Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: ilginç ötesi bir sorun daha .. lütfen bakar mısınız..
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
sx1 'im açılıyor normal bir şekilde .. fakat ışığı açılmıyor.. yani; hani bir tuşa bastığınızda fln ışık otomatik yanar ya .. bunda hep kapalı .. ayrıca mmc yi de tanımıyor..hafıza ya girmek istediğimde "hafıza kartı bozuk , biçimlendirilsin mi" diyor..kısaca hafıza kartını tanımıyor..ama hafıza kartında prb yok başta tel. lerde denedim .. hafıza kartı sağlam....

ne yapabilirim...
valla kardeş artık sx1 bilgim bitmiş durumda baya oldu kullanmayalı ama bi Firmware update dene Smile oda kesin deil yani pek bi bilgim kalmadı Smile
@sertacraul

hafıza kartı okumama sorunun kaynağını sana kesin olarak söyleyeyim...MMI board'un işlemcisi...daha önce cihazını bana göndermiş olan kİnG tHiEf in 2 cihazında böyle bir sorun vardı MMI lardan sadece 1i ısıtma ile kendine geldi değeri çöpte...ve dikkat edersen mmi boarddaki işlemcinin ısındığını göreceksin okumama anında...eğer böyle bir ısınmama yoksa mmc slotunu kontrol et.

aydınlatmalardan sadece yan tuşlar mı çalışmıyor yoksa hepsi mi?eğer sadece yanlar ise sorun,sol tuş takımının bordunun üstten 4üncü ayağının boarda basmaması...ama aydınlatma hiç çalışmıyor ise sorun işlemcidedir diye tahmin ediyorum...
işte açıklama buna denir Big GrinBig Grin
MMC SORUNU BENDE DE OLDU...SORUNU ŞÖYLE HALET

İLK ÖNVE SX1 İ AÇ..VE DE MMC SLOTUNUN PİNLERİNİNİ YANİ AYAKLARINI YUKARI KALDIR ÇÜMKÜ TEMASSIZLIK OLMUŞ BÜYÜK İHTİMAL.

SX1 İ AÇMADAN ÖNCE ŞUNU YAPARSAN ANLARSIN

MMC KARTI TAK VE TAKAR TAKMAZ YEŞİL TUŞA BASKI UYGULA VE ELİNİ HİÇ ÇEKME..MMC KARTI TANICAKTIR..ELİNİ ÇEKTİĞİN ANDA TEMASSIZLIK OLUR.VE KArT BOZUK DİCEKTİR..BİZZAT BAŞIMA GELDİ BU YOLLA DÜZELTTİM
hmm saolun .. benim sorun anlaşılan işlemcide ... kartı okuyamaması işlemciden kaynaklanıyor.. bu olay 1-2 hafta önce tekrar başıma gelmişti.. sonra kendiliğinden düzelmişti...

@fugitif

aydınlanma tamamen yok .. ama şöle bir durum var... swup mod da açınca aydınlanma da açılıyor... sorun işlemci de sanırsam...
sorun işlemci de olduğunu kabul edersek .. ne yapmak gerekir... değiştirmek mi :S yoksa format vs. kurtarablir mi durumu ¿
sertacraul7 Wrote:sorun işlemci de olduğunu kabul edersek .. ne yapmak gerekir... değiştirmek mi :S yoksa format vs. kurtarablir mi durumu ¿

sorun işlemcide ise format falan kar etmez, lehimlerin yenilenmesi lazım büyük bir ihtimalle...
Işığın Yanmama Durumu : Tlf ilk açıldığında siemens yazısında ışıklar yanıyorsa boot ekranından sonra kapanıyorsa Yazılımsal bir engel vardır .bizim kullandığımız Dimmer adlı uygulamadan kaynaklanıyordur. Eğer Hiç yanmıyorsa donanımsal bir Problemdir.

Hafıza kartı için ise bilgisayarına yedekle sonra bırak sx1 onu biçimlendirsin kendine göre ayar çeksin bir ihtimal düzelebilir.Eğer düzelmezse başka bir hafıza kartı dene eğer gene olmazsa sorunun donanımsal olduğu ortaya çıkar?
Umarın sonuç alırsın.
iyi ve kötü günlerde sx1i kullanman dileğiyle Smile
sertac çözüme ulaşabildin mi?
aynı sorun bugun benimde başıma geldi hangi hafıza kartını taksam biçimlendirilsinmi diyor bilgisayardan biçimlendirsemde yine aynısı sx1 e kendi biçimlendirmek isteyincede uygulama kapatıldı yazıyor hiç bi şekilde halledemedim bu olayı biraz öncede ekranda sadece bir X işareti kaldı sadece telefon hiç açılmıyor ne kadara format atsamda olmadı ne yapmam gerek anlayan birisi varsa göndereyim. kendim yapabilirsem nasıl yapmalıyım...
Hangi Fw'yi kullanıyorsun.
Çözüm olarak başka bir fw yükleyebilirsin ama sorun düzelmeyebilir. Donanımsal bir sorunsa beni aşar.
Cmert in all in one fw sini kullanıyordum fw çözebilirmi ki bu sorunu...
"uygulama kapatıldı" diye bir yazı çıktığını yazmışsın bende ona dayanarak yazılımsal bir sorun olduğunu düşündüm.Denemekten zarar gelmez.
birde şurdaki fw'yi dene
http://forum.teknomag.com/showthread.php?tid=3247
Reference URL's