07-09-2007, 07:18 AM
07-09-2007, 05:35 PM
Kısaca; Biri öncü biri takipci.
07-09-2007, 06:58 PM
nashiila Wrote:Kısaca; Biri öncü biri takipci.
evet
amd takipci yani 
07-09-2007, 08:20 PM
iyi de soran kişi hangisi ilk hangisi sonuncu diye sormamış ki...farkları benzerlikleri öğrenmek istiyor heralde...
*ayni mhz hızlarda yapılan testlerde AMDnin daha iyi performans verdiği yaziliyor
*AMD işlemcilerin daha tutarlı olduğunu ve daha ucuz olduğunu biliyorum.uygulamalarda "bu program yanıt vermiyor" diye bir uyarı çıkmıyor.
*çift cekirdek konusuna gelindiğinde intelin daha iyi olduğu söyleniyor fakat tek çekirdekte fazla göz önünde olmamasına ragmen AMDnin daha iyi oldugu belirtiliyor..
bu linki bi incele derim
*ayni mhz hızlarda yapılan testlerde AMDnin daha iyi performans verdiği yaziliyor
*AMD işlemcilerin daha tutarlı olduğunu ve daha ucuz olduğunu biliyorum.uygulamalarda "bu program yanıt vermiyor" diye bir uyarı çıkmıyor.
*çift cekirdek konusuna gelindiğinde intelin daha iyi olduğu söyleniyor fakat tek çekirdekte fazla göz önünde olmamasına ragmen AMDnin daha iyi oldugu belirtiliyor..
bu linki bi incele derim

07-10-2007, 02:53 PM
fugitif95 Wrote:iyi de soran kişi hangisi ilk hangisi sonuncu diye sormamış ki...farkları benzerlikleri öğrenmek istiyor heralde...evet
öyle sormadığını biliyorum
ama detaylı anlatmakta zor
, dediğin gibi biri ucuz biri biraz daha pahalı, pahalı olan için öncü dedik ya, araştırma giderleri falanda ekleniyor, celeron olmayan gerçek yeni nesil intel işlemcilerde 200 milyon ile 300 milyon transistör var akıl alır gibi değil yani, o kadar küçücük alana nasıl dizayn ediyorlar pes doğrusu
hele dahada ilginci yeni çıkarmaya hazırlandığı "45nm lik işlemci" mimarisinde bu sayı 410 milyon transistör olacakmış.neyse "Ford" kamyonda kamyon "Bmc" kamyonda kamyon, ikiside yük taşır

07-29-2007, 06:43 PM
arkadaşım şunu bil özet olarak oyun için yani yoğun grafikişlem için AMD normal işlemler için ise intel 

08-28-2007, 04:34 PM
arkadaşlar bencede amd intel p4 3.2 kullanıyorum ama yinede amd diyorum arasıra kullanma şansı buluyorum amd hemde yavaş bi versiyona ama geyet güzel performans alıyorum benim keko işlemci bile o kadar performans sağlamıyor
09-03-2007, 12:07 PM
Artık takipci olan intel bana göre ...