Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: Adsl Bağlantısının Cep Telefonunda Kullanımı
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Evinizde, iş yerinizde veya bulunduğunuz bir yerde internete bağlı bir bilgisayar varsa, cep telefonuzdan internete girmek için ekstra para vermenize gerek yok. Bilgisayarınızdaki mevcut internet bağlantısını cep telefonunuzla paylaşabilirsiniz. Bunun için bilgisayara bağlı bir bluetooth dongle ve bilgisayarın internete bağlı olması (olmazsa olmaz) yeterli.

Telefonda yapmanız gerekenler:

1. Ayarlara girin.

2. Bağlantı, sonra erişim noktalarına gidin.

3. Seneçeneklerden Yeni Erişim Noktası -> Varsayılan Ayarları Kullan.

4. Oluşturacağınız yeni Bağlantı Noktasında şunları yazın.

Bağlantı Adı : İstediğiniz bir şey yazın.
Veri Taşıyıcısı : GPRS
Erişim Noktası Adı : Bluetooth cihazının adı. (Bunu doğru olarak girmeniz çok önemli)
Kullanıcı Adı : Yok
Doğrulama : Normal

Bilgisayarda yapmanız gerekenler:

1. Önce bilgisayarınıza PcSuite programını kurun ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

2. Denetim masasındaki Bluetooth Aygıtlarına tıklayın. (Bluetooth configurations)

3. Com Bağlantı Noktaları sekmesine tıklayarak yeni bir Com Bağlantı Noktası ekleyin.

4. Saatin yanında görülen simgeden bu eklediğiniz bağlantı noktasını seçin. PcSuite telefonunuzla bağlantı kurduğunda simgenin değiştiğini göreceksiniz. Bunu yapmadan önce telefonunuzun bluetooth özelliğini aktif etmeyi unutmayın.

Telefonunuzda oluşturduğunuz erişim noktasını Opera, Agile Messenger, WirelessIRC gibi programlara tanımlayarak evde, ofiste, işte, okulda bedava internete bağlanabilirsiniz. Yalnız bu erişim noktası wap için kullanılamıyor.

Bu özelliğin Ngage sahipleri tarafından daha çok sevileceğini düşünüyorum. Artık N-Gage sahipleri N-Gage arenaya gönül rahatlığıyla bedava bağlanabilecekler.
arkadaşım ne olur şunu biraz daha ayrıntılı anlat
İlk önce Bluetooth Software'i kurun

Nokia PC Suite'nin Bluetooth ile PC'ye Tanıtılması (Com bağlantı noktası eklenmesi) Bunu halletmişsindir zaten..

http://www.teknomag.com/index.php?showtopic=222

Sonra açılınca bütün protokolleri işaretleyin

Daha sonra taskbardaki (sağ alt kısım saatin olduğu yer) orada bluetooth işareti var ona sağ tıklayıp advanced configuration yazıyor ona tıklayın

computer name için KÜÇÜK BOŞLUKSUZ SADECE İSİM İÇEREN TÜRKÇE KARAKTERİ OLMAYAN BİR İSİM YAZIN KENDİ İSMİNİZİ YAZABİLİRSİNİZ SOYİSMİNİZİ YAZABİLİRSİNİZ MESELA Sertaç İSMİNİ sertac DİYE YAZIYORSUNUZ

Sonrasında local services e girip bluetooth serial port a bakıyoruz (bende com 7 idi sizde kaçsa öyle yapın). Pc suite yi yükleyin. Bunun için Nokia N-GAGE için Pc Suite yi tavsiye ederim eğer telefon nokia haricinde bi telefon ise N-GAGE nin Pc Suite si yararlı olur ve de Pc Suite yi kullanmayacaksanız tekrar N-GAGE'in Pc Suite'ini tavsiye ederim. Sağ altta ki task bardaki simgelerde üzerinde dolaşın 2 tane gri renkli kablolar birbirine bağlı değil gri renkli tabi ona tıklıyoruz(çift) oradan com umuza tıklıyoruz(benimkinde com 7 idi com 7 ye tıkladım) daha sonra bluetooth simgesine 1 defa tıklıyoruz Bluetooth Serial Port a tıklayınca olay oluyor.

Not: Bt software yi kurup protokoleri işaretledikten sonra telefonunuzu bilgisayar ile eşleştirip telefonunuzdan bilgisayara yetkili olarak ata deyin daha sonra ilk iletide açıklandığı gibi telefonunuzda erişim noktası ismine bt nin ismini yazın(üstte sertac dedik ya advanced configuration da ilk kısımda yazan şeyi yazın. Üstte açıklandığı gibi olmasına özen göstermeniz önerilir.)
dostum ellerine saglık bee bu ilk mesajım sana oldu . Tesekkür ederim işime cok yarıyoo
bende adsl baglantısın cepten kullanıyorum
yalnız bende ki kullanma şekli biraz farklı
bluetoott tan aygıtlardan sx1 i tanıtıyorum
sonra pc ye pc suit icinde gelen mrouter programını kuruyorum
ve başlangıc a atıyorum pc açılınca çalışsın diye
pc suit programı kullananlarda mrouter i kurmasına gerek yok
telefondada yeni bağlantı noktası ayarı yapıyorum
adı Bt
çevirmeli numarısı 2222
olarak ayarlayıp kaydediyorum
telefonu gnubox.sis kurup
gnubox çalıştırıyorum önce irda sonra bluetoot diyip pc yi bluetoot tan
pc yi bulup seciyor ve tarayıcı ayarlarında bt baglantı noktası olarak
secip kullanıyorum tabiki kendi wap tarayıcısında olmuyor netfront opera agile messenger de seçiliyor linki için
http://www.hemenpaylas.com/download/1856...m.zip.html

bende bluetoot software kurmadan yapıyorum kurarakta oluyor ama com port ayarı yapmak lazım
sx1 dede kurabilirmiyiz
evet zaten ben sx1 de kullanıyorum
http://dosyam.net/?id=ggms70

bu arada link ölmüş buradan indirebilirsiniz
com seçimini nerden yapıyoruz birde telefonumda veri taşıyıcısında paket veri veri araması yüksek hızda veri var gprs yok nasıl olacak bu?
usb kablosuyla telefona internet verme imkanımız var mı SonyEricsson telefona
necc7 Wrote:bende adsl baglantısın cepten kullanıyorum
yalnız bende ki kullanma şekli biraz farklı
bluetoott tan aygıtlardan sx1 i tanıtıyorum
sonra pc ye pc suit icinde gelen mrouter programını kuruyorum
ve başlangıc a atıyorum pc açılınca çalışsın diye
pc suit programı kullananlarda mrouter i kurmasına gerek yok
telefondada yeni bağlantı noktası ayarı yapıyorum
adı Bt
çevirmeli numarısı 2222
olarak ayarlayıp kaydediyorum
telefonu gnubox.sis kurup
gnubox çalıştırıyorum önce irda sonra bluetoot diyip pc yi bluetoot tan
pc yi bulup seciyor ve tarayıcı ayarlarında bt baglantı noktası olarak
secip kullanıyorum tabiki kendi wap tarayıcısında olmuyor netfront opera agile messenger de seçiliyor linki için
http://www.hemenpaylas.com/download/1856...m.zip.html

bende bluetoot software kurmadan yapıyorum kurarakta oluyor ama com port ayarı yapmak lazım

Dostum bunları yapınca olacağından eminmisin. gerçi kulanıyorum dedin amaSmile şaşırdığım bi olay var Telefonun bağlantı ayarlarına sadece isim: bt çevirmeli: 2222 yazdın. başka paylaşımlarda bir sürü ayar yapılıyorSmile Ben kendimden eminim diyosan süper.. Yarın bluetooth geliyor bana deneyeceğim...
Reference URL's