Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: Cristal2 Final+ Turkce Winswup Firmware by nadiren (alfa sürüm :)
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
[/color]Arkadaşlar crystal 2f+ russian mod v3'ü türkçeye uygun hale getirip winswup versiyonu olarak upload ettim, şu an sorunsuz kullanıyorum, denemek isteyenler için buyrun linkler:

C2F+v1 nadiren alfa versiyon

A'daki programlar:
-----------------
Smart FileManager
Smart Profiles
Ngage Mode
Alarm Manager
Audio Analyzer
Blz Installer
Clock Syncronisation
Contacts Manager
Dimmer
File Manager
FM Tuner
MMS It
Phone Info
Photo Fix
Pocket Counter
PV CamCorder
Resco Photo Viewer
SMS Face
Sprite Backup
Task Spy
Themerizer
Z Input Restorer
-------------------

(32 MB'lık flashlar için)

Edit: Artık final versiyonu devreye girdiği için önceki versiyonalrın linklerini kaldırdım...(nadiren)

!!DİKKAT!!
Eğer flashınız 32 MB değilse yukarıdaki firmware'i yüklemeyin!.. Telinize kalıcı hasar verirsiniz!...

!!ÖNEMLİ NOT!!
Şimdi fark ettim, teli türkçeden başka bir dile ayarlayınca tel startup ekranında donup kalıyor (muhtemelen restart patchinden kaynaklanan bir sorun bu yüzden alfa sürüm dedim firmware'e Big Grin) ama türkçe'de bir problem görmedim, eğer yükleyip gören olur da buradan iletirse sevinirim...
A'da ne kadar cok program varmış..
üstünde uğraştınız ve en sonunda yaptınız demek!
gizli.ajan_sx1 Wrote:A'da ne kadar cok program varmış..
üstünde uğraştınız ve en sonunda yaptınız demek!
evet biraz uğraştığım doğru ama editorZ'dir, winswup mem patcher'dır, wsffxbi'dir bayağı bir şey öğrendim bu arada Big Grin

şu anda dediğim sorunla uğraşıyorum ayreten 24 MB'lığını da düzenledim onun üzerinde şu ingilizce olayını düzeltmeye çalışıyorum...

Edit: 24 MB'lık firmware'i de hazırladım... Yanlız halen dil değiştirince açılışta kilitleniyor, format atmak zorunda kalıyorum!... bunu da halledersem tam süper olacak...

Cristal2 Final+ Turkce Winswup Firmware by nadiren (C:=3 MB)
24 MB'lık flashlar içindir!

Edit: Artık final versiyonu devreye girdiği için önceki versiyonalrın linklerini kaldırdım...(@nadiren)
fw upgrade konusu yeniden canlandı...eline sağlıkThumbup
alfadan da kurtulursan güzel olur,bir de screenshotlarını bekliyoruz...

+1 rep...
Bu son link 24mb için olsa gerek? Ona göre yükleyeceğim telefonuma.
fidanka Wrote:bu son link 24mb için olsa gerek?

evet...
fugitif95 Wrote:fw upgrade konusu yeniden canlandı...eline sağlıkThumbup
alfadan da kurtulursan güzel olur,bir de screenshotlarını bekliyoruz...

+1 rep...
eywallah fugitif... alfa meselesi için uğraşıyorum, bu hali ile dil değiştirmedikten sonra hiçbir problem yok görebildiğim kadarıyla.. bu da screenshotlar.. psiloc screen saver kullandım çok kötü aldı ss'leri...

[Image: ssjs6.jpg]

Aklıma gelmişken cmert'e özel teşekkürler, programların türkçelerini ve fontu onun all-in-one'ından aldım.. ayreten firmware'i bu hale getirebilmem onun bu forumda verdiği bilgiler sayesind eolmuştur...
bu bize fazladan ne katıyo onu algılayamadım arkadaşım yine de çalışmaların için teşekkürler
nadiren Wrote:Aklıma gelmişken cmert'e özel teşekkürler, programların türkçelerini ve fontu onun all-in-one'ından aldım.. ayreten firmware'i bu hale getirebilmem onun bu forumda verdiği bilgiler sayesind eolmuştur...

rica ederim; emeğine sağlık, yükleyenler güle güle kullansın. Thumbup
isteyenler all_in_one devam edebilir Big Grin
türkçeden yunancaya problemsiz geçti ama ingilizceye geçtiğinde startup ekranında donuyorve format atmak zorunda kalıyorum?!? blink
Allah'tan firmware'de backup-restore olayı otomatik olarak her formattan sonra devreye girip bilgileri geri yüklüyor ama yine de bug bug'dır işte... Shy

sanırım ingilizce dil kısmı üzerine bu ruslar birşeyler patchlemişlerdi z sürücüsüne bu yüzden problem çıkarıyor, orjinal sxp dosyasını inceleyeyim bir daha... Whistling
Uzun zamandır firmware yüklememiştim, bu konudaki bilgilerim pas tutmuş. Bİlgisayar da aynı oranda paas tutmuş olmalı ki, sx1 imi tanımıyor, üztelik usb'yi tanıttığım halde...
arkadaşım bunda işlemci olayı nasıl 120 mhz standartmı.

bunu bize fazladan ne kattığını hala anlamdım.cmert fwsinden artısı neki..........

sx1 be ınse bread.:bağlı kal........................................sx1.......................ıce........blue..........
arkadaşlar bu fw mi her neyse onu şidi yüklüyorum deneymilerimi aktaracam birazdann...saygılarrrrr
yedibeyza Wrote:arkadaşım bunda işlemci olayı nasıl 120 mhz standartmı.

hayır başlangıç olarak 144 Mhz.. ama isterseniz hemen sx1speed'le 120'ye çekebilirsiniz açılıştan sonra...

farka gelince öncelikle coşkunun firmware'i çok stabil bir firmware, benim bu firmware ile uğraşmamın tek sebebi yurt dışı forumlarda c2f+ çok tutuluyor türkçesi acaba nasıl olurdu diye düşünmem... bunun yanında sadece türkçeleştirme değil tabii kendime göre bazı düzenlemeler de yaptım firmware'de...
patch farkı olarak ise fcapalette kullanımı, ngage modu, themerizer vb. gibi küçük farklar var...
bu yeni fw lerde açılıştan önce neden hard format atar hiç anlamam..

donuyor
donuyorrrrrr
donuyyyyor
yedibeyza Wrote:bu yeni fw lerde açılıştan önce neden hard format atar hiç anlamam..
"first boot" yani ilk açılışta gerekli düzenlemeleri yapabilmesi için firmware hard format atıyor tele...

yedibeyza Wrote:donuyor
donuyorrrrrr
donuyyyyor
ilk başta çarpı ekranında 5 dk. falan beklyor, sonra da beyaz ekranda 3-5 dk. bekliyor ama daha sonra normal açılıyor firmware... en azından bana öyle olmuştu Big Grin
ışık olayıda yok galibaaaa
yedibeyza Wrote:ışık olayıda yok galibaaaa
hayır dimmer programı ön tanımlı olarak hemen devreye girip ışığı kapatıyor, ayreten screensaver olarak da dimmer'ın saat ve tarihi ayarlı 1 dakikaya.. ama tuşları otomatik kilitlemedim dimmer'da..
göz de kalıyo takıldı ben hemen cmert te dönüyüm.sx1 imi sokakya bulmadımmmm...
yedibeyza Wrote:göz de kalıyo takıldı ben hemen cmert te dönüyüm.sx1 imi sokakya bulmadımmmm...
pili çıkarıp takarak tekrar açmayı dener misin?! bir de format atmayı... bende takılma sadece ingilizceye geçtiğimde oluyor...
arkadaşım bu fw tam bir fiyasko ne yazik ki... kapatamıyorum bile...komedi yani..bence epeyce bi uğraş istiyor yine de emeğine saygı duyuyorumm.cmert den ve diğer arkadaşlardan da yardımlarını esirgemmelerini diliyorum

yahu bi yükleyen benmiyim bunu ilk denek ben oldum galiba Smile))
yedibeyza Wrote:yahu bi yükleyen benmiyim bunu ilk denek ben oldum galiba Smile))

hayır ilk yükleyen (dolayısı ile kullanabilen Big Grin) benim, sen 2. oldun yedibeyza, ama yükleyip kullanamayanlarda 1.sin Toungue

şaka bir yana ben şu an problemsiz olarak kullanıyorum firmware'i, zaten ss'leri de 1-2 saat önce aldım telden..
yani ben cihazı kullanamıyorsam...4 senedir kullanamadan duramazdım......Smile
bu kadar uğraş...
ellerinize sağlık,bu biraz nuraniye benzemiş aynı özellikler onda vardı baya kullanmıştım!
gizli.ajan_sx1 Wrote:bu kadar uğraş...
ellerinize sağlık,bu biraz nuraniye benzemiş aynı özellikler onda vardı baya kullanmıştım!
eywallah gizli ajan... yorumun için teşekkürler, nurani konusunda birşey diyemeyeceğim, firmware'in aslı c2f+ russian mod v.3 diye bir moddu; ben bu mod üzerinde düzenlemeler yaptım...
nadiren Wrote:
gizli.ajan_sx1 Wrote:bu kadar uğraş...
eywallah gizli ajan... yorumun için teşekkürler, nurani konusunda birşey diyemeyeceğim, firmware'in aslı c2f+ russian mod v.3 diye bir moddu; ben bu mod üzerinde düzenlemeler yaptım...

yanlış anlama olmasın sakın aman!nuraniden aldığını kastetmedim
uzun zaman nurani kullandım onda da bu özellikler vardı yani onu demek istedim...
çalışmalarına devam et önün açık...
fw olayı yeniden canlandı
Pages: 1 2 3
Reference URL's