Arkadaşlar..Geçen gün rast geldi, 25 ytl ye susmus bi carbon black aldım...Şans bu ya; MMI sağlam çıktı.Hemde 32MB..Ancak main board da sorun var..Sağlam 2 MMI la denememe ragmen çalışmadı...Açma tuşuna bastıgımda ekranda ufak bi kontrast değişikliği oluo..Ama açılmıo...* # NO , joy NO kombinasyonlarının hiçbiri sonuç vermio...
Yani bu Sx1 i canlandırabilirmiyiz?Sorun nerede?Ekranın kıprışması işlemcinin yandıgı anlamına mı gelio???Yada TP ve flash ile bu cihazı kurtarırmıyım???
Yardımlarınızı bekliorum arkadaşlar...Bi el atında kurtaralım şunu...Elimden ne geliosa yapmaya hazırım...

Evet telefonu alırken bende yanındaydım.Bilgi verirseniz arkadaşa iyi olur

önce anaboard üzerindeki infineon entegresine daha sonra onun sol üstündeki flash entegresine ısı uygula düzelmezse o parçalardan sorunlu olanı değişmesi gerekir

Yani ekran kırpışması ya flashın yada işlemcinin bozuk oldugu anlamına mı gelio???
aynen öyle ... ilgili board soğuk lehime geçmiş.
Isı uyguladım...Önce işlemciye daha sonra flasha...Ve en sonunda tüm entegrelere.....Ama yine açılmadı meret...Ugraştırıcak beni...Olsun, elimde fıstık gibi 32mb lık MMı var en saglamından...
bu iki entegreyi değiştirmekten başka bi yol yok gibi görünüyor...
Yinede sagol cmert...

neyle ısıttın bilmiyorum ama soğuk lehime geçmiş bir cihazı kurtarmak için flux+ısı tabancası kullanmak lazım.fönle soğuk lehim giderilemez

tanıdık bi tamirci var, onun dükkanda uğşatık..
Peki işlemci ve flashı sağlamlarıyla değiştirirsek Sx1 hayata döner mi?
yada bu kadar ugraşmaya değer mi??Yoksa başka bi tane sağlam main board mı almak daha mantıklı?? Bide mainboardların fiyatları ne civarda...

sağlam parçalarla hayata döner tabiki ama uğraşmaya değmez bence.40-50 lira arası sağlam mainboard bulabilirsin.
Tamamdır...Ben yine hurda Sx1 bakayım..(20-25 ytl ye

) 2. Sx1 imi de hayata geçirmek istiorum...Yine kelepir bi tane düşürsek çok ii olur...
Kararlıyım..
2. Sx1 im İce Blue olcak...
(Bu arada şöyle bi durum var. 2. Sx1 im olabilir ama 2. hattım yok...

)
yaw cmert sen bu sx1 için özel ders mmi alıyorsun ne

sx1 mühendisi gibi bilgiler veriyorsun yaw bakalım bizede kısmet olucak mı sx1 mühendisliği gerçi bben bilgisayar mühendisliğini istiyorum ama ek iş olur sx1 mühendisliği

dinçer anaboard bulabilcen mi...zor gibi gorunuyor

anaboard bulabileceğiniz bir yer biliyorum İstanbul / Kadıköy de ama boardlar yurtdışından geldiği için hepsi kayıtsız.
Yine hurda Sx1 lerden bakıcam artık...Bunu aldıgım yerde bi tane daha vardı susmuş ice blue.Yine deneyerek alıcam.Eger saglamsa bi 25 e de onu alırsam 50 kagıda fıstık gibi bi Sx1 olucak...Ama şu elimdeki için son bi çare daha dşünüom..Elketrik elektronik Mühendisi bi akrabam var, ona vercem, bide o uğraşsın...
bu arada istanbulda deilim ama kayıt dışı boardları imei klonlamasıyla(frea ile yapıodu sanırsam) kullanıma açılıo die biliorum...
Ama daha sonra tekrar operatör tarafından kapatılıo mu???
bursa da olduğunu biliyorum

klonlama işinden pek anlamıyorumda yine test point gereken bir işlem uğraşmaya değmez kanımca.
Dogru..(hem bursada oldugum hemde uğraşmaya deymeyeceği...

)
Şu akrabamdan bi haber gelsin de; olmazsa, susmuşa bakıcaz..
Duruma göre sonucu yazarım artık...

MAŞALLAH !
forumda büyük harfli ilk mesajım değerini bil

eyw.
Sagol cmert.....
Tinere yatırıp ısıyı da uyguladım mı hiç bi sorunu kalmıcak keretanın....

ben, şahsen, bizzat, kendim siemens logosundan yoksun temiz bir IceBlue görüyorum
@--DaNGeR--
sana bi de 2. hat lazım
@ihsan
tanıdığım bir göz doktoru var, no sunu akşam yollarım