arkadaslar sx1 in icini temizlemek icin actım topladıqımda sag ve sol tus menü görevi yapıyor jostigi saga va asagı cekince kamera acılıor ve "c" tusu arama tusu görevi yapıyor ilk defa böle seyle karsılastım numaratik tuslar normal calısıor tus entegresini degistim olmadı yanlıs entegreyi mi degistim ki? yardımcı olurmusnuz varsa resmini koyarmısınız entegrenin yada ne yapmam gerekiyor simdiden tesekkürler iyi günler!!!
bnde ilk defa senden duydum böle bişey...
maalesef allah kimsenin basına vermesin nasıL düzeltebilirim yardımcı olabilecek varmı?
öncelikle temizlik sırasında hangi maddeleri kullandınız, birde tuş entegresi diye adlandırdığınız parça hangisi ?
temislerken dediqim boardu temsilemedim kasayı ve kameranın camını falan ana boardda sarj soketinin yanında ki kücük entegreyi ben tus entegresi olarak onu biliom sizde resmi varsa koyarmısın aklım kafam sırrım ermedi buna
böyle bir resim var elimde

işaretli entegreleri degistim fakat olmadı simdi sarj almıo demekki sarj entegresiydi

yha arkadaslar böle bişi kimsenin basına gelmedimi bide tus entegresini bilen varmı varsa yardımcı olsun allah rısazı icin
aynı sorunu telefonum hafif sıcak mekanda durunca veya hafif nemlenince bende yaşıyorum ben şöle bişi yapıorum düzelio sende düzelirmi bilmem bataryayı çıkarıp bi köşeye koyuyorum cihazı buzluğa atıom 10-15 dakika sonra tekrar alıorum nemi kuruyana kadar bi kenarda bekletiorum düzelio bek bilimsel değil ama benim ki düzelio en az 10 defa düzelttim böyle

tonyalikerem Wrote:işaretli entegreleri degistim fakat olmadı simdi sarj almıo demekki sarj entegresiydi
yha arkadaslar böle bişi kimsenin basına gelmedimi bide tus entegresini bilen varmı varsa yardımcı olsun allah rısazı icin
tuş entegresi diye ayrı bir entegre yok benim bildiğim, tuşları ilgilendiren yolların hepsi MMI boardına gider

tamam da bi resimle gösterirseniz yada tamir semalarını bulabilecegim site varmı hadi sx1 kardesligi telefonum yatıo suan buzluga koysam mı ki :S
kardes senin değiştigin entegrelerin tuslarla alakasi yok gec farketmişsin ama...
bu sorunun bi benzeri benim onceki sx1de bas gostermişti ve bunun nedeni joystiğin mekanizmasinin yanindaki kucuk direnci yenlişlikla baska bir lehim yoluna lehimlememdi ve anaboard kurtulamadi...belki temizlik yaparken kullandiğin sıvı bu bolgede bir kisadevreye yol acmiş olabilir...o bolgenin fotografini ekleyeceğim bi ara

fugitif95 saolasın bi deniyelim bakalım insallah olur
orda kısa devre falan yok baktım ayrıca tinerle temizledim telefonu nemden dolayı da olamas uff delirecem yhaa
tonyalikerem Wrote:orda kısa devre falan yok baktım ayrıca tinerle temizledim telefonu nemden dolayı da olamas uff delirecem yhaa
yani oranin devamli kisa devre yapmasi gerekmez...bikac kere veya bi kere de yapsa kisa devre yapmiş zarari vermişi olabilir...
hayır cıkarttım jostigi öle actım yine yok anlatabiliom mu?
şarj olayını çözdüysen MMI board üzerindeki entegrelere ısı geç, olmadı değiştir ...
onların entegrelerle isi yok denedim tek tek saglamlarıyla degistim onda bi ibnelik var ama haydi hayırlısı bi telefoncu arkadasa verdim bakacak siemens onun uzmanlık alanıda daha iyi anlar neyse ben sonucu size bildiririm ve nasıL düzeltildiqini de
arkadaşlar acil yardım istiyorum.. yapmur yağıyodu dışarda ben yağmur almayan bi yerdeydim ama bilmiorm belki bir iki damla gelmiş olabilir telefona ..
neyse bakınıodum telefona .. sonra birden tuşlar sapıttı ..tuşların yerleri değişti gibi birşey oldu yani .. şu an kapalı telefon.... üstelik bişi daha sorcam ..bende avea hattı var ...tuşların deiştiğini biras geç anladım sim bloke oldu

...başka bi telde açtım sim kartı ... puk kodu istio yazıorum kabul edio .. yeni pin istio yazıyorum sonra tekrar yaz dio onu da yazıorm ama ikincisini kabul etmio :S bu da 2. sorun .. neyse siz sx1 ile ilgili olana cvp vermeye çalışın da ...
hadi arkadaşlar bi yardımmm ...
dostum icini ac telefonun anlıyosan tinerle temizle boardu kısa devre var bataryayı simdiden cıkar eger tamirden anlamam diosan bi tamirciye qöster
benim sorunu hallettim arkadaşlar bilginiz olsun

... bikaç saat kendi haline bıraktım .. sonrasında 5-10 dk buzlukta beklettim ve düzeldi .. fikir için saolun