izmir buluşmasının laneti devam ediyor

telefonuma şarj cihazını taktığımda sorunsuz şarj oluyor. şarj olmadığı için tamire vermiştim ve işlemci değişmişti. şimdi kulaklık taktığımda görmüyor. bazen de şarj oluyor diyor. biraz çıkık taktığımda ise kulaklk çalışıyor. uzun süredir usbden pcye bağlamamıştım. biraz önce taktım. telefonda usb simgesi çıkmadı. çıkarıp taktım bu sefer de aksesuar desteklenmiyor dedi. biraz oynattım telefon gördü. bu sefer de gelip gittiği için pc tanımadı

sorun sanırım telefonun girişinde. yeni işlemci değiştiği için ondan da şüpheleniyorum. ama biraz oynatınca gördüğüne göre işlemciden değil gibi geliyor. ben buna napabilirm şimdi
sorunun girişte olma ihtimalı var kirlenmiş olabilir bu yüzden görmüyo olabilir
temizlemende fayda var derim yada kulaklığı değiştir derim
oynattğın zaman gelip gidiyorsa teldeki port girişinin temiz olduğundan emin ol,oksitleme vardır...yada kullandığın aksesuarın pinlerinde...
hem kulaklıkta hem usb kablosunda sorun olmaz diye düşünüyorum. demekki sorun girişte. vidalarım yalama olduğu için açıp temizleyemiyorum. yine saatçilere yolum düştü demek. oksitlenme varsa kontakt spreyi mi kullanmalıyım?
ben hiç kullanmadım kontakt spreyi o yüzden bişi diyemeyeceğim ama kolonya işi görür..
tamam bi kasayı açmadan denerim. işe yaramazsa bi şekilde vidaları çıkarıp denerim
kolonyayla temizledim. usb kablosunu taktım. ilk başta görmedi. biraz yukarı kaldırınca gördü şu anda sorunsuz. şimdi de kulaklığı takıyorum. eveet bu da sorunsuz

teşekkürler tavsiyeleriniz için. çözümü bu kadar basitmiş demek
geçmiş olsun...

Eger usb kablosunu yukarı dogru iteleyince görüosa yazılım atmada sorun cıkabilir...
Ama üzülmeyin...Bunun da çaresi var...

Telefonun batarya kapagını açtıgında soketin üstünde 3 adet ufak cukurlar görüceksin...Onlar sokete takılan aksesuarları kilitli tutmaya ve cıkmamasına yarayan tırnaklar...;)Tabi onlarda uzun kullanımlarda eğilip gevşeyebiliyor...O yüzden herhangi ince uçlu bi cisimle(tornavida olabilir.) o tırnakları aşagı dogru bastırırsanız sokete giren aksesuar artık orada sıkışmış olacak ve temassızlık sorunu yaşamayacaksınız...
Ama Sx1in kasa takılı iken o tırnaklara müdahele etmen biraz zor...O yüzden vidaları açıp boardı kasadan ayırırsan daha randımanlı sonuçlar alabilirsin...
Kolay Gelsin...

biraz daha temizledikten sonra şu anda normal olarak görüyor. normal olmasa bile cmert yeni fw çıkarana kadar sorun yok

sanri Wrote:normal olmasa bile cmert yeni fw çıkarana kadar sorun yok 
O zaman hiç sorun yok!!...
Çünkü artık cmertten yeni fw beklemek hata olur...
Kendisi hem el71 e geçti hemde Sx1 için artık patch üretilmiyor...
cidden o zaman hiç sorun yok

çıkar belkim yeni bi kaç patch garibanları boynu bükük bırakmasınlar