Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: (14.02.2008) SX1.Cristal2F+v2c.by.nadiren Winswup Firmware
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
(Ekleme:14.02.2008)
Sx1.Cristal2F+v2c.by.nadiren. Winswup Firmware

evet, LcgJukeBox'u (ki ben klasik mp3 player'dan başkasını kullanmam Smile ) sevenler için:

Download Linki: Cristal2F+v2c.by.nadiren

* "c before z" patchi çıkarıldı.

* "startup.mbm" c:'ye alındı.

----------------------------------------------------------------------------

Ekleme: (05.02.2008)
SX1.Cristal2F+v2b.by.nadiren.Winswup.Firmware

Download Linki: sx1.c2f+v2b.by.nadiren

Tatilden döndüm, ve v2a'da bazı düzenlemeler yaptım:

* "gereksiz mesajları sil" patchini kaldırdım, artık arama sonrası özet'i görebiliyorsunuz.

* mesaj kutusunda ufak bir sorun vardı, onu da düzelttim.

* bir de hatırlatma: c before z patchini v2a'ya uygulamıştım ama buraya upload ettiğim "c before z" patchsiz olanı imiş; o yüzden v2a'da da startup.mbm c:'ye alınamıyordu!... bu sefer tamam!!!... Big Grin

-------------------------------------------------------------------------------------

SX1.Cristal2F+v2.by.nadiren Winswup Firmware (19.01.2008)

Bir haftalık deneme sürüşünden sonra artık yayınlamaya hazır olduğuna kanaat getirdim firmware'in!... Big Grin

[Image: c2fv2dx5.jpg]

.::.Profiller.::.
[Image: profilek7.jpg]

.::.Açılış/Kapanış Ekranı.::.
[Image: splashscreenig5.jpg]

Rapidshare Linki:sx1.c2f+v2.by.nadiren

rar'lı dosya içerisindeki firmware klasöründe fw'nin 24mb flashlar için olanı mevcut. Eğer flashınız 32mb ise "extra\32mb'lık fashlar için" klasörü altında c'yi nasıl 11,8 mb yapacağınız bilgisi mevcut.

ÖNEMLİ NOT: İlk açılışta hafıza kartı takılı olmalı çünkü fw e:'ye ses dosyalarını ve yedek dosyaları kopyalıyor...

--------------------------------------------------------------------------------------
Firmware Özellikleri:

* Başlangıçta seçili profil "çağrı" profili. Eğer tuş sesinden rahatsız oluyorsanız profili "genel"e almanız yeterli.

* cpu hızı 144 mhz! (Başlangıçta 162 idi ama son halinde 144'e düşürdüm, 162'de pil tüketimi daha fazla artıyor. 162 mhz'de Spmark 04 skorum 885 puan!.. cpu hızı ile ilgili şunu söylemeden geçemyeceğim: spmark da dahil bir çok program sx1'in hızını yanlış ölçüyor. Bu overclock patch'inden kaynaklanıyor, sadece fw'nin içerisindeki phone info programı doğru ölçüyor cpu hızını! sx1speed programı açılışta 120'ye alıyor hızı, istediğiniz gibi ayarlayıp save dediniz mi yeni hız devreye girmiş demektir!)

* fcapalette programı ile magenta paletinin rengi c:\'ye yüklenen palette4.dll dosyası ile değiştirilebiliyor. Teli resart ettiğinizde renklerde bozulma görülmez, fakat kapatıp açtığınızda renkler bozulur, bunu renk paletini magnetadan başka bir palete ayarlayıp sonra tekrar magentaya ayarlayarak düzeltebilirsiniz.)

* Restore/backup özelliği: Tel her kapanıp açıldığında rehber, takvim, notlar, bookmarklar ve t9'a kendi eklediğiniz kelimelerin yedekleri e:\backup klasörüne alınır. Formattan sonra otomatik olarak yüklenir.

* Joystick'e atadığım programlar:
Yukarı: Mesajlar
Sol: Takvim
Sağ: mp3 çalar
Aşağı: Rehber
Merkez: Dosya Yöneticisi

* Önceden tanımlanmış Program kısayolları (spdia.db):
1: telesekreter
2: Görevler
3: Takvim
4: Notlar
5: kayıtlar
6: Bluetooth
7: Alarm manager
8: Internet
9: Restart (Ana ekranda 9'a basılı tutarak tele restart atabilirsiniz böylece)

* N Gage Mod'u: Oyunlar klasörü altındaki ngage mod ile teli ngage modunda başlatabilir ve hafızanın tümünü (32 mb flashlar için 10406 mb) ngage oyunları için kullanabilirsiniz.

* A'daki programlar: Alarm manager, Blz Install, Contacts manager, Fexplorer 1.15tr, fm Tuner, Font Remover, msDriveE, Phone Info, PhotoFix, Pocket Counter, Resco Viewer (kayıt için herhangi bir değer girin), Sprite Backup, Sx1Speed, Task Spy

* Sprite Backup: Bu programla tüm ayarlarınızı (yüklediğiniz temaya, internet ayarlarına kadar) E:\backup klasörüne kaydedip daha sonra tekrar geri yükleyebilirsiniz. Çok kullanışlı bir program.

----------------------------------------------------------
Bu arada elinde olmayanlar için en gerekli gördüğüm sx1 programlarını rapid'e upload ettim, buyrun:

http://rapidshare.com/files/85144994/sx1.programlar.rar

içerisinde, fexplorer 1.17tr, smartmovie 3.41, lcgjukebox, calcium hesap makinesi, quick office pre-installed, screenshot, chess genius, ve wildskinz(sadece deneme amaçlı kullanın, ya da hiçkullanmayın bu pro'yu) var.

-----------------------------------------------------------
Program arşivi Part 2:

http://rapidshare.com/files/85716808/sx1....part2.rar

İçerdiği Programlar: EtiCamcorder1.03TR, OggPlay1.09TR, PvPlayer3.04TR, SAFlash1.1TR, Zipman2.50_full, Volleyball.v1.04
------------------------------------------------------------

NOT: Flash SMs patch'ini uygulamadım fw'ye, aşağıda verdiğim programla FlashSms yollayabilirsiniz:

FlashSms v1.10:

Rapidshare Linki: http://rapidshare.com/files/90040232/FlashSms.v1.10.sis

Zshare Linki: http://www.zshare.net/download/731340671b77f8/
Eline sağlık güzel görünüyor
@nadiren

güzel olmuş ellerine sağlık yalnız bi önerim var;

ilk temada düşünen adamın üstünde operatör logosuyla kaynaşan bi şekil var ya, biraz karmaşık göstermiş o bölgeyi, paintte filan siliversen tam böyle saf bi tema olur:Dhem betaymış, düzeltme şansın var...

kolay gelsin...
eline sağlık nadiren.
bu nimetlerden faydalanamadığım için çok üzülüyorum sx1 hala gözümde tütüyor..
İşleri yoluna koyarsam yeni bir sx1'e kavuşma şansım var ve o günü 4gözle bekliyorum...
jkomando, fugitif95, gizli.ajan.sx1: yorumlar için teşekkürler...

ihsan, öneri için teşekkürler Wink
eline emgine saglık
telefon kafayı yedii ilk gün bu fw yle hayata döncek abi Big Grin
sürekli fw yüklememeye çalışıyom ama çko gzel görünüyo Shifty
yigido58,cagri eywallah!.. sx1 daha ölmedi!... Big Grin
@nadiren
emeğine sağlık Thumbup
fw işlerinde yalnız bıraktık seni, ne varsa sende var artık ...
keşke 1-2 sene önce aramızda olsaydın, bilrikte iyi işler çıkarırdık Shy
cmert Wrote:@nadiren
emeğine sağlık Thumbup
fw işlerinde yalnız bıraktık seni, ne varsa sende var artık ...
keşke 1-2 sene önce aramızda olsaydın, bilrikte iyi işler çıkarırdık Shy
sorma coşku, ne yazık ki sx1'den ancak 2007 yazında haberim oldu!.. yetişemedim size!... Cray
Bu arada elinde olmayanlar için en gerekli gördüğüm sx1 programlarını rapid'e upload ettim, buyrun:

http://rapidshare.com/files/85144994/sx1.programlar.rar

içerisinde, fexplorer 1.17tr, smartmovie 3.41, lcgjukebox, calcium hesap makinesi, quick office pre-installed, screenshot, chess genius, ve wildskinz(sadece deneme amaçlı kullanın, ya da hiçkullanmayın bu pro'yu) var.
iyi bari en azından yazın haberin olmuş, ya hiç olmasaydı Whistling

nadiren Wrote:sorma coşku, ne yazık ki sx1'den ancak 2007 yazında haberim oldu!.. yetişemedim size!... Cray
cmert Wrote:iyi bari en azından yazın haberin olmuş, ya hiç olmasaydı Whistling

nadiren Wrote:sorma coşku, ne yazık ki sx1'den ancak 2007 yazında haberim oldu!.. yetişemedim size!... Cray

onda haklısın da kaçırdık o güzelim sx1 jenerasyonunu!... Sad
@nadiren emeğine sağlık fw yi hemen yüklüyorum bir sorum var ( palette4.dll dosyası ) nı temaya nasıl çeviriyorsun programı varmı

YAŞASIN TÜRKÇE ( FW ) KARDEŞLİĞİ

REP İster Artık Clapping
murat18 Wrote:@nadiren emeğine sağlık fw yi hemen yüklüyorum bir sorum var ( palette4.dll dosyası ) nı temaya nasıl çeviriyorsun programı varmı

YAŞASIN TÜRKÇE ( FW ) KARDEŞLİĞİ

REP İster Artık Clapping

makesis programı ile temanın tüm dosyalarını nasıl ekliyorsam onu da öyle ekliyorum, sis programları aslında bir nevi rar dosyası gibi bir paket, her dosyanın nereye yükleneceğini belirleyebiliyorsun, palette4.dll'nin yeri de c:\ 'nin kökü!... bu kadar basit!... Thumbup
@cmert kardeş hangi telefonu kullanıyorsun

@nadiren (sadece deneme amaçlı) derken neyi kasteddinShy
murat18 Wrote:içerisinde, fexplorer 1.17tr, smartmovie 3.41, lcgjukebox, calcium hesap makinesi, quick office pre-installed, screenshot, chess genius, ve wildskinz(sadece deneme amaçlı kullanın, ya da hiçkullanmayın bu pro'yu) var.

@nadiren (sadece deneme amaçlı) derken neyi kasteddinShy

wildskinz programı ekranın en altının arka planını değiştirmeye yarar. ama sx1 için tehlikeli bir program. Eğer wildskinz'i açık unutup tele restart falan atarsan tel kilitlenir, format atmak zorunda kalırsın, ama sadece bazı temalardaın nasıl göründüğünü görmek için wildskinz'i "on" yapıp sonra tekrar kapatabilirsin... "wildskinz on": örnek tema:

[Image: scr000016ew2.jpg]
@nadiren kardeş teşekkür ederiz
@nadiren kardeş SX1.c2f+.v2.by.nadiren Winswup Firmware (18.01.2008) en sonun da yükledim. bakalım nasıl
murat18 Wrote:@nadiren kardeş SX1.c2f+.v2.by.nadiren Winswup Firmware (18.01.2008) en sonun da yükledim. bakalım nasıl

yorumlarını bekliyorum @murat18!... Shades
@nadiren ( ilk açılışta ) tuşlar bip sesi çıkarıyordu. tuş sesini uyarı sesini kapattıgımda düzeldi 2 açıldıgında telefon yepyeni bir SX1 olmuş emeğine sağlık c2f+.v1 e alışmıştık ama c2f+.v2 daha güzel galiba
murat18 Wrote:@nadiren ( ilk açılışta ) tuşlar bip sesi çıkarıyordu. tuş sesini uyarı sesini kapattıgımda düzeldi 2 açıldıgında telefon yepyeni bir SX1 olmuş emeğine sağlık c2f+.v1 e alışmıştık ama c2f+.v2 daha güzel galiba
başlangıçta "çağrı" profili seçili de ondan o bipleri çıkarıyor tel!... Kapama tuşuna basarak teli genel'e alsan da düzelirdi; ayreten oradaki profilleri tek tek dene, bak bakalım tarih kısmı nasıl olmuş?!? Big Grin

evet tele restart çekince yeni font da devreye giriyor otomatikmen!.. Güzelliğe gelince hem görüntü hem de performans olarak (ayreten v1'deki hataları da ayıkladım v2'de: mesela tel artık ingilizce de sorunsuz açılıyor) v2 çok üstün v1'den!... Thumbup
@nadiren hem görüntü hem de performansı gerçekten güzel olmuş ayrıca görüntü ismini foto yapmışsın inşallah yeni fw yapman dilegi ile
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Reference URL's