Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: Tamirciden sonra sürekli kapanan telfon
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Slm arkadaşlar benim Sx1'in buzzerini patlattım Smile antalya manavgatta 6230i buzzeri taktirmaya gittim.15 ytl'ye halletim.Aldıktan sonra müzik kalitesine bakayım dedim şarkıya ilk girişinde çok kısa bir cız sesi geliyo ardından şarkıya sorunsuz devam ediyo.çok güzel ses veriyordu ki tlf birden kapandı.alt taraftaki tuştakımı çok sıcaktı.bu kapanma süresi jukebox'ta 20sn geçmedi.orjinal mp3çalarda 30sn civarındaydı.ama bekleme mdunda hiçbir sorun çıkmadı.telefoncuya geri gittim kısa devre var mıdır dedim "olsaydı iilk baştan çalışmazdı" dedi.bende pazartesiye kadar bi test ediyim dedim.eve gittim telefonu bataryadan ayırdım bir süre sonra şarj edip format attım gene aynı soruu verdi ama bu sefer biraz daha uzun sürdü.
bir ara buzzer takma meselesinde kısa devre yapmaması için buzzerin arkasına sünger koyulması gerektiğini hatırlıyorum.konuyu iyice takip etmiştim.şimdi forumda gözümden kaçmış olmalı.neyse bu durum neyden kaynaklanmış olabilir.sadece ısı tabancasıyla giderilecek bir sorun olabilir mi?yoksa telefoncuya gidip arkasına sünger mi taktırıyım Smile
Şu şekilde yapman gerekiyordu;

1- Yandaki dokunaçları bir cımbız yardımıyla yavaşça yanlara doğru açın.
2- Buzzer ın oturması gereken yere buzzer ı takın
3- Uçları yandaki yaylara lehim yapın.
4- Arkasına kavçuk band yapıştırın ki kapağı takınca kısadevre yapmasın.
5- Buzzer kasasının kapağını kapatın.

Seninde dediğin gibi buzzerin arkasına kauçuk bant, peçete vs. temas etmesini engelleyecek birşey koymalısın. Kolay gelsin..
peki bu kauçuk bandı koymazsa bu dediğim şekilde mi hatalar olur
Buzzer upgrade konusuna biraz incele. Cevabını belki orda bulabilirsin..
telefoncuya tekrar gittim kontrol etmesini söyledim.1-2 saat sonra gel dedi.gittiğimde hatanın devam ettiğini donanımsal bir sorun olmadığını söledi yazılımsal olabileceğini söledi.konnektör ile 25 ytl'ye flash atacağını söledi.ama garanti veremem dedi.yok dedim ben önce data kablosu ile yeniden bir flash atıyım olmazsa getiririm dedim.memleketten data kablosunu yollatıyom şimdi 2-3 gün sonra cmert yüklüycem öle bi deniycem.şu anda fw-15 service sürümü yüklü.
ayrıca freia kullanmak için gezerken bir ucu sx1 ile uyumlu diğer ucu com portlu bir kablo buldum.adamda driver cd'si olmadığı için almadım. o kablonun driveri var mıdır yoksa hemen alıp freia için kullanmaya başlıyım mı?
driver gerek yok, yalnız kablo işini görürü Wink
saolasın cmert kardeş freia ile ilgili sorun olursa gene yazarım.ayrıca telefoncu doğru söylüyor olabilir mi donanımsal değilde yazılımsal bir problem olabilir mi kafamı karıştıran o oldu.sorun şu: sesli bir uygulama başladıktan sonra 5-10 sn sonra telefon direk kapanıyo.
bilemiyorum dememe yanılma yapmak lazım, umarım yazılımsaldır Smile
umarım sadece öyledir
Henüz data cable gelmedi bugün yarın elimde olur.
ama ilginçtir.Kulaklık takınca hiçbir şekilde tlf kapanmıyo.Bana donanıkmsal gibi geliyo ama hadi hayırlısı.
kulaklıkta problem yoksa kısa devre var demektir.buzzer kapağınde veya buzzer takımı sırasında yapılan bağlantıda problem olabilir.
uzun süre geçti ama sorun donanımsal çıktı. Orjinal buzzer taktırdım gerçi o da yan sanayi heralde Smile düzeldi şimdi ise başka bir sorunum var topic açtım bakalım çözebilcek miyiz
Reference URL's