Öncelikle 1 ay kadar önce telefonum kendi kendine format attı.. Sonra uzunca bir süre hiç problem çıkarmadı.. taaki geçen haftaya kadar..
çok sık olmayan kendi kendine kapanıp açılmalara son vermek elim değmişken çürümeye yüz tutan yan ve ön tuş takımlarını değiştirmek için kasamı açtım.. az birazda temizlik yaptım.. 3 gün en ufak bir sorun çıkmadı taa ki bu güne kadar.. önce telefon açıkken ekranında alacalı bulacalı anlamsız görüntüler akabinde kilitlenip kalması gibi.. inat bu ya SX1 imizede güveniyoruz maşalla hiç sorun çıkarmadı yıllardır.. açtım bir daha öptüm kokladım.. =)
en son ki sorumun şudur ki; telefon açıldığı ilk anda kilitlenip kalıyor.. ister direk açın ister navi + açma tuşu ister * + # + açma tuşu.. ilk gelen ekranda kitlenip pili çıkarmadan kapanmıyor..
sx1 den vazgeçmek çok zor, onun için başka bir telefon almaya niyetlenmeden üstadlarıma sorayım istedim.. var mıdır benim bir çıkış yolum..??
telefonun da ilk açıldığın anda görüntü gidiyor mu yoksa kitleniyor mu tam anlayamadım...

MaGNeS Wrote:telefonun da ilk açıldığın anda görüntü gidiyor mu yoksa kitleniyor mu tam anlayamadım... 
görüntü gitmiyor.. ekrana gelen ilk görüntü donup kalıyor dostum.. ve pilini çıkarmadanda telefon kapanmıyor..
hafıza kartı kullanıyor musun
bende de oluyo bu tip sorun hafıza kartını cıkarıp oyle acıyorum kartı sonradan takıyorum sorun gidiyor acaba ondan olabilir mi??
gizli.ajan_sx1 Wrote:hafıza kartı kullanıyor musun
bende de oluyo bu tip sorun hafıza kartını cıkarıp oyle acıyorum kartı sonradan takıyorum sorun gidiyor acaba ondan olabilir mi??
ilgin için saol üstad.. mmc olmadan açmayı denedim sonuç aynı.. hatta sim kartsız açmayıda denedim yine aynı.. telefonumu şarz etmeye çalıştığımda hiç tepki vermiyor.. pilini çıkarıp takınca anca açıyor ve ilk gelen ekranda donuyor.. ooof of.. 
düşünüyorum ama kafa durdu sanki nasıl olur yaww
aklıma gelen ilk şey içinden dosya silinmiş olabilir
çözüm olarak aklıma formattan başka bşy gelmiyor o da olmuyor diyorsunn
hee bide flash atabilirsin onu bi araştır forumda var..olur mu bilmem ama..
donanımsal bir sorun olduğu aşikar ...
2 boardı da birbirinden ve tüm bileşenlerinden ayırıp tinere yatırın ardından bir güzel ısı geçin, daha önce başıma bu tür sorunlar geldiğinde hep bu şekilde çözmüştüm

cmert çok sağol ustam.. aklıma gelen çarelerden biriydi.. bilen birinden onay almadan cesaret edemezdim.. main board neysede mmi'i tinere yatırmanın sakıncası olmazmı sence.. üzerinde eprom gibi bir parça görüyorum.. tiner bu elemana zarar vermez mi..?
sentetik tinerin hiçbir zararı olmaz merak etme, defalarca yaptığım ve tüm gsm servislerinin de yaptığı bir işlem bu

cmert Wrote:sentetik tinerin hiçbir zararı olmaz merak etme, defalarca yaptığım ve tüm gsm servislerinin de yaptığı bir işlem bu 
hay çok yaşa be.. içim açıldı valla.. yarın ilk iş ısı cihazı bulmak..
peki seni hazır yakalamışken bir şey daha sormak istiyorum.. bunun için konu açmaya gerek yok sanırım..
Fenerbahçe'nin 100. Yıl telefonu var biliyorsun.. bunun 499 ytl lik olan modeli acaba hangi marka ve model olabilir..?? dünyaları araştırdım bulamadım.. bir bilgin var mı..?
bende araştırdım ama bir fikir edinemedim

üzerinde logomuz olsunda varsın çamurdan olsun

"üzerinde logomuz olsunda varsın çamurdan olsun" =)
Sx1 den vazgeçemesemde 100. yıl anısına alacam galiba bu telefonu.. Sx1 Asaleti var LOGO'su saolsun..
İlgin Alakan ve Yardımların için çoook çok saol üstadım renkdaşım..
renktaşıma olsun o kadar yardımımız

iyi geceler, gitme vakti

arkadaşım bu benzer olay benim ikinçi cihazımda mevcuttu servise verdim ana kartı degişecek demişlerdi yani 450 ytl fiyat cıkardılar garantı süresi bitmişti cihazı yaptırmadım t5 tornavida takımı aldım bide yagsız kontak sprey sx1 bi güzel yıkadım kontak spreyle hiç bi sorun kalmadı yaklaşık 6 aydır hiç sorunsuz calışıyor...........
Sonuçtan bizi bilgilendiririsen seviniriz kardeşim.
ilk önce aşağıdaki mesajı yazmışdım..
sonra son bir kezde kendim deneyeyim dedim.. sentetik yerine selülozik tiner kullandım.. ısı makinası ödünç alıp her bir entegreye 3 er posta ısı geçtim.. bolca sıvı kullanaraktan.. ilk açılışı * + # + açma tuşu formatı ile yaptım.. formatını yaptı ve açıldı.. her türlü işlevi canavar gibi..
Sonuç müspet.. Yorgun SX1 im şu an şarz oluyor.. 
Başta Cmert olmak üzere bütün yardımsever arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim..
Quote:Sonucu söylüyorum arkadaşlar..
SX1 imle beraber önce bir güzel tiner çektik kafayı cilaladık..
Sonra buna ben bir güzel ısı geçtirdim..
hiçbir değişiklik olmadı.. http://forum.teknomag.com/showthread.php?tid=2684 şu konuyuda bir inceledim.. konuyu açan arkadaşla nerdeyse tamamen ortak bir sorunumuz var..
ama benim bir şansım vardı.. daha önce tamamen yedek parça olsun diye aldığım almanyadan gelen ikinci el bir sx1.. tamamen çalışır durumda fakat blokajlı imei ye sahiptir kendileri.. yani anakart hariç her modülü iş görür..
ben bundan mmi yi güzelce söküp black carbonuma taktım.. ama sonuç yine yok.. birşey daha başıma geldi ki sanırım nickimi bahtsız bedevi olarak değiştirmeliyim; yedek telefona aynı mmi yi geri taktım o da çalışmadı.. hali hazırda bozuk olanı taktım aynı problem.. sanırım benim çıkış yolum yok üstadlarım..
FB 100. yıl telefonu symbian kullanıyorsa ondan alacağım.. şayet kullanmıyorsa nokia n70 music edition sx1 i çağrıştırdı bana.. ondan alacağım.. küllenen aşk sx1 diye bir imza görmüştüm sanırım forumumuzda..
aynen öyle oldu.. küllenen aşk SX1.. =(
yemişim nokia sını be..=) 
hehe =) ... sx1 is the best