti 5,25lik disket desteği, sonra 3,5lukda çıktı yanlış hatırlayamıyorsam, kasetden program yükleme aynı anda iki kaset bağlama yazılan programların kaydedilebilmesi gibi. Dolayısıyla genişleme mantığına sahip ilk bilgisayar denilebilir.
Zaten takipçisi amiga500 de onun yolunu takip etmiştir. x86 sistemler ile ancak comodore un tahtı sarsıldı
Ya benimde anılarım canlandı şimdi bi ara deli gibi oynuyoduk ya...
Hala Comodorum var hala Turican oynuyorum ve kafa ayari yapiyorum . Cok ama cok egleniyorum.
Reference URL's