arkadaşlar telefon kilitlendi.ben de bataryayı çıkarıp telefonu yeniden açtım.sorun yoktu.ancak açılış ekranında donup kaldı.
sonra aynı işlemi tekrar yaptım bu sefer de telefon hiç açılmıyo arasıra açılıyo ama simens mobile yazan yerde donuyo.
telefona format atmak istedim ama * # ve açma tuşuna basınca açılmadı telefon.
ben de firmware yüklüyüm dedim.herşeyi hazırladım joystick + açma tuşu yaptım yine açılmadı.
lütfen yardım edin.SX1'im öldü mü yoksa umut var mı?
guzel kardesim.yemin ederimki aynısı benim basımada geldi.
sx1in sonsuza intikal etti.geçmiş olsun
arkadaşlar bugun telefonu içini açtım ve kontak spreyle güzelce temizledim.sonra kapalı durumda(zaten açılmıyo) şarja taktım.Telefonu tekrar açmayı denediğimde aynı sorun vardı.Artık hiç açılmıyor telefon.
Bunun bir çözümü varsa lütfen tecrübeli abilerimiz söylesin yoksa yeni telefon alacağım.sizinm cevabınıza göre haraket edeceğim.
sorun boardlardan birinde bence. işlemci vs de olabilr. sağlam bi telefoncuya göster donanımdan çok iyi anlamadığm için net bişey diyemiyorum
sanri Wrote:sorun boardlardan birinde bence. işlemci vs de olabilr. sağlam bi telefoncuya göster donanımdan çok iyi anlamadığm için net bişey diyemiyorum
sorun büyük bir ihtimalle üst boardda... yani mmi boardda.. çıkma bir üst borad bulup değiştir veya telefoncuya değiştirt...
arkadaşlar ben telefonu değiştirmeye karar verdim.önerileriniz için teşekkürler
geçmiş olsun...şu ana kadar 3 sene kullanılıpta arıza vermeyen sx1 görmedim.siemens'in sorunlarından birisi de buydufazla işçilik+cihazlarda çok fazla arıza...
teşekkürler
artık bundan sonra ya nokia 5700 ya da sony ericsson w850i almayı düşünüyorum
seçim senindir tabiki...sitelerde ürünler hakkındaki yorumları/incelemeleri mutlaka oku

fugitif95 Wrote:geçmiş olsun...şu ana kadar 3 sene kullanılıpta arıza vermeyen sx1 görmedim.siemens'in sorunlarından birisi de buydufazla işçilik+cihazlarda çok fazla arıza...
3 sene sonunda bırakta sorun çıkartsın artık.kaç tane elektronik cihaz 3 sene içinde arıza vermezki

cmert Wrote:fugitif95 Wrote:geçmiş olsun...şu ana kadar 3 sene kullanılıpta arıza vermeyen sx1 görmedim.siemens'in sorunlarından birisi de buydufazla işçilik+cihazlarda çok fazla arıza...
3 sene sonunda bırakta sorun çıkartsın artık.kaç tane elektronik cihaz 3 sene içinde arıza vermezki 
6600 lar var mesela hacı...odun gibi cihaz,3 değil 13 sene kullansan bişi olmaz ona...şaka bi yana türkiyedeki sx1lerin %90ı öldü galiba

fugitif95 Wrote:6600 lar var mesela hacı...odun gibi cihaz,3 değil 13 sene kullansan bişi olmaz ona...şaka bi yana türkiyedeki sx1lerin %90ı öldü galiba
sen öyle san.teknik servis forumlarını bi gezsen ne sorunlu 6600lar olduğunu görürsün.türkiyedeki demeyelimde netteki sx1lerin %90 ı diyebiliriz belki.o da malum sıradan kullanıcı sınıfına girmediği için cihazının bozulması normal sayılabilir ...

arkadaşlar sx1 i saklamaya karar verdim. ileride çocuklarıma gösteririm artık
cmert Wrote:fugitif95 Wrote:6600 lar var mesela hacı...odun gibi cihaz,3 değil 13 sene kullansan bişi olmaz ona...şaka bi yana türkiyedeki sx1lerin %90ı öldü galiba
sen öyle san.teknik servis forumlarını bi gezsen ne sorunlu 6600lar olduğunu görürsün.türkiyedeki demeyelimde netteki sx1lerin %90 ı diyebiliriz belki.o da malum sıradan kullanıcı sınıfına girmediği için cihazının bozulması normal sayılabilir ... 
sx1 kadar sorun çıkaran bi cihaz daha da görmedim ama bunu söyleyim
@çekirge
iyi fikir...yüzlerce insan da öyle yapmayı düşünüyor

fugitif95 Wrote:sx1 kadar sorun çıkaran bi cihaz daha da görmedim ama bunu söyleyim
ohooo ... hepten galebe çalmaya başladın, olmadı şimdi.vur dedik öldürdün güzelim cihazı

vaaay...dünkü terkedilmiş sx1 bugün "güzelim" cihaz mı oldu
sen mesela sx1den daha fazla arıza veren bi seri tanıdın mı?
fugitif95 Wrote:sen mesela sx1den daha fazla arıza veren bi seri tanıdın mı?
tanıdığım (kullandığım) epi topu 8-9 tane cihaz oldu zaten.bunlar içinde en fazla kurcalayabildiğim sx1 di ama verdiği arızaların nedeni çoğu zaman bendim.yani benim yorum yapmam doğru olmaz

29 aydır Sx1'i sorunsuz kullanıyorum
bu telefon kurcalanabilen bir model olduğundan ve bilmeyenlerde kendince el attığından (teknik servisi dahil) arızalısı bol olabilir. 6600'ı çok tanımıyorum ama Sx1 kadar üzerinde oynanabildiğini de sanmıyorum. Bu yüzden 6600 ile Sx1'i aynı teraziye koyup, hangisi fazla arıza veriyor diyip tartmak doğru olmaz bence.
Ayrıca telefon kullanımı kişiden kişiye değişir bu da telefonun ömrünü belirleyen en önemli faktördür. Kimisi kılıfta taşır kimisi sık sık yere düşürür en basitinden. Bozulan Sx1'ler illa ki kötü kullanımdan bozulmamış olabilir. Sonuçta bu elektronik bileşenli bir ürün sıcaktan da nemden de etkilenir, satıcı garantisini de veriyo 2 sene, o garanti dolmuş gerisi artık size kalıyor...
Bugün çok gözde bir model N73 ün de hatalarından bahsediliyor (donma, durduk yerde kapanma). Bırakalım 2003 yılında çıkan bir telefon artık arıza versin, çalışmasın, emekliye ayrılsın isterse...
hayatınızda alıpta en çok memnun kaldığınız, parasının hakkını tepe tepe veren 3 teknoloji ürününü saysanız ne derdiniz ?
ben sx1 ve psp derdim ilk ikide

cmert Wrote:fugitif95 Wrote:sen mesela sx1den daha fazla arıza veren bi seri tanıdın mı?
tanıdığım (kullandığım) epi topu 8-9 tane cihaz oldu zaten.bunlar içinde en fazla kurcalayabildiğim sx1 di ama verdiği arızaların nedeni çoğu zaman bendim.yani benim yorum yapmam doğru olmaz 
Sonic Wrote:29 aydır Sx1'i sorunsuz kullanıyorum 
bu telefon kurcalanabilen bir model olduğundan ve bilmeyenlerde kendince el attığından (teknik servisi dahil) arızalısı bol olabilir. 6600'ı çok tanımıyorum ama Sx1 kadar üzerinde oynanabildiğini de sanmıyorum. Bu yüzden 6600 ile Sx1'i aynı teraziye koyup, hangisi fazla arıza veriyor diyip tartmak doğru olmaz bence.
Ayrıca telefon kullanımı kişiden kişiye değişir bu da telefonun ömrünü belirleyen en önemli faktördür. Kimisi kılıfta taşır kimisi sık sık yere düşürür en basitinden. Bozulan Sx1'ler illa ki kötü kullanımdan bozulmamış olabilir. Sonuçta bu elektronik bileşenli bir ürün sıcaktan da nemden de etkilenir, satıcı garantisini de veriyo 2 sene, o garanti dolmuş gerisi artık size kalıyor...
Bugün çok gözde bir model N73 ün de hatalarından bahsediliyor (donma, durduk yerde kapanma). Bırakalım 2003 yılında çıkan bir telefon artık arıza versin, çalışmasın, emekliye ayrılsın isterse...
hayatınızda alıpta en çok memnun kaldığınız, parasının hakkını tepe tepe veren 3 teknoloji ürününü saysanız ne derdiniz ?
ben sx1 ve psp derdim ilk ikide 
üstünden 29 ay geçmiş ve arıza vermemiş sx1...

@sonic
2003 yılında çıkan cihaz elbette arıza verecektir ama sx1in arızası sadece bu yıla veya gecen yıla ait değil ki..ilk çıktığında 800 milyon parayı basıp alınan ,2.gün açılmayıp iflas eden nice sx1ler var...demek istediğim cihazın çok hassas olması...kasadaki vidanın birini çok az fazla sıksan tuşlar sapıtıyor,arama tuşuna basıyosun menü geliyor vs...bunlar benim yaşadığım sorunlar...ve nice böylesine adamı delirten sorunlar.bir de üstüne mükemmel müşteri hizmetleri desteği ve parça bulmadaki kolaylık binince,sx1 içinden çıkılmaz bi labirente dönüşüyor(en azından benim için)

en sağlam 2 elektronik cihazım şunlar
1.casionun modellerinden bi saat(heryerde gördüğünüz klasik casio modeli değil),üstüne 10 yıllık pil koymuş adamlar...cihazı alalı 6 sene oldu...kaç defa açtım,parçaladım hala sağlam.pilinin de bitmesine 3 yıl var daha...
2.si ise bizim schaub-lorenz teyp 1987 model...üstünde birçok değişiklik yaptım,hoparlor sayısını artırdım ve birçok çılgın denemeler...hala sağlam.
tabiki sx1i bunlarla kıyaslamak doğru değil ama,elektronik cihaz serisinin 500ü bilemedin 1000i arıza verir...sx1 bi istisna şu ana kadar tenıdığım elektronik cihazların arasında..sizce sx1 serisi diğer nokia vs. modelleri gibi normal bir cihaz mı?
meğerse bunca yıl koynumuzda yılan beslemişiz, @Sonic ixancanın hesabına bi ayar çekiver sana zahmet
@Sonic
bu arada yaptığın açıklamayı çok beğendim, bugüne kadar böyle bir yazına rastlamamış olduğum içinde ayrıca şaşırdım

@fugitif95: Sx1 normalleştiremediklerimizden

Senin yaşadığın sorunlar Coşku'nun yaşadığı türden ?
cmert Wrote:...verdiği arızaların nedeni çoğu zaman bendim.
Sx1 zaten hatalı bir model olsaydı siyahı çıkmazdı diye yorum yapıyorum kendimce, Siemens devam ettirmezdi modeli
Sx1 dediğin gibi hassas + meraklı kullanıcıların elinde sağlam kalması zor + özverili kullanmayan kişilerin elinde de ömrü uzun olmayacak bir model
Sonic Wrote:bnm gözlemlerim ve düşüncem bu yöndeydi daha önce hiçbi yerde açıklamamıştım ilk defa teknomag da 
devamı açıklamaları da bekleriz

ihsan susma hakkını kullanıyo herhalde ...

cmert Wrote:meğerse bunca yıl koynumuzda yılan beslemişiz, @Sonic ixancanın hesabına bi ayar çekiver sana zahmet

@Sonic
bu arada yaptığın açıklamayı çok beğendim, bugüne kadar böyle bir yazına rastlamamış olduğum içinde ayrıca şaşırdım 
Sonic Wrote:@fugitif95: Sx1 normalleştiremediklerimizden
Senin yaşadığın sorunlar Coşku'nun yaşadığı türden ?
cmert Wrote:...verdiği arızaların nedeni çoğu zaman bendim.
Sx1 zaten hatalı bir model olsaydı siyahı çıkmazdı diye yorum yapıyorum kendimce, Siemens devam ettirmezdi modeli
Sx1 dediğin gibi hassas + meraklı kullanıcıların elinde sağlam kalması zor + özverili kullanmayan kişilerin elinde de ömrü uzun olmayacak bir model
Sonic Wrote:cmert Wrote:meğerse bunca yıl koynumuzda yılan beslemişiz, @Sonic ixancanın hesabına bi ayar çekiver sana zahmet

haklısın Nokia ruhu hep varmış meğerse içinde
, sonradan Sx1 emekliye ayırınca Nokia'cı olma değil 
cmert Wrote:@Sonic
bnm gözlemlerim ve düşüncem bu yöndeydi daha önce hiçbi yerde açıklamamıştım ilk defa teknomag da 
sonic ben de ilk defa bu kadar uzun bi yazını okudum...forumu hep uzaktan izlion ya,hep böyle karışsan halka
sx1 sorunları konusunu hiç açmayalım...evet çoğu sorun benim cihazı açmamdan kaynaklanıyor olabilir ama bi cihaz bu kadar da hassa olmazki yahu,sanki cihaz el yapımı...

(ki siemens mobile işçi ağırlıklıydı,lehimleri filan şirketin hademelerine yaptırdılarsa hiç şaşırmam:shifty
nokia ruhu değil işte içimdeki...herkes yanlış anlıyor,TUZRUHU bu.
coşku aga mesaj sayın 4000i geçti diye bana BAN çektirmeye çalışıon ama nokia bölümünde 250 mesajın var,istersen bi ayar çekelim yavaştan

fugitif95 Wrote:coşku aga mesaj sayın 4000i geçti diye bana BAN çektirmeye çalışıon ama nokia bölümünde 250 mesajın var,istersen bi ayar çekelim yavaştan
çektim bile banını
fugitif95
seninde 2300 küsür mesajına hemen bi ayar çekebilirim

dımdızlak kalıverirsin ortalarda