Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: *****ADIM ADIM SX1 MİN ÖLÜŞÜ******
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
SORUNLAR:...
1-tel kilitlenir,hiç tepki vermez
2-açmak için pil çıkarılır ve takılır
3-açılmaz,pil çıkar tak işi devam eder
4-en sonunda açılır format atma işlemi başlar ama format hep farklı aşamalarda durur ve tabi hep pil çıkarılır,açıldığı zamanda kapanmaz
5-daha sonra bir puntosuna getirilip fw atmaya başlanır ama cart diye hata verir ve kapanır ,tabii fw yarım kalır,bu arada pil bitmiştir,çünki kesinlikle şarj edilemez,başka pillerle de denenir,sonuç aynıdır
6-Artık pil takılıyken nadiren açılır ama hep update modda,ve pil taklıyken ekran kararır çıkarınca normale döner..
7-artık hiç açılmaz olmuştur...ve şu anda ...........CrayCrayCray

SX1 im den hiç ses yok ve acayip canım sıkkın....5 gündür uğraşıyorum sonuç yok....BU KONUDA YARDIM EDEBİLECEK ARKADAŞLARDAN YARDIM BEKLİYORUM...AÇARIM YAPARIM DİYENE VAKTİ ZAMANI OLANA GÖNDEREBİLİRİM...
kukumav kardeş geçmiş olsun. bahsettiğin konularda keşke yardım edebilsem ama elimden birşey gelmez. sen yinede bulunduğun şehirde SX1'den iyi anlayan bir özel servis bulursun inşaallah.
sorun büyük ihtimal MMI boardunda maalesef de işin zor Sad
kukumav Wrote:SORUNLAR:...
4-en sonunda açılır format atma işlemi başlar ama format hep farklı aşamalarda durur ve tabi hep pil çıkarılır,açıldığı zamanda kapanmaz
5-daha sonra bir puntosuna getirilip fw atmaya başlanır ama cart diye hata verir ve kapanır ,tabii fw yarım kalır,bu arada pil bitmiştir,çünki kesinlikle şarj edilemez,başka pillerle de denenir,sonuç aynıdır
6-Artık pil takılıyken nadiren açılır ama hep update modda,ve pil taklıyken ekran kararır çıkarınca normale döner..

SX1 im den hiç ses yok ve acayip canım sıkkın....5 gündür uğraşıyorum sonuç yok....BU KONUDA YARDIM EDEBİLECEK ARKADAŞLARDAN YARDIM BEKLİYORUM...AÇARIM YAPARIM DİYENE VAKTİ ZAMANI OLANA GÖNDEREBİLİRİM...

abicim sorunun MMI boardda maalesef...aynisini benim gül gibi bi 32lik MMI vardi o da yapti ve şu an sırtüstü yatıyor....cosku flash atmayı da denemişti ama nafile.senin için arkadaşlarima bi bakiyim...belki vardir abi senden önce 3 kişiye denk geldi,onlara gönderdim,inşallah sen de şanslısındır...canını da sıkma abi be buluruz bi çaresini inşallahSmile
merhaba
freia ile flash yazmayı denedinizmi.saygılar
o programı duydum ama şu an için tel açılmıyor..faydası olur mu...bir de x 55 lazım değil mi onun için
evet x55 gerekir.. faydası olabilir.Wink
kukumav Wrote:o programı duydum ama şu an için tel açılmıyor..faydası olur mu...bir de x 55 lazım değil mi onun için

merhaba
sadece x55 yetmez.cihaza test point yapılması lazım.birde flash yazılınca düzelme garantisi yok malesef.bende 5 tane mmi var flash yazdım ama çalışmıyor.seninki inşallah çalışır.saygılar
Mr-SahiN Wrote:
kukumav Wrote:o programı duydum ama şu an için tel açılmıyor..faydası olur mu...bir de x 55 lazım değil mi onun için

merhaba
sadece x55 yetmez.cihaza test point yapılması lazım.birde flash yazılınca düzelme garantisi yok malesef.bende 5 tane mmi var flash yazdım ama çalışmıyor.seninki inşallah çalışır.saygılar

flash atmak için test pointe gerek yok diye biliyorum...
peki arkadaşlar..yüzeysel olarak eğer arıza boardlardan birindeyse bunu deneme yanılmayla bulabilrmiyim...kastettiğim arkadaşın telin mmi nı benimkine taksam olurmu...bu durumda arkadaşın tele bir zarar gelirmi
zarar gelmez deneyebilirsin arkadaşının mmi sini senin tele tak sorun mmi de ise düzelir telefon Wink
sağol kardeşim...haliyle arkadaşta yeni sx1 ci...adamın cihazı da bozmayalım durup dururken...bir de bu mmi tuştakımının altındaki board du değil mi
evet tuş takımının altındaki board
geçmiş olsun kukumav cok üzücü bi durum sx1 olmadan 5 gün demek bana 5 ay gibi gelirdi sx1 den ayrılmak mı asla..
fugitif95 Wrote:

abicim sorunun MMI boardda maalesef...aynisini benim gül gibi bi 32lik MMI vardi o da yapti ve şu an sırtüstü yatıyor....cosku flash atmayı da denemişti ama nafile.senin için arkadaşlarima bi bakiyim...belki vardir abi senden önce 3 kişiye denk geldi,onlara gönderdim,inşallah sen de şanslısındır...canını da sıkma abi be buluruz bi çaresini inşallahSmile

MMI bulamadım..gerci @kukumav önceki mesajimi gormemiş heralde...
fugitif95 Wrote:
Mr-SahiN Wrote:

merhaba

flash atmak için test pointe gerek yok diye biliyorum...
merhaba
eğer fw yazıcaksan test pointe gerek yok..amaaaa flash yazacaksan test point şarttt....hiç bi telefoncu görmedim test point yapmadan flash yazabilen.hatta dünya para verip martech cihazı almalarına rağmen test point şartt...saygılar
dostum belim elimde yedek parça var eğer yollarsan cihazını tamir edebilirim..hatta gerekirse komple iki boardı da değiştirebilirim.. ilgilenirsen özel mesaj at görüşelimm..msn ye ekleyebilirsinde..

aynı sorunu yaşıyorum ve yaklaşık 2 haftadır uğraşıyorum ama nafile gitti SX1'im
Yani bu ölme olayı hiçbir sebep yokken kendi kendine mi oluyo ?
yetki Wrote:Yani bu ölme olayı hiçbir sebep yokken kendi kendine mi oluyo ?

kukumav ın bataryası bitik şu an. bendede çalıştırmıyor ve şarj olmuyor.. bu arada kukumav yarım kalan fw atma dan hiç bahsetmemiş. sebep bu olabilir mi sizce? birkaç mmı ile denedik onlarda bozuk çıktı şansa. anladım ki sx1 arıza verirse mmı dan verir ancak. araştırıyoruz bakalım.
aynısı benimde başıma geldi kardeş şu anda tamirde yatıyo valla taa izmitten kırşehire gönderdim orda bir tamirci varmış genç biriymiş sx1den iyi anlıyormuş benim bir abinin teli 20 dk da yapmış aynı durumdayken
evet arkadaşlar yarım kalınca fw hep batarya zayıf der ben çok denedim ne kadar doldurursan doldur aynı kalıyo batarya bence direkt tamire başka yolu yok dediğim yeni düşünün ok byy
Aynı sorun benim de başıma gelmişti. MMI boarda ısı ve flux uygulaması yaptım düzeldi. Bir dene istersen belki çalışır. Cmert eski yerden hatırlar benim problemimi baya başını ağrıtmıştım o zamanlar Smile
baş ağrısı ne demek ... Smile
bende aynı çözümü tavsiye etmiştim ama sonuç alamamış ...
Reference URL's