Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: ...Raks'tan büyük atılım...
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4
iddiasız fason üretimleri ile pazarda kalmaya çalışan raks son modelleriyle büyük bir atılıma imza atıyor. yine önceki modeller gibi uzakdoğu üretimi olan yeni modeller köklü markalara kafa tutan özellikleri uygun fiyata sunuyor...

raks 667

[Image: telcepraksr667.jpg]
[Image: telcepraksr667-1.jpg]

Ana Özellikler
GSM 900, GSM 1800 ve GSM 1900 Şebeke.
Ağırlık: 100 g( Batarya dahil)
Boyutlar: 100×47×17mm
2.2? TFT 262K renk (240x320 pixel)
Geniş 9 satır Görüntüleme
3 Mp oto. Fokus Kamera + Flaş
Video kaydı / WebCam
FM Radyo / Mp3 Çalar / Mp4 Oynatıcı
Java / Bluetooth
Kolay kullanımlı navigasyon tuşu ve 3 seçilebilir renklendirme (tema)

Kamera Özellikleri
3 Mp CMos Kamera
Oto Fokus
Flaş

4x dijital zoom
Video Kaydı
WebCam Özelliği
Mp4 oynatıcı

Mesaj Gönderme ve Alma
MMS fonksiyon desteği (Multimedya Mesaj Servisi)
Resimli mesaj(uyumlu telefonlara)
EMS
Zincirleme Mesaj Gönderimi
Düzenlene bilir Mesaj Kalıbı
Mesaj Grubları oluşturma
Akıllı mesaj desteği (Zi)

Zil Sesleri
64 polofonik ve MP3 Formatında zil sesi
Tanımlanmış Zil sesleri + Mp3 zil sesi Atama
Titreşim Özelliği
Beste hazırlama

Oyunlar
Yüklenmiş iki tane oyun; Helikopter, Panda
Java desteği ile yeni oyun yükleme imkanı

Arama Özellikleri
20 son arama, 20 son arayan, 20 cevapsız cağrı hafızası.
Arama bekletme, arama değiştirme ve arama yönlendirme.
Konuşma süresi bildirimi. Tanımlanmış numaralar dışında aramaları engelleme.
Arayıcı bilgilerini gösterme tercihi. Konferans Konuşması ( 5 kullanıcı).
Hızlı arama. Kulaklıkla konuşurken otomATIk cevap. 10 adet numarayı otomatik arama.
Tüm tuşlarla çağrı kabulü. Uzaktan yüksek sesle konuşma özelliği (eller sebest)
Titreşimli uyarı. Programlı Açma/Kapatma

Data Erişim Özellikleri
Fotoğraf, Ses ve grafik gönderme ve alma özelliği.
WAP 2.0
XHTML tarayıcı
TCP/IP üzerinden WAP desteği
Data network tercihi
Yazıcıdan doğrudan çıkatı alma ( PictBridge)

Data Aktarımı
GPRS Class 10 / Class B
EFR/FR/HR

Hafıza
512 Mb MiniSD Hafıza
Telefon Rehberi: Sim kart kapasitesi haricinde; 8 adet kontak bilgisi içeren 100 telefon hafızası
MMS: 100 adet MMS mesaj Hafızası
SMS: Sim Kart haricinde, 100 adet SMS hafızası (Bu alan değişebilir Emin değilim)

Ekstra Özellikler
Mp3 Çalar
Mp4 Oynatıcı
Takvim
Yapılacaklar Listesi
Alarm saati
Dünya saati
Hesap makinesi
Birim çevirici
Para birimi çevirici
Sağlık takibi

Batarya Özellikleri
860 mAh Li-Ion
Konuşma süresi : 2,5 saat üzerinde
Bekleme Süresi : 250 saat üzerinde
Sarj Süresi : ~2-3 saat

Standart Aksesuar
2 adet Pil, Masa üstü Şarj aleti, Seyahat şarj aleti, 512 MB Micro Flash Kart, SD kart adaptörü, Data Kablosu, Kulaklık, bluetooth kulaklık, Kullanım Klavuzu.

Kanuni Belgeler
R& TTE
EMC
Safety
SAR value < 1.0
CENEREL regulations
GCF
FCC

ÜSTÜN ÖZELLİKLER:
512 MB MiniSD Kart
3 Mp Oto. Fokus Kamera + Flaş
Video kaydı / WebCam
Java / Bluetooth
USB kablo ile kolay data aktarımı ve
Bilgisayardan şarj edebilme
Wap2, GPRS 10
64 POLİFONİK MELODİ
Sim kartsız GSM harici çalışabilme
GARANTİ ŞARTLARI
türkiyede ve dünyada ilk defa4 yıl garanti

hiçbir yerde belirtilmemesine rağmen bu cihaz 640x480 30 fps değerinde mp4 formatında video kaydı yapıyor...

ayrıca radyodan kayıt ta yapabiliyor. dahili gps alıcısı olduğuna dair söylentiler var fakat henüz doğrulayan çıkmadı...

cihazda çift hoparlör var. mini usb bağlantısı var ve usb üzerinden şarj olabiliyor. kulaklık girişi 2.5mm. bu paragraftaki bilgiler 668 içinde geçerli...

[Image: raksgeceon9.jpg]

gece dahili flaşı ile çekilen bir fotoğraf...

birkaç ufak yorum dışındaki bilgi ve fotoğraflar alıntıdır...
raks 668

[Image: telcepraksr668.jpg]
[Image: telcepraksr668-1.jpg]
[Image: 29082007161650ONGNEU.jpg]

ÜSTÜN ÖZELLİKLER:
512 MB T-Flash Kart
2 Mp Kamera
Video kaydı / WebCam
Java / Bluetooth
USB kablo ile kolay data aktarımı ve
bilgisayardan şarj edebilme
Wap2, GPRS 10
64 POLİFONİK MELODİ
Sim kartsız GSM harici çalışabilme
tasarım, yazılım türklere ait, adi çin malı değil, üretim yeri taiwan

Ana Özellikler
GSM 900, GSM 1800 ve GSM 1900 Şebeke.
Ağırlık: 90 g( Batarya dahil)
Boyutlar: 94,5×50,5×15,9mm
2.2� TFT 262K renk (240x320 pixel)
Geniş 9 satır Görüntüleme
2 Mp Kamera
Video kaydı / WebCam
Java / Bluetooth
Kolay kullanımlı navigasyon tuşu ve 3 seçilebilir renklendirme (tema)

Kamera Özellikleri
2 Mp CMos Kamera
4x dijital zoom
Video Kaydı
WebCam Özelliği
Mp4 oynatıcı

Mesaj Gönderme ve Alma
MMS fonksiyon desteği (Multimedya Mesaj Servisi)
Resimli mesaj(uyumlu telefonlara)
EMS
Zincirleme Mesaj Gönderimi
Düzenlene bilir Mesaj Kalıbı
Mesaj Grubları oluşturma
Akıllı mesaj desteği (Zi)

Zil Sesleri
64 polofonik ve MP3 Formatında zil sesi
Tanımlanmış Zil sesleri + İstenilen Mp3�ü zil sesi olarak atama
Titreşim Özelliği
Beste hazırlama

Oyunlar
Yüklenmiş iki tane oyun; Puzzle, Sudoku
Java desteği ile yeni oyun yükleme imkanı

Arama Özellikleri
20 son arama, 20 son arayan, 20 cevapsız cağrı hafızası.
Arama bekletme, arama değiştirme ve arama yönlendirme.
Konuşma süresi bildirimi. Tanımlanmış numaralar dışında aramaları engelleme.
Arayıcı bilgilerini gösterme tercihi. Konferans Konuşması ( 5 kullanıcı).
Hızlı arama. Kulaklıkla konuşurken otomatik cevap. 10 adet numarayı otomatik arama.
Tüm tuşlarla çağrı kabulü. Uzaktan yüksek sesle konuşma özelliği (eller sebest)
Titreşimli uyarı. Programlı Açma/Kapatma

Data Erişim Özellikleri
Fotoğraf, Ses ve grafik gönderme ve alma özelliği.
WAP 2.0
XHTML tarayıcı
TCP/IP üzerinden WAP desteği
Data network tercihi
Yazıcıdan doğrudan çıkatı alma ( PictBridge)

Data Aktarımı
GPRS Class 10
EFR/FR/HR

Hafıza
512 Mb MicroSD Hafıza
Telefon Rehberi: Sim kart kapasitesi haricinde; 8 adet kontak bilgisi içeren 100 telefon hafızası
MMS: 100 adet MMS mesaj Hafızası
SMS: Sim Kart haricinde, 100 adet SMS hafızası
Ekstra Özellikler
Mp3 Çalar
Mp4 Oynatıcı
Takvim
Yapılacaklar Listesi
Alarm saati
Dünya saati
Hesap makinesi
Birim çevirici
Para birimi çevirici
Sağlık takibi

Batarya Özellikleri
600 mAh Li-Ion
Konuşma süresi : 2 saat üzerinde
Bekleme Süresi : 200 saat üzerinde
Sarj Süresi : ~2,5 saat

Standart Aksesuarlar
2 adet Pil, Masa üstü Şarj aleti, Seyahat şarj aleti, 512 MB Micro Flash Kart, SD kart adaptörü, Data Kablosu, Kulaklık, Kullanım
Klavuzu. VE BT KULAKLIK
Kanuni Belgeler
R& TTE
EMC
Safety
SAR value < 1.0
CENEREL regulations
GCF
FCC

iki modelde de raks kullanıcıya zengin bir paket sunuyor. iki adet batarya, masaüstü ve seyahat şarj cihazı, kablolu stereo kulaklık ve mono bt kulaklık, data kablosu ve dört yıl garanti...

667 modeli hepsiburada.com'da havale ile 455 liraya, 668 modeli ise havale ile 384 liraya satılıyor...
667 iyi bir seçim olabilir ...
halil ne dersin klasik siemens kullnıcısını tatmin edebilir mi Smile
tatmin edebileceğini zannetmiyorum. siemens'in kendine has bir çok tarafı vardı...Smile 667 gerçekten iyi bir model. üreticisi de güvenilir bir marka. modelin orjinal adı i-mobile 612...
siemens in durumu malum, artık alternetif markalara yönelmemiz gerekecek ama nasıl olacak bilemiyorum.alışkanlık yapmış o kadar çok özelliği vardı ki ... Sad

senin aklına yatan herhangi bir marka veya model var mı ?
667...Smile eğer olmazsa motorola e2 yada o seriden linux tabanlı, modlanabilir bir telefona da geçebilirim...
hmmm linux diyosun demek ...
sözde SXG75 te de linux tabanı vardı ama bi numarasını göremedik Big Grin
sxg ve linux sadece hikayeymiş...
linux demiyorum illa; motorola'nın birçok modeli modlanabiliyor. e2 çok performanslı bir cihaz. 330 mhz standat işlemci hızı var ve overclock ile 600'ün üzerine çıkabiliyor. ayrıca kulaklıkta n91'den sonra en iyi olduğu söyleniyor... linux programlar sayesinde hemen hemen her video dosyasını açabiliyor. videoları küçültmeden bile seyretmek mümkün (işlemci)...Smile
anlaşılan siemensten sonraki adresimiz motorola olacak.mod varsa bende varım Thumbup

330 dan 600 e çıkmak bile yeter Smile
yeni nesil v serisinde (v8, v9) motorola 500 mhz işlemci kullanıyor...Smile
halil abi bu 667 nası sence?yani sen bu parayı verip alır mısın?çok iyi bir tipi var...birde otofokus olayı filan cok iyi.işlemci hızı ne acaba?
bu raks 667yi gece 2ye kadar inceledim ve bütün yorumları okudum...cihazı kullananlar çok memnun ve özellikle kutu içeriğinden çok bahsediyorlar,telefonun nokia da bile olmayan çok iyi özellikleri var ve en/boy/genişlik/hacim yönünden n73ten daha küçük ve ekranının çözünürlüğü 100 hertz...tema olayı ve aklınıza gelen bütün özellikleri mevcut...3d ses desteği var bu da iyi bi özellik....bi resim de ben ekleyeyim,tipi de çok hoş bence...bu cihaz tutacak gibi görünüyor...ben izlemye aldım bakalım ilerleyen günlerde daha fazla yorum yapılacaktır...n70i satıp raks a geçebilirim...

[Image: 1074rr6672ne0.jpg]
ve bu telefon hakkındaki yorumları topladım...

Kesinlikle çok güzel telefon diğer markalar bu yarısına sahip cihazları bile daha pahalıya satarken bu gayet hem özellik hemde fiyat olarak çok güzel diğer markalara göre bir fazlasıda Türk markası olması bence herkesın alıp kullanabılecegı bir telefon.

Gerçekten RAKS dan kimsenin beklemediği bir telefon. Tasarım olarak biras SonyEricsson benzeri olmuş ama özellik olarak gayet tatminkar ve bence RAKS için ciddi bir atılım. En önemliside paket içeriği çok zengin. En azından diğer markalar gibi para tuzağı olarak kullanmamış 2.pil masaüstü stand vs. Fiyat olarakta çok uygun bence ve ben dahil olmak üzere sanırım yakında biçok kişide görmeye başlarız bu telefonları. Tek ve insanı düşündüren eksikleri birazcık prestij eksikliği işte.

Bu kadarını beklemiyordum. Para ile satın alınması gereken aksesuarların tamamı kutu içeriğinde var. Üstelik ürün stabil ve kullanışlı.

Biraz kalın görünüyor ama tasarımı oldukça güzel. Raksın böyle telefonlar çıkaracağı aklıma gelmezdi. R667nin kamera özellikleri çok iyi. Otomatik netleme bulunuyor. Ayrıca web kamerası olarakta kullanılabiliyor. Telefonun resimlerinde çift hoparlör görünüyor. Buda dışarıya sesi iyi verdiği anlamına gelebilir. Dikkatimi çeken şey kutu içeriğinin bir hayli fazla olması. Telefonun kendi içinde sağlık programı ve Türkçe oyunlar var.

ARKADAŞLAR TELEFON BUGÜN ELİME ULAŞTI.. GERÇEKTEN GÖĞSÜM KABARDI..HEM ZARİF HAFİF ŞIK EKRANI ENFES...SES MÜKEMMEL PAKET İÇERİĞİNİN DÜNYADA EŞİ BENZERİ YOK.BOYUK UFAK.KIYASLAMA YAPACAK OLURSAM . MENÜSÜ MUHTEŞEM.İKİ HOPERLÖRE SAHİP...FOTO KALİTESİ TARTIŞILMAZ..
UNUTMAYALIMKİ RAKS MARKASI BASİT BİR MARKA DEĞİL. 50 YILDIR BİLİNEN BİR MARKA...25 YIL ÖNCE ALDIĞIMIZ TEYP HALA DURUYOR..ARKADAŞLAR SİZ KULLANMIYORSANIZ BİLE HEDİYE OLARAK ALABAİLİRSİNİZ... TÜRK MİLLETİ OLARAK KAZIK YEMEYİ SEVİYORUZ.İNANIRMISINIZ.ŞU ANDA KULLANDIĞIM TELİN PİL FİYATI SEKSEN YTL..O HALDE ALMAK İÇİN HİÇ BİR BAHANENİZ YOK...
mustafa sezer - Yaş: 26 , MERKEZ/Mardin/Türkiye

Fazla söze gerek yok telefonun özelliklerini nokia n73 ile kıyaslayın fazlası var eksiği yok,üstelik kendi malımız fiat dersen diğer markaların yarısı, bu mudur?bence kesinlikle budur
metin can - Yaş: 40 , MERKEZ/Nevşehir/Türkiye

Telefon bir de telefonda olması gereken ne özellikler varsa hepsini barındırıyor (Wlan dışında)
Beni en çok cezbeden yanı kutudan çıkan lazım olabilecek ne varsa bütün aksesuarları vermesinden ziyade ekranın 100hz/256K renk oluşu
Ayrıca 4Senelik Garanti olunca içim rahat bir şekilde kullanabilirim demek Alışagelmiş markalardan sıkılıp ama yine de bütün özellikleri barındıran bir telefon almak isteyenler için hem özellik hem de maddiyat bakımından son derece cazip bir telefon..

Arkadaşlar telefonu kullanmadım ilk defa burda gördüm ama eğer telefon almak istiyorsanız bunu alın derim çünkü Türkiye nin parası Türkiye de kalmalı.Ayrıca özellik bakımından da gayet tatmin edici görünüyor.Ben de bir nokia kullanıcısıyım ama en kısa zamanda nokiadan kurtulup bu telefonu veya başka bir raks marka telefon alacağım. Benim görüşüm bu telefondan alan her arkadaş Türkiyenin teknoloji konusunda daha fazla söz sahibi olmasında katkıda bulunacaktır.
şükrü şeyranlıoğlu - Yaş: 24 , GÜNGÖREN/İstanbul/Türkiye

Arkadaşlar Raks çok geride kalmış yerli bir firmamız. Geçen aylarda 100 liraya bir modelini eşime aldım o kadar memnun ki başka tel beğenmez oldu. MP3 Çalar dahi varSmile
Bu ürüne gelince özellik olarak vereceğiniz paranın piyasa standartlarına göre x2 karşılığı diyebiliriz. İlk izlenimim; tasarım harika olmuş, gayet te hafif. RAKS cihazlarının menüleri çok rahat anlaşılır ve de hızlıdır bilginiz olsun. Radyo var MP3 var, 3 MP Kamera Var, BT Var.. Var da var.. Yok yok Smile Artık marka saçmalığını bir kenara bırakıp, parasının karşılığını arayanlar için ideal üründür bence. Sık tel değiştirenlere önermiyorum.
MÜCAHİT YILMAZ BUDUR - Yaş: 29 , Ankara/Ankara/Türkiye

Evet arkadaşlar telefonu inceme vaktim oldum gerçekten hoş bir telefon sony ericson k610 i modeline benzettim gercekten farklı bir telefon bu fiyata kaçmaz.

<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>
1. 512 mini SD kartı ve adaptörü kutudan hediye çıkıyor
2. Bluetooht kulaklık kutudan hediye çıkıyor
3. 1 adet hediye batarya 1 de kendi bataryası toplam 2
4. Masa üstü şarj cihazı
5. Standart şarj aleti
6. Data kablosu (Dosya aktarımı ve pc den şarj imkanı)
7. Mp4 oynatıcı
8. Türkiyede ilk defa 4 senelik garanti

<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

3 mega pixel bir malinayı kimse bu fiyata alamaz ve artısı var ürünü aldıgınızda hediye olarak bluetooht kulaklık çıkıyor oto focus zoom ve flaş var bilgisayarda camera olarak kullanabilirsiniz (web cam)
birden fazla kişiye aynı anda mesaj atabilirsiniz mesela kandiller bayramlarda tek tek numara yazmaya gerek yok mesajı yazıp gönderilcek noları gruplayın mesela iş arkadaşlarım aile okul vb.. sadece tamam diyin ve bekleyin sırayla herkeze sms gönderiyor çok kolay ve rahat Smile
mp3 dinleyin gercekten sesi güzel çıkıyor Bu arada sim kartı takmadançalışıyor bazı özellikleri ve gps aygıtı gözüküyor ama bunun için bir programı yok yada ben yanlış bakıyorum :)Benden bukadar firma ismine bakıp korkmayın güzel telefon arkadaşlar
cihan acar - Yaş: 23 , EYÜP/İstanbul/Türkiye

12 kişinin yorumlarıdır...
Tek kelimeyle mükemmel ilk fırsatta alabilirim
cmert dayı ben bu makinaya kafayı taktım...dh de incelemesi filan yapılmış,cihazı çok övüyorlar...napsak ya kendimi sıkıştırıp bi tane alsam mı beklesem mi?Rolleyes
uzun süre kullanacaksan al derim.ama yarın birgün memnun kalmayıp satacaksan hiç alma bence.malum marka imtiyazı Big Grin
ya sen istanbuldasın malum..evkur bayilerinin birinde iyice bi incelesen şu cihazı...ben balığa gitmeden göremicem galibaShy

ya 2 gün sonra değiştirecem diye tutturmamak lazım tabi,mesela düne kadar ben raks marka telefon olduğunu bilmiyorum,satmak istediğimizde sorun çıkarır ama benq de öyle değil mi abi ya?yani tamam biraz daha tanınır bi cihaz ama biliosun telcilere telefonun feriştahı olsa nokia kadar kolay satamazsın...hele işin içinde siemens varsa adam direk söylüyor modelini bile sormadan "yok kardeş biz almıyoruz!"..
burası istanbul evkurdan bol bişey yok Thumbup
bi yoklayalım bakalım şu yavruyu senin için Big Grin

fugitif95 Wrote:ya 2 gün sonra değiştirecem diye tutturmamak lazım tabi,mesela düne kadar ben raks marka telefon olduğunu bilmiyorum,satmak istediğimizde sorun çıkarır ama benq de öyle değil mi abi ya?yani tamam biraz daha tanınır bi cihaz ama biliosun telcilere telefonun feriştahı olsa nokia kadar kolay satamazsın...hele işin içinde siemens varsa adam direk söylüyor modelini bile sormadan "yok kardeş biz almıyoruz!"..

benq-siemens veya siemens in en azından internet üzerindende olsa çok rahat satabilirsin.telefoncularda perişan olup sinirlenmeye hiç gerek yok.ama raks internet üzerinden blie kolay satılacak bir cihaz değil.cihazı aldıkta satması kaldı Big Grin
cmert Wrote:burası istanbul evkurdan bol bişey yok Thumbup
bi yoklayalım bakalım şu yavruyu senin için Big Grin

fugitif95 Wrote:ya 2 gün sonra değiştirecem diye tutturmamak lazım tabi,mesela düne kadar ben raks marka telefon olduğunu bilmiyorum,satmak istediğimizde sorun çıkarır ama benq de öyle değil mi abi ya?yani tamam biraz daha tanınır bi cihaz ama biliosun telcilere telefonun feriştahı olsa nokia kadar kolay satamazsın...hele işin içinde siemens varsa adam direk söylüyor modelini bile sormadan "yok kardeş biz almıyoruz!"..

benq-siemens veya siemens in en azından internet üzerindende olsa çok rahat satabilirsin.telefoncularda perişan olup sinirlenmeye hiç gerek yok.ama raks internet üzerinden blie kolay satılacak bir cihaz değil.cihazı aldıkta satması kaldı Big Grin

sana zahmet olacak cmertcim:shy:altını üstünü bi elle iyice...ne imüş bi öğren sim kartsız da çalışıyor...izin verirlerse açıp bi kolaçan et sana zahmet...eğer iyi bişise satalım bunları bi raks edelim yauLaugh
fugitif95 Wrote:sana zahmet olacak cmertcim:shy:altını üstünü bi elle iyice...ne imüş bi öğren sim kartsız da çalışıyor...izin verirlerse açıp bi kolaçan et sana zahmet...eğer iyi bişise satalım bunları bi raks edelim yauLaugh

gitmişken takım taklavatlarıda yanıma alırım, tam inceleme yaparız, donanıma ineriz Big Grin

n70 ten soğumuş gördüm seni ihsancım Laugh
cmert Wrote:
fugitif95 Wrote:sana zahmet olacak cmertcim:shy:altını üstünü bi elle iyice...ne imüş bi öğren sim kartsız da çalışıyor...izin verirlerse açıp bi kolaçan et sana zahmet...eğer iyi bişise satalım bunları bi raks edelim yauLaugh

gitmişken takım taklavatlarıda yanıma alırım, tam inceleme yaparız, donanıma ineriz Big Grin

n70 ten soğumuş gördüm seni ihsancım Laugh

valla ya gönderseler de adam gibi bi inceleme yapsam...yok ya soğuma değil de anlaşmazlık da değil eee şey ya anladın sen onu RolleyesToungue
benim 667 hakkındaki tek çekincem malzeme kalitesi. onun dışında özellik olsun, kutu içeriği olsun oldukça cazip...

ben almayı düşünüyorum. parada yok gerçi ama belki 12 taksit alırım...Smile
adigehalil Wrote:benim 667 hakkındaki tek çekincem malzeme kalitesi.

merak etmeyin hepiniz için bol bol mıncıkılarım heryerini Big Grin
ben de aşık oldum abi cihaza inan,dhden izliyodum konuyu zaten bu fabrika yakında türkiyeye taşınacakmış...malzeme kalitesi mutlaka iyidir çünkü kapak değişimi yok bildiğim kadarı ile...kutu içeriği ise gerçekten çok zengin.unutmadan söyleyeyim kutunun içinde birde 3.5mm kulaklık dönüştürücü de veriliyorWink
cmert Wrote:
adigehalil Wrote:benim 667 hakkındaki tek çekincem malzeme kalitesi.

merak etmeyin hepiniz için bol bol mıncıkılarım heryerini Big Grin

foto da al coskucum ya profilden vs...:popcorn:her yönden bi görelim dünya gözüyleBig Grin
Pages: 1 2 3 4
Reference URL's