SX1 BATARYASI VAR ELİMDE KULLANIRKEN DURUMU İYİYDİ 1-2 GÜN GİDİYORDU SONRA TELEFON BOZULUNCA 4 -5 AY YATTI TAAAKİ 2. SX1İ ALANA KADAR . YENİ SX1DE ÇALIŞMADI O BATARYA ŞARJ OLMUYOR MULTİMETREYLE GERİLİM ÖLÇTÜĞÜMDE SIFIR GÖSTERİYOR
UMUT VAR MI DİRİLTEMİLİRMİYİM?
bide bende nokia 1800mA'lik batarya var sx1e taksam sorun olur mu(700mA'lik siemens a65 bataryasıyla çalışmıştı)
lütfen konuyla ilgili bilgilerine güvenen arkadaşlar cevaplasın saygılar
normal şartlarda çalışan bir batarya ne kadar beklerse beklesin bozulmaz, öyle bir durum olsa stoklarda bekleyen birçok cihazın bataryası müşterisiyle buluşmadan ölürdü ...
bataryanı cihazına tak be uzun süre dolmasını bekle, sağlam bir batarya mutlaka şarj alır
o da olmazsa, buzlukta bekletme olayına başvurabilirsin

görüşlerine katılıyorum ama ben çalışır durumda bıraktım bataryayı eminim
buzluk ve uzun süre şarda bekletme önerilerini uygulayacağım teşekkürler

ya inanın şu buzluk olayına hasta oluyorum, lütfen kimseye önermeyin,

hasta olan bir adama doktor yerine hoca önermek gibi bir şey. benim mesleğim onun için bu kadar net konuşabiliyorum. lütfen kızmayın

abi buzluk olayı şaşırtıcı ama işe yarıyor neden bilmioruz ama gerçekten yarıyor.
Arkadaşımızın dediği aynı şekilde başımda batarya 3-4 ay durdu çalışan batarya çalışmıo ve MULTİMETREYLE GERİLİM ÖLÇTÜĞÜMDE SIFIR GÖSTERİYOR

aynı şekilde walla daha batarya sıfır gibi neden olabilir aceba ?
geçmiş olsun, aman @nashiila abimiz duymasın

ahaha benimkide çalıştı

şarz a taktım 10 dakka durdu anaaa bi baktım şarz oluo haha çok mutluyum aklına sağlık COŞKU

abi hoca da işe yariyomuş demekki

Artık bu konuyu fazlada sulandırmaya gerek yok, pilleri buzdolabında saklamak ayrı bir şey, ölü pilleri buzdolabı ile dirilttiğini söylemek ayrı bir şey, ben sağlam pillerin buzdolabında saklanması olayına karşı değilim, hatta deprem ve benzeri durumları dikkate alarak soğuk ortamda saklanmasının da gerekli olabileceğini düşünüyorum, kimyasal reaksiyonun soğuk ortamda daha yavaş olması nedeniyle deşarj süresinin uzamasına sebep olur fakat ölmüş pillerin buzdolabına konduktan sonra sanki yeni alınmış piller gibi görev yaptığının lanse edilmesine şiddetle karşıyım.
ölü pil için kim yazmış ve söylemiş olursa olsun, kimyasal reaksiyon falan filan ile hayata döndüğü hepsi palavra.
bahsedilen piller hayata dönmüş gibiyse zaten ölmemiştir. piller şarj/deşarj ömrüne sahiptir.
bu ülkede hiç bir yararının olmadığı söylenmesine rağmen, çeşitli ağaçlara çaput bağlayanlar, kimliği belirsiz yerlere mum yakanlar, keto ve memiş hocaya kendini okutanlar hala vardır.
ölmüş pili canlandırır demedim zaten sadece deşarj süresini arttırdığını belirttim... Sakin ol kardeş

nashiila bem ölü batarya demedim zaten ,şarj limiti dolmuş bir bataryayı dondur dondur sonsuza kadar kullanda demedim ..sadece uygunsuz kullanımdan dolayı ömrü azalmış(ki halk arasında bunlara ölü batarya deniyo) yada uzun süre kullanılmamaktan dolayı şarj almayan pillerin (ki bu tip piller içlerinde devre olduğundan dolayı şoklanamaz) dondurularak daha düzenli bir yapıda kristallene bileceğini ve dolayısıyla sistem kararlılığını arttarak şarj almayan bataryanın şarj alabileceğini yada pil ömrünün bir miktar artabileceğini söyledim..ayrıca lityum piller -20 ile 0 derece arasında 10 yıl hiç boşalmadan muhafaza edilebilir(not:pilin en az %40 dolu olması gerekir) yani lityum soğuğu sever.bunun tersine sıcak bir ortama maruz kalan lityum piller mesela laptop bataryaları pişirme etkisinden dolayı kimyasal kaybına uğrarlar ve ömürleri azalır pilin sadece bilgisayarın üzerinde tutulması ömrünü %30 azaltır.. eğer istersen lityum iyon pillerin çalışma pirensiplerinden başlayarak ayrıntılı bilgi verebilirim...tabi hiçbir pilin üzerinde buz dolabında saklayın demez ama bunlar gerçekler...