Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: Siemens "concept-device"
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Siemens'in CeBIT fuarında tanıttığı cihazların medya dosyalarında bir telefonun resimi ilgimi çekti. Üstünde "Concept-Device" yazan telefon Siemens SX1'i andırıyor. Acaba bu telefon uzun zamandır beklenen Siemens SX2'mi?

Bir süre aradıktan sonra birde gerçek resimini buldum. Şimdiye kadar Siemens'den bu telefon hakkında bir bilgi gelmesede bu cihazın yeni SX2 olması bekleniyor.

Tuş takımının şekli çok kullanışlı görünmeyen telefonda resimlerden gördüğüme göre MP3 çalar ve Bluetooth mevcut. Telefon SX1'de olduğu gibi Nokia'nın Series 60 kullanıcı arayüzüne sahip.

[Image: smn1.jpg]

"Runster" Siemens'in yeni tanıttığı sporculara özel müzik destekli "antrenör".

Bu cihaz cep telefonunuzda seçtiğiniz müzik parçasının hızını koşu hızınıza göre ayarlıyor. Daha verimli spor yapmak için cihazdaki "Voice Coach" fonksiyonu size sesli önerilerde bulunuyor. Böylece spor yaparken yalnız kalmıyorsunuz ve "Runster" sizi devam etmeye motive ediyor.

Cihazla telefon arasındaki bağlantı Bluetooth üzerinden kuruluyor.

[Image: smn3.jpg]

[Image: smn2.jpg]

[Image: smn4.jpg]
Çoğu kişi SX1'i tuş takımı nedeniyle tercih etmiyor ama Siemens yine değişik bir dizayn kullanmış...
Tek kelimeyle mükemmel bir telefon olarak gözüküyor bakalım bi çıksın piyasaya onda neler var
bir kaç resimde ben koyayim dedim sx2 ile ilgili
SX1'i almadan önce tuş takımını çok akıllıca (iki başparmağımı birden kullanarak ne kadar hızlı yazabilirim diyordum) buluyordum. Bu modelin teş takımını daha şimdiden mantıksız buluyorum. Bu ne böyle Nokia'nın ilk çıkardığı Symbian'lı kalas bir telefonu vardı, yuvarlak tuş takımlı, ona benziyor...
Quote:Originally posted by woundedknee@Apr 15 2005, 10:42 PM
bir kaç resimde ben koyayim dedim sx2 ile ilgili

Arkadaşlar unutmayın ki her körün bir alıcısı vardır. Ancak bu telefon bir kör değil. Symbian 7.0 kullanıyor. Ve 6600'ın ki gibi iconları basit değil. Skin desteği var. Eğer dedikodu değilse 2 megapixel kamerası var. Daha ne olsun???
Bu inşallah sx2 dir zaten makine baya benzior tip olarak tuşlar kızılöstesi vs. olarak.. ama biz bunun tu$ takımına zor alı$mı$ken bidaha mı alışacaz :wacko:
siemensmania ya katılıyorum gerçekten de piyasaya çıktığında uzun süre elimizden düşmeyecek bi symbian tel olacak.yani sx1 gibi bi efsane olmaya aday.tasarımı da bana göre nefis...ben çok begendim.2 mp kamera bekleniyor zaten.tel hafızası ne kadar merak ediyorum ama cihazın teknik bilgileri çıkana kadar heyecanla beklicez yani...
Quote:Originally posted by hasanyuceer@Apr 18 2005, 07:54 PM
Bu inşallah sx2 dir zaten makine baya benzior tip olarak tuşlar kızılöstesi vs. olarak.. ama biz bunun tu$ takımına zor alı$mı$ken bidaha mı alışacaz :wacko:

Katılıyorum bir ters bi düz tuştakımı arasında geçiş kolay olmaz sanırım Smile

Devrimler ilk başta görünümü hedef alır Sx-2 de bu amaçlanmış olabilir.
Yine bir geçiş sürecinde eskiye bağımlılık süregelir ancak ilk kardeşi Sx-1'i iyi tanıyan ve seven bayaca kişi gözlemlediğimden bu geçiş kolay olacaktır.
Quote:Originally posted by SiemensMania@Apr 18 2005, 12:48 PM
Arkadaşlar unutmayın ki her körün bir alıcısı vardır. Ancak bu telefon bir kör değil. Symbian 7.0 kullanıyor. Ve 6600'ın ki gibi iconları basit değil. Skin desteği var. Eğer dedikodu değilse 2 megapixel kamerası var. Daha ne olsun???

Ama galiba sanırsam dikkat ederseniz yine tema destegi yok ama skin destegi olabilir... Thumbup
Quote:Originally posted by nurani@Apr 20 2005, 05:33 PM
Ama galiba sanırsam dikkat ederseniz yine tema destegi yok ama skin destegi olabilir... Thumbup

Biz SVN16'yı tamamlamadan çıkarsalar da SVN16'ya gerek kalmasa. Toungue
nurani arkadaşın yorumu ve telefonun görüntülerine göre tema desteği olmayabilir.çünkü menuleri neredeyse sx1 ile aynı...umudumuz siemensin tema desteğini gözardı etmeyecek kadar akıllı bi firma olmasında,eger bu telefona da koymazlarsa gerçekten büyük hayal kırıklığı yaşanır diye düşünüyorum ben,siz ne dersiniz arkadaşlar
ve kaan abicim,sende su koyverme hemen Nono svn 16 yazarsan hemide temalı,zaten olay çözülmüş olacak Clapping bekliyoruz heyecanla ve çalışmalarını destekliyoruz
Yeni tele ait bir fotoda ben ekliyim netde buldum galiba tuş aydınlatması kırmızı

[Image: 0503110028l.jpg]
Siemensin başka bir konsept ürünü DVB-H

Ürün linux işletim sistemine sahip ve S65 i emule ederek cep telefonu görevide görüyor. adından da anlaşılabileceği gibi Digital Video Broadcasting i yani dijital yayınları izleyebilmeye olanak tanıyor. H.264 codec kullanıyor. MP3 desteği henüz konulmamış olmasına rağmen yakın zamanda konulacakmış. Html ve xhtml desteği var yani direk browser görevi görüyor
Aşağıdaki resimlerde görebilirsiniz.

[Image: dvb1.jpg]
[Image: dvb2.jpg]
[Image: dvb3.jpg]
Hem bizim sx2 mi acaba dediğimiz ürüne hem de DVB-H e ait siemensin sitesinde bir video var cebit de çekilmiş bayağı ayrıntılı anlatıyor tavsiye ederim indirin 11 mb dosya büyüklüğü
Linki aşağıda

Siemens CeBit Konsept Cihazlara ait videoyu indirmek için tıklayın
Wink :w00t2: Wink :w00t2: Wink
@Lobo

DVB-H tek parçada işi bitirecek gibi gözüküyor. Dijital Yayın, Film, Video, Resim gösterme, Mp3 player ve telefon + Linux :nossss:

Şimdi linki verdiğin clibi indiriyorum merakla bekliyorum... Smile
Herkese tavsiye derim zamanınız olduğunda indirip seyredin

ben seyrettim ve DVB-H :wub:

Çok başarılı :1st:
Quote:Originally posted by Sonic@Apr 20 2005, 11:35 PM
Herkese tavsiye derim zamanınız olduğunda indirip seyredin

ben seyrettim ve DVB-H :wub:

Çok başarılı :1st:

SX 1 im kızmasın ama ben bir tane istiyorum bundan :1st:
Valla arkadaşlar bizim milletimize ne versen bi olumsuzluğunu bulur. Doyumsusuz biz. Ama üretmeyen doyumsuzlardan. Kendimiz üreteceğimize "Bunu neden koymamışlar, şunu neden koymamışlar" diyoruz anca.
Reference URL's