arkadaşlar dün şarj sorunumu tokatlayarak hallettiğimi yazmıştım. ama meğersem halledememişim. gece telefonun şarjı 1 kademeydi. sabah kalktım şarj bitmiş. neyse şarja takayım dedim. o da nesi şarja takınca normal açılış ekranı geliyor, sonra 1 saniyeliğine şarj göstergesi görünüyor. sonra telefon kapanırken çıkan bip sesiyle kapanıyor. geçen sene de aynı sorun olmuştu. servise vermiştim. parça değişimi yapılmıştı. ama ne değişti, batarya mı yoksa telefondan mı bilemiyorum. yarın da tekrar şehir dışına çıkmam gerekebilir. garantim de bitti napsam ki

Kanımca İşlemci

Bak şunu dene; ufak bi led yada ampül bul,buna bi kablo bağla ampülü bataryanın bi yönüne kabloyu diğer yönüne bağla normal pile bağlarmış gibi ampül yanarsa batarya sağlamdır

telefon için bişey diyemicem

senin dediğin gibi "dierleri damdan düşer bişi olmaz biz üstüne titreriz sürekli daılır gider" çelik kasa fln yaptıralım olmadı hiçbişey olmasın

Ben hala İşlemcide kararlıyım

Valla gösterge bendede farklı oluyodu ama hiç böyle bişey olmadığı için tam bi yorum getiremicem

Bir ara banada olmuştu. Şarj tamamen bitip telefon kapanınca teli açıp şarja takayım dedim açılır gibi oldu fakat tekrar kapandı, bende kapalıyken şarja taktım ama şarj olmuyordu. Pili çıkardım bir süre beklettim ve sonra şarj olmaya başladı.
ben de bataryanın sağlam olduğunu düşünüyorum. konuyu açtıktan sonra tekrar şarja taktım. bu sefer bızzt sesi çıkarıp kapandı. yine şaplak atmayı denedim. şaplak attım şarj olmaya başladı. büyük ihtimalle bi temassızlık var. sağlam bi tamirci bulup vermeliyim. neyse şarj olmaya başladıktan sonra evden çıktım. şimdi de açılmıyor telefon. yine şaplak lazım sanırım
ya sorun büyük ihtimalle ana boardda...şarj ünitesi hasarlı galiba...arkadaşımdaki sx1de aynı sorunu verdi şu an nooldu bilmiyorum...bu ünitenin adi genellikle "kristal" die geciyor tamircilerde...şarj kristalinde bi sorun var dersen işinden anlayan bi tamirci mutlaka yapar...
1 hafta kadar izmirde yokum. dönünce sağlam bi tamirci bulmaya çalışıcam artık
peki açık şarj yapsam kullanabilirmiyim?
telde şu an sorun yoksa nie olmasın ki

ya bu açık şarj ne zor işmiş. 2 saattir bağlıcam diye uğraşıyorum. tam birini koyuyorum diğeri çıkıyor sinir oldum

açık şarjın açığı çok olurmuş...

becerememişim

çıkardım şimdi şarj olmamış. daha fazla da uğraşamam bu açık şarjla beceremedim gitti
fugitif95 Wrote:her marka tel bataryasına açık şarj yapan alet var biliyor musun?bulabilirsen kacırma bak cok kullanışlı...saat pili bile dolduruyorum...
herkese tavsiye ederim...şarj bitince otomatik duruyor,+ - derdi yok
Güsel birşeye benziyor. Nerden buluruz bu aleti? İsmi cismi varmı ne diye sorucaz?
valla ben alırken açık batarya şarjı yapan alet diye istedim birinden duymuştum...bunu ben balıkesirden almıştım telefon toptancısından ama tel satan yerlerde olur heralde...balikeisrde olsam yardımcı olurdum ama Türkiyenin tam ortasındayım maalesef

Her yerde bulunmaz heralde soralım bakalım birkaç yere. Olmazsa İstanbul'dayım zaten, Sirkeci'ye yolumuz düşünce bi doğubank yaparız.
bu aleti biliyorum geçen sene sorun olduğunda bu aletten vardı tesadüfen evde. onu kullanmıştım. ama o zaman sorun bataryadandı sanırım olmamıştı. bakiyim hala evdeyse tekrar denerim ama sanmıyorum evde olduğunu
telefonu hiç açmayan en kötü bataryayı bile şarj etti bu alet...panasonic ,siemens,nokia,erikson...nice ölü bataryalar adam oldu @sanri...bi bataryayı sarj etmediğini ilk defa senden duyuyorum inan

belki ben becerememişimdir çünkü üzerinde voltaj ayarı fln vardı pek kurcalamak istememiştim. elime geçerse tekrar deneyeceğim
benimkinde voltaj ayarı yok kendisi ayarlıyor...
neyse inş. çözersin sorununu

justme haklı çıktı sorun işlemcideymiş. bugün bi tamirciye götürdüm hemen yaptı. 40ytlye halloldu
hadi geçmiş olsun, bir daha buluşmazsınız herhalde