Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: Ani ölüm - Yaşayacak mı doktor bey
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
2.5 senelik canım SX1'im, 4-5 gün önce hayata gözlerini yumdu (sanırım).
Hikayemi yazayım.

- Her zamanki gibi otobüste MP3 dinlerken, kulaklıklardan birden korkunç bir cızırtı sesi geldi. İlk defa başıma geliyordu. Aynı zamanda kilitlenmişti telefon. "Hay Allah" dedim, pili çıkarttım.

- Pili tekrar taktığımda SX1'im açılmadı. Belli belirsiz bir kararma oluştu ekranda. (Bu oluşmamış da olabilir, hemen siyah ekran deyip geçiştirmeyiniz)

- Eve geldim. Ne yapsam ne yapsam diye düşünürken evdeki yedek, şişman pille açmayı denedim. Açıldı! Eski pil boş değildi gerçi ama, SX1'im açılmıştı sonuçta. Ama bu sevinç uzun sürmedi. Pin kodunu girdikten birkaç saniye sonra (yani açıldıktan 25-30 sn sonra) yeniden kapandı, ve bir süre yine açılmadı.

- Bundan sonra ısrarlı denemelerimin kiminde cihaz hiç açılmadı, kiminde ise açılıp yalnızca 3 saniye kadar dayanabildi. Aklıma format geldi. "* # No" formatını denedim, ilki başarısız oldu. İkincide mucizevi bir şekilde formatın sonuna kadar telefon kilitlenmeden dayanabildi. Kurtardığımı sanıyordum.

- Ancak aynı tas ve aynı hamam süreci devam ediyordu. Her zaman kullandığım pille kesinlikle açılmayan SX1'im, şişman (şişmiş) pille ise 20 denemeden birinde açılıyor, açıldığında da en fazla başlangıç ekranına (mavi göz hani) kadar gelebiliyordu.

- FW update denedim, olmadı. Telefon açılmıyor. Açıldığında ise 3 saniyede donup kalıyor.

Şu anda normal bataryamla yedek SX1'imi (Carbon Black) kullanıyorum. Tuşları zor basıyor, genel görünümü ice blue'ya göre daha yıpranmış, flashı 24 MB ama buna da şükür, hala çalışan bir SX1'im var.

Normal batarya sorunsuz. Ancak ice blue'da kesinlikle açmıyor.
İki batarya da orijinal.

Şu anda arızalı olan Ice Blue'ya ait bilgiler ise:

- Çok temiz
- 32 MB Flashlı
- Üstünde FW15 servis sürümü var.
- C sürücüsü 11 MB patchli
- Tuş basmama, MMC fırlatma vs. problemi yok.
- Bundan önce üç kez Başarı Servis'te tamir gördü, en son tamirinin üzerinden 8-9 ay geçti.
- Şüphelendiğim bir nokta, sallayınca bazen telefonun içinde bir şeyler hareket ediyor gibi, acaba servis bir vidayı sıkmamış olabilir mi? O vida serseri mayın gibi cihazın içinde dolaşıyor olabilir mi?

Soruma gelince:

Telefon hiç açılmadığı için (sanırım) testpoint hariç diriltmek mümkün olmayacak. Bu işlerden (elektronik donanımı) hiç anlamadığım için bunu yapacak bir gönüllü arayabilirim.

Arıza MMI boardda mı oluyor bu durumda?

İlgilenen olursa kasası ve ön camı çok temiz durumdaki (ön cam konusunda gerçekten iddialı) ice blue, 32 MB'lık bu SX1'i satmayı da düşünebilirim.
Ama ilk önceliğim tamir olanaklarını öğrenmek.

Yardımcı olabilecek tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
klasik bir soğuk lehim vakası.yani enterge ve board arasındaki lehimlerde temassızlık durumu.çözüme gelince güvenilir bir teknik serviste MMI boardındaki tüm entegrelere flux+ısı geçilmesi sorunu çözer Wink
cmert Wrote:klasik bir soğuk lehim vakası.yani enterge ve board arasındaki lehimlerde temassızlık durumu.çözüme gelince güvenilir bir teknik serviste MMI boardındaki tüm entegrelere flux+ısı geçilmesi sorunu çözer Wink

evet sorunun MMI dan olduğuna garanti veririm...elimde 2 tane var kararıp açılmayan..ikiside 32lik..
aslında SX1 alırken bir tanede ısı tabancası almak lazım, ölü SX1lerin %90 ı aynı sorundan muzdarip Wink
Harika!

SX1'imin alt kısmını ciddi anlamda bastırdığımda telefon sorunsuz çalıştı!

Tabii bırakınca hemen donup kalıyor, orası ayrı Smile

Yaşayacak sanırım SmileSmileSmile
tam üstüne bastın ayağını çek sana zahmet Big Grin
İsabetli teşhis, bir SX1'i daha kurtaracak. Thumbup
ClappingClappingClapping
Teşekkürler!

Şimdi MMI board'u mahvetmeden halledecek servis bulalım. Çoğu gitti, azı kaldı.
valla Avcılar da bildiğim bir servis yok.arayıp bulacaksın artık Smile
rbr Wrote:İsabetli teşhis, bir SX1'i daha kurtaracak. Thumbup
ClappingClappingClapping
Teşekkürler!

Şimdi MMI board'u mahvetmeden halledecek servis bulalım. Çoğu gitti, azı kaldı.

hadi geçmiş olsunThumbup

@@@cmert

bu ısı tüfeği ne kadar..?Toungue
ben 150 ye bulmuştum bi ara Wink
çok pahalı ya...şöyle öğrenci edition u olsa da alsak çok lazım oluyor..
bu zaten en ÖE olanı Big Grin
Professional Edition olanları hiç saymıyorum Swoon
bu ısı tabancası sıcak havamı üflüyor=? yoksa farklı birşey mi?

ihsan ben sana bitane yapayım ısı tabancası ayıpsın Big Grin
hocam jest ha ikizlere karşılık ısı tabancası Big GrinBig Grin
arkadaşlar benim sx1 de bi kere dondu sonrasında daima swap modda açılıyordu. bende çaresiz flashı öğrenemeden fw attım. bişey değişmedi yine swap mod. sonra bi de şarja takayım dedim. taktım fakat formatlanır gibi çizgi ilerledi. sonra kapandı. şarjdan çıkardıktan sonra açılırken swap modda deil de formatlanır gibi çizgi geciyo artık. boardın yandığının farkındayım. yeni sx1 alsam diyom fakat burdurluyum buralarda yok.tuş takımının altındaki boarddan başka yer yanmış mıdır?
yaw aslında yapılabilir birşey..
paslanmaz bir kasa, içine bi rezistans,birde fun, burada önemli olan ısıya dayanabilecek ve bu ısı değerinde büzme yapmıcak hortumların ayrıca tabancadan cıkan ısı değerinin max kaç derece olacağı yani işlemci yada boarda ısı bakımından bi zarar vermemesi sağlanabilirse yapılabilir...
kardes ıstersen ben sana yardımcı olmaya calısayım deutz_fahr_bahadir@hotmail.com
eklersen ayrıntılı konusuruz
Reference URL's