Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: C2F+v1 by nadiren Winswup Firmware
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5
Themerizer programı çok güzel temaları (background. eidpic mbm) yi c data dosyasına atsak Themerizer programı degiştirebilirmi ? veya nasıl degiştirebiliriz.? ve bazı dosyalar TÜRKÇE degil bunlar keşke TÜRKÇE olsa dimmer her açılışta ışıklar ayar istiyor ne yapmalıyız dimmer kapatılamazmı.
:thumbup:FW YİNEDE ÇOOOK GÜZEL
Eger telefonu kartsız açarsanız pın kodu bölümünde ( Telefon açılması hatalı Satıcınızla görüşün.0) Yazısı çıkıyor.
murat18 Wrote:Themerizer programı çok güzel temaları (background. eidpic mbm) yi c data dosyasına atsak Themerizer programı degiştirebilirmi ? veya nasıl degiştirebiliriz.? ve bazı dosyalar TÜRKÇE degil bunlar keşke TÜRKÇE olsa dimmer her açılışta ışıklar ayar istiyor ne yapmalıyız dimmer kapatılamazmı.
:thumbup:FW YİNEDE ÇOOOK GÜZEL
themerizer programındaki 4 temayı değiştirmek için dediğin yöntemi denemek lazım, ama bu iş için biraz bilgi ile a sürücüsünün dosyaları apatcher ile alınıp çok rahatlıkla değiştirilebilir firmware ile..

dimmer meselesine gelince önceki sayfalarda danger'ın açıklamalı bilgisi var dimmer ile ilgili ama dimmer programında bir kere ayar yaptın bir daha yapmana gerek kalmıyor, her zaman o ayarlarla çalışıyor dimmer...
hatta otomatik tuş kilidi bile koyabilirsin diimer'la, ben başlangıçta otomatik tuş kilidi opsiyonunu kapalı tutmayı tercih ettim...

murat18 Wrote:Eger telefonu kartsız açarsanız pın kodu bölümünde ( Telefon açılması hatalı Satıcınızla görüşün.0) Yazısı çıkıyor.
evet, firmware mmc'siz çalışmaz; çünkü install doyaları ve backup-restore dosyaları e'ye alınmış durumda...
Arkadaşlar, murat18 arkadaşımızın hatırlatması ile firmware'e bir özellik daha eklendiğini fark ettim:

orijinal 4 temayı tamamen değiştirebiliyorsunuz, bunun için yapmanız gerekenler:

1. themerizer programını a:\sysytem\apps klasöründen c:\system\apps'a kopyalamak.
2. daha sonra uygun eidpic.mbm'yi (4 farklı temanın üst kısmını sırası ile içeren) c:\system\data klasörü içerisine kopyalamak, temaların alt kısımlarını (backgroundimage.mbm'leri) Wallpaper1.mbm, Wallpaper2.mbm, Wallpaper3.mbm, Wallpaper4.mbm olarak c:system\apps\tehemerizer içerisine kaydetmek.. bu kadar...

NOT: Orjinal temalara dönmek için c:\system\apps'taki themerizer klasörünü silip a:\disk_c\data klasörü içerisindeki orjinal eidpic.mbm'yi c:\system\data klasörüne kopyalamanız yeterli...
Verilen 4 temadan bir diğerine geçmeyi denedim, ALt tarafta isdeğiştirdiğim tema. Saat kısmında ise eski tema duruyor. Nerde hata yaptım ben :S
BlooDyLoVe Wrote:Verilen 4 temadan bir diğerine geçmeyi denedim, ALt tarafta isdeğiştirdiğim tema. Saat kısmında ise eski tema duruyor. Nerde hata yaptım ben :S
üst kısım renk paletini değiştirince otomatik değişiyor, yani önce renk paleti ile istediğin temayı seçiyorsun (bluesky, city, magenta vb.) daha sora themerizer'dan aynı isimli temayı seçip res attığında tema tamamen değişmiş oluyor Thumbup
Firmware telefona kurdum, ilk gün bir sorun olmadan çalıştı, fakat telefonun dilini orijinalden, türkçeye çevirdiğim zaman , açılış resminden sonra kapanmaya başladı, bir iki tekrardan sonra telefon açıldı, acaba niye böyle yaptı,
cabbar34 Wrote:Firmware telefona kurdum, ilk gün bir sorun olmadan çalıştı, fakat telefonun dilini orijinalden, türkçeye çevirdiğim zaman , açılış resminden sonra kapanmaya başladı, bir iki tekrardan sonra telefon açıldı, acaba niye böyle yaptı,
bir problem olduğunu zannetmiyorum, açılış dilini türkçe ve yunanca yapmanızda problem olmuyor, belki başka birşeyden dolayı olmauştur o resetleme (mesela fcapalette programı vb.) daha sonra hiç aynı hatayı yaptı mı?! bu arada ben bir haftadır sorunsuz kullanıyorum fw'yi...
Daha önce olmamıştı, dediğim gibi dil değişikliği yapıp telefon tekrar başlayınca, gözden sonra telefon bip diye bir ses çıkartıp kapanıyor, 2. defa denememde aynı sonuç , 3. denemede telefon normal şekilde , açılıyor, bu denemeyi 2. üç defa yaptım, ayn sonuç.
dostum fw'nin dosyalarının içine sx1 usb direvirini yükleseydin tam süper olacaktı. 1 saate kadar yükleyecem inşallah sorun olmadan kullanırım.

cabbar hard format atmayı dene belki düzelir
cabbar34 Wrote:Daha önce olmamıştı, dediğim gibi dil değişikliği yapıp telefon tekrar başlayınca, gözden sonra telefon bip diye bir ses çıkartıp kapanıyor, 2. defa denememde aynı sonuç , 3. denemede telefon normal şekilde , açılıyor, bu denemeyi 2. üç defa yaptım, ayn sonuç.

valla @cabbar34, şimdi dediğin gibi ayarlardan otomatikten türkçeye aldım teli, sorunsuz olarak açıldı hiç kapanma falan yapmadan, sende niye öyle oluyor bilemiyorum Sad

blo-t Wrote:dostum fw'nin dosyalarının içine sx1 usb direvirini yükleseydin tam süper olacaktı. 1 saate kadar yükleyecem inşallah sorun olmadan kullanırım.
evet onu unutmuşum Shy, ama isteyene ayrı olarak da verelim buradan bari:

http://www.zshare.net/download/398314130f40d5/
nadiren
1)takvim zil,ajanda zili nasıl degiştiriliyor
2) pvplayer firmware'de yok onun yerine real player yükledim
3)Alarm Manager ' in türkçesi var sen ingilizce sini eklemişsin
4)temalarda 4 eidpic'i nasıl yapıyorsun
5)Bendede aynısı oldu dil değişikliği yapınca telefon tekrar başlıyor, gözden sonra telefon bip diye bir ses çıkartıyor ve hiç açılmıyor.

Bunların haricinde fw süper Thumbup
murat18 Wrote:nadiren
1)takvim zil,ajanda zili nasıl degiştiriliyor
2) pvplayer firmware'de yok onun yerine real player yükledim
3)Alarm Manager ' in türkçesi var sen ingilizce sini eklemişsin
4)temalarda 4 eidpic'i nasıl yapıyorsun
5)Bendede aynısı oldu dil değişikliği yapınca telefon tekrar başlıyor, gözden sonra telefon bip diye bir ses çıkartıyor ve hiç açılmıyor.

Bunların haricinde fw süper Thumbup
1) E:\nokia\sounds\digital\poly_ring_deep.mid yerine istediğin melodiyi yükleyerek...

2) PVCamcorder aynı zamanda player olarak da kullanılıyor, real media yerine smart movie'yi tavsiye ederim...

3) Ben türkçesini bulamamıştım, ama üzerine türkçe yüklersen türkçeleşir otomatikman...

4) c2f+ by nadiren için temalar kısmında verdiğim herhangi bir eidpic.mbm'yi mbmwizard programı ile açarsan 4 eidpic'in de sırası ile orada olduğunu görürsün, kendi temalarının eidpic kısımlarını tek tek değiştirerek 4'lü bir eidpic.mbm oluşturabilirsin...

5) dediğiniz mesele bende olmuyor?!? problemsiz olarak türkçeye geçebiliyorum!... sizde neden o hatayı veriyor anlamadım?! blink
mbmwizard programını nerden bulabilirim anlatımı da olsun
AYRICA TEL DİL DEGİŞTİRDİGİM İÇİN açılmıyor.....
murat18 Wrote:mbmwizard programını nerden bulabilirim anlatımı da olsun
AYRICA TEL DİL DEGİŞTİRDİGİM İÇİN açılmıyor.....
mbmtool mbmwizard'dan daha kullanışlıdır, buyur:

http://sx1.oslik.ru/Z/mbmtool_v110.rar

sitenin yararlı dökümanlar kısmında sx1 tema yapımı kısmına bak kullanımı için...

eğer teli orjinal veya ingilizce'ye getirirsen tel açılmaz, çünkü fw'nin ingilizce desteği yok... sadece türkçe ve yunanca Big Grin
ALINTI
eğer teli orjinal veya ingilizce'ye getirirsen tel açılmaz, çünkü fw'nin ingilizce desteği yok... sadece türkçe ve yunanca Big Grin
mbmtool kullanımını anlatırmısın

neden baştan söylemedinNono

Cristal 2F+ by nadiren Winswup Firmware (!final versiyon!) Bence fw yi baştan sona dogru düzenleShifty
murat18 Wrote:ALINTI
mbmtool kullanımını anlatırmısın

neden baştan söylemedinNono

burada belirtmiştim:
http://forum.teknomag.com/showthread.php...8#pid42828

ama haklısın, ilk baştaki mesaja da ekleyeyim dediğin gibi...
şimdi telefona yeniden fw yi yüklüyorum
biliyorsun CMERT nederdi ( deneme ve yanılgı ) yoluyla bilgiler artıyor.
fw yi yüklerken kart boyutu önemli mi mesala 32mb olurmu
murat18 Wrote:fw yi yüklerken kart boyutu önemli mi mesala 32mb olurmu
32 yeterli olur, problemsiz yüklersin...
;)tekrar Cristal 2F+ yükledim tel açılmadı service fw yükledim tel açıldı. tekrardan Cristal 2F+ yükledim tel yine açılmadı yardımCray kart 32mb

ayrıca tema olayı için yardımın gerekli senin temalarını ben yapamıyorum.
nadiren telefonu kapattım tekrar 1gb kartı takıp açtım tel açıldı... açılışta göz yerine x işareti vardı
murat18 Wrote:nadiren telefonu kapattım tekrar 1gb kartı takıp açtım tel açıldı... açılışta göz yerine x işareti vardı
çünkü diğer karta gerekli dosyaları yükledi firmware, yapman gereken ya bir kart okuyucu ile 32'likteki bilgileri 1 GB'lığa aktarmak veya 1 gb'lık takılı olduktan sonra bir kereliğine hard format atmak, o kadar...
fw güzel olmuş cmert kızmasın ama özellikle n-gage modu güzel gerçi ben normal modda çalıştırdım oyunları neden çalıştı anlamadım önceden olsaydı hafıza dolu hatası verirsi şimdi tıkır tıkır. eline sağlı yanlız biraz geliştirmek lazım şimdili herşey yolunda

menüleri baya değiştirmişsin herşeyin yeri farklı başta baya yabancılık çektim. uzun zamandan sonra ilkkez oldu tebirkler tekrardan
blo-t Wrote:fw güzel olmuş cmert kızmasın ama özellikle n-gage modu güzel gerçi ben normal modda çalıştırdım oyunları neden çalıştı anlamadım önceden olsaydı hafıza dolu hatası verirsi şimdi tıkır tıkır. eline sağlı yanlız biraz geliştirmek lazım şimdili herşey yolunda

menüleri baya değiştirmişsin herşeyin yeri farklı başta baya yabancılık çektim. uzun zamandan sonra ilkkez oldu tebirkler tekrardan
eywallah blo-t. normal modda ngage oyunlarının çalışabilmesinin nedeni ngage mod pacth'i.. ama bazı ngage oyunlarına bu patch de yeterli olmuyor o zaman ngage mod'u kullanmak gerekiyor...

geliştirme meselesine gelince bunu geliştirdiğim kadar geliştirdim, belki light bir sürümünü daha yayınlarım elim değerse...

menülere kısa sürede alışıyorsun, merak etme Big Grin

coşku'ya gelince emin ol kızmaz, ki zaten o ve onun bu forumda anlattıkları olmasa idi 2-3 aylık sx1 tanışıklığı olan ben hayatta fw işinin altında kalkamazdım...
Pages: 1 2 3 4 5
Reference URL's