10 MP (3648 x 2736 piksel) Görüntü Çözünürlüğü
2.5" LTPS LCD Ekran
3X Optik, 4X Dijital Zoom
Objektif (37.5-112.5mm)
Shake-Free Modu
Sesli Video Çekimi 640 x 480 (30fps)
Video Kaydı Sırasında Zoom
9 MB Dahili Bellek
SD Genişleme Kartı Formatı
USB 2.0 Bağlantı
2 x AA Pil
PictBridge Desteği
10 cm makro
fiyat:320 civarı..
ne diyorsunuz arkadaşlar bu makina iyi mi,almayı düşünüyorum..
kullananlar ya da bilenler varsa yardım ederse sevinirim...
özelliklerine baktığımzda fiyatı oldukça iyi.2.5" ekranı dikkat çekici, makro modu da var
umarım kullanan biri çıkarda gerçek yorumlarını dinleriz

evet özellikleri çok iyi yani eğer bu özellikler sonyde olsa sony bu malı 900ytl ye bile satar...fiyatı 300e kadar iniyor nette..dediğin gibi kullanan birisinden bilgi alsak biraz fena olmaz hani

iyi makine fakat bazı eksikleri var. makro mesafesinin 10 cm olması ve lcd çözünürlüğünün düşük olması (153000 piksel). bunlar dışında kağıt üzerinde bir eksiği gözükmüyor. birde c740 gibi alt modellerinde benq pentax objektif kullanırken bunda nedense kullanmamış...?
10 megapiksel olması 1/1.7 inç sensöre sahip olmasaydı pek birşey iade etmezdi. bu sensör 10 mp'nin hakkını verecektir...
adigehalil Wrote:iyi makine fakat bazı eksikleri var. makro mesafesinin 10 cm olması ve lcd çözünürlüğünün düşük olması (153000 piksel). bunlar dışında kağıt üzerinde bir eksiği gözükmüyor. birde c740 gibi alt modellerinde benq pentax objektif kullanırken bunda nedense kullanmamış...?
10 megapiksel olması 1/1.7 inç sensöre sahip olmasaydı pek birşey iade etmezdi. bu sensör 10 mp'nin hakkını verecektir...
normalde bu çözünürlüğün kaç pixel olması gerekiyor net bi lcd görüntüsü için?ekran büyük ama demekki pixeller çok sıkışmış değil...makinayı elime alıp adam gibi inceleyemediğim için sadece sitelerden okuduğum bilgileri baz alabiliyorum bu cihaz için...teknokolik mağazalarında varmış,ki burada yok...
bendeki sanyoda 3 inçte 230000 piksel, panasonicte ise 2 inçte 205000 piksel var. ve bana artık düşük geliyor. çözünürlük ne kadar yüksek ise gördüğünü yani çekeceğin anı lcd'de yakalaman o kadar iyi olur. çok önemli bir kriter değil ama önemli sayılır. nikon yeni dslr makinelerinde 3 inçte 900 küsür bin piksel kullanacağını açıkladı...
makine kağıt üzerinde iyi ama
http://www.dpreview.com gibi dfm inceleme siteleri ne demiş bu makine için; bakmak gerek...
adam gibi bi kaynak da yok ki abi...incelemelere de girmemiş galiba...dediğin gibiyse cihaz biraz geriden geliyor,halbuki özellikleri baya iyi...ekran çözünürlüğü yeter mi bana yetmez mi görmeden anlamam biraz zor:)sağolasın hatırlatma için...
aklım hep canonda abi ama işte fiyat var,bi de bu ggdeki ürün biraz muallakta...hem ben kredi kartı ile alabilirim ve sıfır almayı düşünüyorum...
ama şunu da söyleyim,a630 çok harika bi makina...a550 kullandım,ondan daha iyisi a630 olsa gerek...
a630 için a serisinin en iyisi olduğunu söylüyorlar. eski bir model ama kendinden sonra çıkanlardan çok daha iyi fotoğraf çekiyor...
evet...sanyo ya da baktım,resim çözünürlüğü düşük olsa da ekranı çok dikkat çekici...
benq da en çok kafamı karıştıran olay da bu zaten...2.5" 153000px.yoksa benqnun lensine güveniyorum

megapiksele takma kafayı. hiç önemi yok. aynı sensör ebatına az çözünürlük koyarsan çok daha kaliteli görüntü alıyorsun. canonda 1/1.8 inç sensörde 8 mp var; yani benq'ten daha iyidir kesinlikle. sanyoda ise 1/2.5 inç sensörde 6 mp var. canon ve benq'e göre biraz daha sık oluyor pikseller ama sanyo fotoğrafı %100 açınca kalitesini belli ediyor. hele hele makroda üzerine yok. dslr sahipleri inanmıyordu o makroların sanyo ile çekildiğine...
sonuç olarak megapikselden ziyade sensör kalitesi ve ebatı önemli. tabi eğer afiş basmayacaksan...

fugitif95 Wrote:peki halil abi:
http://www.hepsiburada.com/productdetail...id=bd94345
bu cihaz nasıl?
fuji'nin kompaktları arasında tek bilgi sahibi olduğum model f30. çok iyi bir makine lakin türkiyede satılmıyor. gg'den yada direk amerikadan almak lazım. link verdiğin modele gelince ilk gözüme çarpan zayıflığı 240x320 video çekmesi ve de büyüklüğü oldu.
fuji f30'u incele...
video çözünürlüğü benim de dikkatimi çekti...benqnun yarısı

bir de bu fujifilmin makinasının kötü yanı,2.5 " ekran 115000px sahip..inceliyorum abi

aklıma gelmişken yazayım. panasonic'in tz seriside iyidir. türkiyede fiyatları biraz yüksek. gg'den yada yurtdışından çok daha ucuza alınabilir. 10x optik zoom'a sahipler...
teşekkürler abi...fotoğraf makinası alacak kişi senin yanına uğramalı

Tayvan
fugitif95 Wrote:bir de benq hollanda markası mı?
fiyatı 298 liraya düşmüş...

fugitif95 Wrote:fiyatı 298 liraya düşmüş...
al artık bea