Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: pilim bitti :D
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
arkadaşlar pilin ömründe çok fazla bi deişim olmadı ancak kararsız davranışlar gösteriyo, şoklama nasıl yapılır?=
herşeyin ömrü olduğu gibi pilinde şarj/deşarj ömrü vardır, bahsettiğin şoklama herhalde buzdolabı olayı ama o olay çözüm getiren bir olay değildir, çözüm bulabilirsen orjinal, bulamazsan yan sanayi yeni pil.Wink

[Image: bataryace2.jpg]
amma uzun yazıymış Big Grin ama burda sx1 in pil teknolojisi olan nikel metal hidritten bahsedilmemiş :S
teşekkürler nasilah ilk önce şu şoklamayı denemek istiyorum sonuç alamassam hepsiburada.com dan 80ytl lik orjinal bataryayı alıcam.

şoklama nasıl yapılıyor?
daha önce birçok forumda görmüştüm ama nashiila doğru olmadığını söyledi... Ama denemek istersen buyur:
Şarjını telefon açılmayacak kadar bitir... iyice paketle ve buzluğa koy 2-3 saat bekle çıkar şarj et ve kullan
selim87 Wrote:amma uzun yazıymış Big Grin ama burda sx1 in pil teknolojisi olan nikel metal hidritten bahsedilmemiş :S
teşekkürler nasilah ilk önce şu şoklamayı denemek istiyorum sonuç alamassam hepsiburada.com dan 80ytl lik orjinal bataryayı alıcam.

şoklama nasıl yapılıyor?
öncelikle SX1'in pili "Litium-ion"dur,Thumbup metal hibrit değilYahoo
pillerin ve bataryaların yapısı aşağı yukarı aynıdır, istiyorsan onun bilgiside buradaWink

benim size aktardığım bilgi duymaya değil bilmeye dayanıyorBig Grin gücenmezsenizYahooDrinks

[Image: litiumlionpilwc7.jpg]
evet duymaya dayanıyor benim bilgim... ama bundan önce birkaç forumda daha gördüm bu forumdada vardı ayrıca yapılan yorumların neredeyse tamamının olumlu olması ayrıca benim de deneyip olumlu sonuç almam nedeniyle ben böyle bir yorum yaptım...
velhasıl bazı forumlarda yazılmış olsada onlar doğru ve bilimsel bilgiler değil, sadece psikolojik olarak insana etkisi olurThumbup pile değilYahoo
olsun ölü bi pile denemede bi mahsur göremiyorum Big Grin teşekkürler....
selim87 Wrote:olsun ölü bi pile denemede bi mahsur göremiyorum Big Grin teşekkürler....
eh sen bilirsin, başka ne diyebilirim kolay gelsin.Yahoo
Reference URL's