Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: Yeni Nesil SX1 Speed Tehlikeli
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Selam coşku,
yeni fwlerine eklediğin yeni nesil sx1 speed,kapanıp açılınca bile aynı mhz. değerini koruyan tipten.Ancak bunun sakıncası var bence.
Ben denemek için 44 mhz 'e çektim.telefon bi daha açılmadı Smile
telefoncu sağolsun elinde arkaboard vardı infeneon ile onu verdi 25 'e çözdük sorunu.

bence yeni fwlerinde eski tip sx1 speed kullanmalısın kapatıp açılınca değerleri sıfırlanan türden .
sen ne dersin bu konuya ?
gerçekten bir sorun değil mi bu ?
aslı tehlikeli olan 120 - 144mhgz dışında bir değer seçip bunu kaydetmek.ki sen çok tehlikeli bir değeri seçip bunu kaydetmişsin.istersen istediğin bir değer seçip bu değeri kaydetmeden de eski sürümde olduğu gibi kullanabilirsin Wink
saol cmertyeni fw için
yigitkonur Wrote:Selam coşku,
yeni fwlerine eklediğin yeni nesil sx1 speed,kapanıp açılınca bile aynı mhz. değerini koruyan tipten.Ancak bunun sakıncası var bence.
Ben denemek için 44 mhz 'e çektim.telefon bi daha açılmadı Smile
telefoncu sağolsun elinde arkaboard vardı infeneon ile onu verdi 25 'e çözdük sorunu.

bence yeni fwlerinde eski tip sx1 speed kullanmalısın kapatıp açılınca değerleri sıfırlanan türden .
sen ne dersin bu konuya ?
gerçekten bir sorun değil mi bu ?

44mhz?helal olsun kardesim nereden geldi aklina boyle bişeyi denemek???sistem kendini boot bile etmez 44mhzde...

üstelik hiz sabitlemesi bi sorun değil sistemin stabilitesini korumak için alınmış bi onlem;)her acilişta işlemci hiz değişikliğine gitmek her acilişta sistemde kararsizlik demektir...bilgine...
KinG_ThieF_ Wrote:saol cmertyeni fw için

önemli değilde, sen niye banlandın şimdi Rolleyes
bir sorayım bakalım ilgili kişiye Whistling
bu sx1 speed'de bir sorun var. 174'e yükselttim; kaydetmedim bile, kilitlendi öyle kaldı. şu an telefon açılıyor fakat hiçbir uygulamayı açmıyor; daha doğrusu hiçbir şey çalışmıyor. update moda girmiyor, x55 ile e-gold yemiyor...
evet bende kaydetmemiştim diye hatırlıyorum.
bu tarz durumlarda freia ile flash atmak lazım
test point şart tabi
bence en güel ve saglamı 144 de sabit ayarlamak dostlar
En güzeli 120 de kullanmak,144 bile zararlı.Siemens mania nın araştırması vardı forumda bir yerlerde bir bakın derim. (önemli uyarı-2 başlığı altında.)
Ben de bir sefer 192 mhz değerinde kaydettim telefon dondu ve sonraki açılışta splash screen ekranına bile gelmeden bızzt sesi çıkararak kapanıyordu. Smile hard format sorunu çözdü ama herkes benim kadar şanslı olmayabilir...

Kısaca overclock risk-dert...
robotica overclock riskli. bunu biliyoruz fakat önceki sx1speed'in hiçbir problem çıkarmadığı hızlarda yenisi telefonu komaya sokabiliyor ne hikmetse. yukardada yazmıştım: 172'ye yükselttim ve kaydet diyemedim bile. dondu kaldı. box'la bile yazılım yemedi. anakarttaki flash değişecek...
dediğim gibi 120 yi savunuyorum.
bu arada önemli uyarı-2 başlıklı konu silinmiş???
tamam 120'yi savun... ama demek istediğim: olayın sebebi frekans yüksekliği değil.
adigehalil Wrote:box'la bile yazılım yemedi. anakarttaki flash değişecek...

ilginç ... omap sağlam, anakarttaki flash sizlere ömür Rolleyes
evet çok ilginç... bende sx1speed'in işinin direk omap ile olduğunu zannediyordum ama demekki omap'ı kontrol etmek için başka işlemler gerekiyormuş...

neyse flash bekliyoruz, şu an yatıyor hasta.

yeni sx1speed'i kullanırken dikkat edin. 120-144 aralığından çıkmayın. başınız ağırabilir...
adigehalil Wrote:yeni sx1speed'i kullanırken dikkat edin. 120-144 aralığından çıkmayın. başınız ağırabilir...

devamlı uyarıyoruz ama kime ... Whistling
geçmişler olsun, umarım parça olayı fazla bekletmez ...
adigehalil Wrote:evet çok ilginç... bende sx1speed'in işinin direk omap ile olduğunu zannediyordum ama demekki omap'ı kontrol etmek için başka işlemler gerekiyormuş...

neyse flash bekliyoruz, şu an yatıyor hasta.

yeni sx1speed'i kullanırken dikkat edin. 120-144 aralığından çıkmayın. başınız ağırabilir...

abi anakart üztündeki flash ı bulamazsan bende bi tane hurdaladığım bi anakart var...gönderiyim sana istersen...
fugitif ben ne o flashı değiştirecek alet edavata nede tecrübeye sahibim. cihaz telefoncuda; spariş verdim bekliyorum dedi. düşündüğün için sağol. olmazsa senle irtibata geçerim...
YA bu tür overclock bence çok zararlı. Yaptığımız şey ilemciye fazla voltajlı elektrik verip hızını arttırmak.Yanma tehlikesi var en iyisi hiç kullanmamak.Ben şahsen riskini bildiğim için SX1imde hiç kullanmadım.

Çünkü 2 X850XT ekran kartı katiliyim overclock yüzünden.Sx1de yapmaya değmez...
burak3590 Wrote:overclock bence çok zararlı.
Overclock bencede her zaman risk taşıyan bir şey, çok zorunlu olmadıkça yapılmasını da tavsiye etmem.

Dijital elektronik parçalar, işlemciler “clock” denilen belli bir dürtü-tetikleme ile işlem gerçekleştirirler. Clock (frekans) 1 saniyede elektronik parçaya verilen dürtü-tetikleme sayısıdır, birimi hertz (Hz) ile gösterilir. Kafaları karıştırmadan hemen bir örnek üzerinde bakalım, Pentium 4 “3 GHz” işlemcinize saniyede 3 giga kere (3 milyar kere!) dürtü-tetikleme verilir. Bu tetiklemenin belli sayısında 1 işlem gerçekleşir. İşlemcinin yapısına göre bu oran değişir.

Clock (frekans)' ı arttırırsanız elektronik parçaya, işlemcinize saniyede daha fazla dürtü-tetikleme yaptırılır, böylece bir işlemi daha hızlı gerçekleştirir. İşte bir elektronik parçaya fabrikasyon olarak belirlenmiş clock (frekans) değerinin daha da üzerinde bir clock ile çalıştırmaya overclock deniyor.

Overclock edilen parça daha hızlı çalışacağından daha fazla ısı ortaya çıkarır, bu ısı gerektiği gibi uzaklaştırılamazsa parça yanabilir.
clock ve overclock hakkındaki bilgiler için teşekkürler.

yalnız bu konunun işlemci ile alakası yok. omap sağlam hiçbirşey yok. yani overclock'tan dolayı işlemci yanmış değil. sorun başka yerde ortaya çıkıyor...
hala parça bulunamadı anlaşılan Sad
flash değişti ama hala açmıyormuş. usta inşaallah testpoint'te yada flash değişiminde bir hata yapmamıştır...
aman diyim ağzını hayrı aç Rolleyes
flash ı değişen cihazlarin acilmadigini tamircinin birinden duymustum ama inşallah seninki kurtulur...
Pages: 1 2
Reference URL's