Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: Symbian Telefon Formatlama ve Sorunları
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Yapacağınız formatlama işlemi sonucunda telefonunuzda oluşacabilecek hasar , kaybolabilecek veriler vb. sorunlardan sadece siz sorumlusunuzdur.Forumumuz ve benim hiçbir sorumluluğum yoktur.Bütün sorumluluk size aittir.

Telefonlara format 2 şekilde atılır. Soft format ve hard format. 2 format türünde de telefonunuz fabrika ayarlarına döner ve telefon hafızasındaki herşey silinir. Ayrıca hafıza kartında olmasına rağmen java tabanlı oyun ve programlar formattan sonra çalışmamaktadır. Format atarken telefonunuzun şarjının dolu olmasına dikkat edin ayrıca format atarken telefondan hafıza kartını çıkarın. eğer hafıza kartınızda şifre varsa telefonunuz formattan sonra hafıza kartı şifresi soracaktır.

Kısacası ,

1) Hafıza kartınızda şifre varsa şifreyi kaldırınız!

2) Rehber, Mesajlar, Galeri yedeklerinizi alınız yoksa bir daha ulasılamayabilirsiniz.

1 . Soft Format : Telefonlara soft format *#7370# tuşlarına basarak atılır. Bu tuşlara bastıktan sonra telefonunuz Orjinal Ayarlar yüklensin mi diye soracaktır. Bu soruya evet diyince güvenlik kodunu girmeniz gerekmektedir. Telefonunuz kapanacak ve 2-3 dakika sonra açılacaktır. Telefonunuz açıldığında fabrika ayarları geri yüklenmiş ve sonradan yüklenen dosyalar silinmiş vaziyette olacaktır. Bazı virusler soft formatla temizlenebilir. Ancak bazı virusler hard format atmadan temizlenemiyor.

2 . Hard Format : Telefonunuzu kapatıp *+3+yes(arama yaptıgınız tuş) tuşlarıyla beraber açma kapama düğmesine basarak telefonu açın ve bekleyin.
OS7 serilerinde ekrana formatting yazısı gelir fakat OS8 ve OS8.1 lerde bu tip bir yazı gelmez. O nedenle OS7ler formatting yazısı
gelene kadar tuslara basılı tutmaları yeterli fakat OS8 ve OS8.1'lerde bu tip bir yazı gelmediği için taki eller gelene kadar basılı tutmakta fayda var...

Hard format telefonunuzun z: sürücüsündeki kök dosyaları c:sürücüsüne yükler ve dosyalama sistemi yeniden yapılandırılır...Yani çözemediğiniz problemlerinizi bu yöntemle kesinlikle çözebilirsiniz.

Not :
Hafıza Kartına Format Atma:

Menü>Ekstra>Hafıza bölümünden Seçenekler vasıtası ile Haf.Kartını Biçimle sayesinde hafıza kartınızı da formatlayabilirsiniz.ya da bir kart okuyucu ile pc de deformatlayabilirsiniz(FAT dosyalama sistemi ile)

[Image: format6qv.jpg]
Telefonunuzu Formatlayınca Oluşabilecek Sorunlar

Sorun 1 :Telefon hafızasındaki herşey silinir.
Çözüm 1: Rehberi sim karta diğer bilgileri hafıza kartına yedekleyin.

Sorun 2 : Programların kayıtları silenebilir.
Çözüm 2 : Programları tekrar kayıt etmeniz gerekir.

Sorun 3 : Java tabanlı oyun ve programlar çalışmaz.
Çözüm 3 : Java tabanlı program ve oyunların kurulmamış halini herhangi bir dosya yönetecisi programıyla e:systemmidlets in içinde bulabilirsiniz ve bu dosyaları kurabilirsiniz.

Sorun 4 : Bazı programlara girince telefon donabilir ve reset atabilir.
Çözüm 4 : Programı yeniden kurunca hiçbir sorun kalmayacaktır.
arkadaş bende 3230 var fakat bi türlü hard format atamadım yoksa bunlarda böle bi format tipi yok mu daha önce 6600 a tuş formatı atmıştım bu telefon 66 dan farklı mı açıklayabilirseniz sevinirim
6600a format atarken kullandığın tuş kombinasyonunu 3230 için de kullanabilirsin...yalnız 6600dan farklı olarak onun ekranında formatting yazmayabilir...ben 3230a bu yöntemle format atmıştım,mutlaka bir yerde yanlışlık yapıyorsunuz..
abi formatting yazmasa da formatlandığı anlaşılır. tuşlar *3 arama tuşu deil mi kombinasyonu
evet...*#7370 ile soft format dene bakalım...sorunun neydi?
ihsan enteresandır ben soft format attığımda tlfondaki bilgiler (rehber,msjlar vs..) kesinlikle silinmiyor...formattan sonra tema default oluyor ama gerisi aynen devam...

üsttekinden bi şikayetim yok da 2 hafta kadar önce bi hard format atmak zorunda kaldım.daha sonra tamalar bölümüne geldim ve orjinal temalardan TEMA1 (metal rengi olan) seçtim ama SİSTEM HATASI yazdı...hala da öyle...yani başka hiçbirşeyde bi problem yok...herşey normal,stabil...ama o tema uçmuş...nedendir acep? yani onu hiç kullanmıyorum,lazım da diil ama tabi merak Smile (telefonun n70 olduğunu söylememe gerek yok sanırsam Smile )
şimdi alp abi soft formatta sadece fabrika ayarlarına dönülür yani yapılan ayar değişiklikleri orjinaline döner ve sürücülerden veri vs silinmez...
hard formattan sonra öyle bi hata veriyorsa,hafıza kartını çıkarıp dene derim ya da c:system/skinste kalan artık dosyaları ve c:system/system.ini yi sil çünkü orjinal tema üzerine yapılan değişiklikler oraya kaydediliyor......ben de hard ve soft format attım benim n70e ama dediğin gibi bi olay olmadı...

birde bu dediğin temaya düzenleme yaptıysan temalar bölümünden ve atadığın ekran koruyucu vs. artık yoksa böyle bir sorun verebilir...
Reference URL's