Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: Buyrun Çok kral bi soru :D
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Bir Otobüste 7 Çocuk var,
Her Çocugun 7 Sirtçantasi var,
Her Sirtçantasinda 7 Büyük Kedi var,
Her Büyük Kedinin, 7 Küçük Kedisi var,
Her Kedinin 4 Ayagi var.

SORU : Otobüste kaç Ayak bulunmakta?
1582 ayak bulunmaktadır...
14 Popcorn
cmert Wrote:14 Popcorn

soru kökünden anlaşıldığına göre cevap ihsan'ın dediği oluyor.. "bulunmaktadır" diyor soru o zaman tüm ayakları saymak gerekiyor, bu yüzden benim oyum ihsana Big Grin
sorunun köküne inip 7 çocuktan yola çıktım Shy
cmert Wrote:sorunun köküne inip 7 çocuktan yola çıktım Shy
aslında sen diyince tekrar inceledim kökünü mökünü soyunu sopunu sorunun!...

"her çocuğu 7 sırt çantası var" diyor soru ama "sırtında" demiyor, yani belki de çocukların sırt çantaları evde almadılar yanlarına çantaları.. (ki hinlik olduğuna göre böyledir bu soru)

coşku sen haklısın, ihsan senin puanı silip coşkuya yazıyorum Big Grin
tüüü bi taneniz doğru cvabı veremedi Smile ierlerini görelim Big GrinBig Grin
çözene +rep hediyem olsun Big GrinBig Grin
anaa kimse çözemiyor puhaa Big Grin benimde yarım saatimi almadı deil yani Shy
justme Wrote:çözene +rep hediyem olsun Big GrinBig Grin
cevap 10990!.. ama ben halen daha çocukalrın sırt çantalarını unuttuklarını kabul edip 14'te ısrar ediyorum!.... Big Grin
12005 tane kedi ayağı var,ama şöylede bişi var bu kediler otobüsü tek başına kullanamazlar,bunuda hesaba katarsak 2 ayaklı bide şöför vardır ve cevap 12007 tane ayak çıkar Big Grin Big Grin Big Grin
wasd Wrote:12005 tane kedi ayağı var,ama şöylede bişi var bu kediler otobüsü tek başına kullanamazlar,bunuda hesaba katarsak 2 ayaklı bide şöför vardır ve cevap 12007 tane ayak çıkar Big Grin Big Grin Big Grin

hayır cevap 14 işte.. çocuklar çantaları evde unutmuuşş!..... hehehe Big Grin
10990 doğru sen nie 14e taekılıyon bea Big GrinBig Grin rep vermiyom sana Toungue
justme Wrote:10990 doğru sen nie 14e taekılıyon bea Big GrinBig Grin rep vermiyom sana Toungue

yaw soruda çocukların çantaları sırtlarında diyo mu?! demiyo!.. ben de derim ki bu sorunun cevabı cevap anahtarında c)10990 olmasına rağmen f şıkkı 14'tür.... bu böyle biline.... Big Grin

ayreten, repim de repim... ben repimi isterim.... hehehehehehehehehe [Image: smiley-teeth.jpg]
sorunun cevabı nedir bi sonuca ulaşıldı mı??
cvp tam olarak 10990 dır Smile
nadiren Wrote:ayreten, repim de repim... ben repimi isterim.... hehehehehehehehehe [Image: smiley-teeth.jpg]

sen rep istedinde vermedikjmi Toungue
justme Wrote:sen rep istedinde vermedikjmi Toungue

repi aldım ya rahat rahat söyleyebilirim google'dan kopya çektimdi!....
LaughLaughBig GrinToungueBig GrinLaughToungueLaughBig Grin
safa soruyu sordun bari nasıl çözüldüğünü de anlatsana be adamBig Grin
fugitif95 Wrote:safa soruyu sordun bari nasıl çözüldüğünü de anlatsana be adamBig Grin

repi aldık madem en azından çözümü verelim Wink

(7 * 2) + (7 * 7 * 7 * 4) + (7 * 7 * 7 * 7 * 4) = 10990

ilk parantez çocukların, 2. büyük kedilerin, 3. küçük kedilerin ayak sayıları...
vay bea ne kediler var ya...babannemin kediler böyle otobüse filan binmezlerdi,gece sorhoş,gündüz uykulu olurlardıLaugh

bu arada çok gezen kedinin ayağına/ayaklarına ... bulaşabilirCool

çözüm de pek kolaymış haniBig Grin
nadiren Wrote:
justme Wrote:sen rep istedinde vermedikjmi Toungue

repi aldım ya rahat rahat söyleyebilirim google'dan kopya çektimdi!....
LaughLaughBig GrinToungueBig GrinLaughToungueLaughBig Grin

kopyacı yakalandın Big Grin puhaaa repimi geri alıcamm Big Grin

fugitif95 Wrote:safa soruyu sordun bari nasıl çözüldüğünü de anlatsana be adamBig Grin

7 * 2) + (7 * 7 * 7 * 4) + (7 * 7 * 7 * 7 * 4) = 10990 aynen böle bu soruyu çözmek yarım saatimi almadı deil yani Toungue
eet çok kral bi soruda benden bunu çözmem 30 dk sürdü Shades

[Image: 1248151,szdfbdb.jpg]

yukardaki karelere 1 den 7 ye kadar olan sayıları birer kere yazarak her türlü toplamın 12 olmasını sağlamaya çalışıyosunuz Big Grin

yani sağa yukarı aşşağı ve iki yönede çapraz olaraktan Wink

mat1 i ii olanlar hemen çözer Big Grin
Reference URL's