Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: Arkadaşımın Sx1'i Joystck sorunu
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Slm Benim arkadaşın telefonu bende Joystick tuşu bazen aşağı inmiyo bazende bi takılıyo sürekli aşağı iniyo.Bazende tuşların hiçbiri çalışmazken 12345# tuşlarına sırayla hızlı basınca(meksika dalgası gibi) düzeliyo.Hemen hemen aynı şey zamanında benim telefonun başına da geldi 2 telefonun ortak özelliği c2f+ firmwaresini kullanmaktı şimdi 2 telefonda cmert_all_in_one yüklü acaba çözüm olarak Flux ve ısı uygulatsam işe yarar mı ?
Not:flux'un ne olduğunu bilmiyom forumu karıştırırken gördüm.Bi soruyum dedim.
dediğin mesele fw'den değil, yani fw değiştirmeyle düzelmez... kasa sıkıştırıyor olabilir, t5 tornavida ile açıp joystick etrafını tuş takımını vb. güzelce temizleyin...
flux meselesi ise flash'ı gitmiş teller içindir, işlemcinin ayaklarındaki lehimler zamanla temassızlık yapar, lehimlerin yenilenme işlemidir flux ve ısıl işlem...
@luckyesref
sx1 de bu tür tutarsızlıkların tek çözümü vardır : mainboard ve MMI board güzelce tinere yatırılıp temizlenir.devamında flux ve ısı uygulamasıyla sonuca gidilir.tabi bunu yapabilecek bir servis bulunursa !

Big Grin
Reference URL's