Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: Sx1 kuruyup kaldı öyle, açılmıyo
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Arkadaşlar, benim SX1'im gözümün bebeği yakışıklı karizmatik telefonum yere düştü. Sonra bi baktım ekran donmuş, mecburen pilini çıkarıp taktım. Açmaya çalışınca Siemens açılış yazısı geldi, ekran karıncalandı ve dondu. Bir daha da tepki vermedi maalesef... Sad

Ekrana hiç görüntü gelmiyor, ama bataryası biterken batarya bitiş sinyalini verdi. Bir arkadaş MMI'dandır dedi. Diğer bilen arkadaşlar nedendir ve ne yapmalıyım?

Isıtma ve tinerle silme gibi yöntemler okudum forumda ama benim durumum için geçerli mi bilmiyorum. Ayrıca Bozulmadan 15 gün önce Yenibosna/İstanbul'da bir telefoncuda, MMI değişimi yapılmıştı. (FW Güncellemesi yapılamıyordu bu en son takılan MMI'a, bunun da nedenini bilmiyorum ve merak ediyorum).

Uzatmayayım, umarım bir çare üretebiliriz arkadaşlar Sad
arkadasım bak senın sorunun mmı den fw yukleyememe ısı anakarttan ısıtma ve tınerleme ıslemı yaptıktan sonra duzelır
eski mmi'a fw falan atılamamasının nedeni işlemcinin soğuk lehime geçmiş olmasıydı, şu ankinde ise fiziksel bir problem olabilir, yani düşmeden dolayı oluşan bir hasar...
nadiren Wrote:eski mmi'a fw falan atılamamasının nedeni işlemcinin soğuk lehime geçmiş olmasıydı, şu ankinde ise fiziksel bir problem olabilir, yani düşmeden dolayı oluşan bir hasar...
@nadiren
İlk MMI'da FW yüklemede sorun yoktu, makine aynı şekilde açılmadığı için telefoncuya vermiştim. Bana 50 liraya MMI değişimi yapıldı denildi. Şu anda takılı olan MMI ile 15 gün kullandım, FW yükleyemediğim şu anda takılı olan MMI idi.

@serkan487
Isıtma işlemi için bi makine lazım, o da bende yok, zaten sx1'imi 1 kez geçen gün açtım. Onda da youtube'da birisi nasıl açıldığını göstermiş o olmasa kasayı bile açmayı beceremezdim Smile

MSN adresini ekledim Serkan ustam, ama online yakalayamadım. Bu konuda bana yardımcı olabilir misin acaba?
tabıkı yardımcı olmaya calısırım bu aralar ptt grevde oldugun dan dolayı msnye gremıyorum
susurlukta ınternet yokj arada gelıo
Reference URL's