SX1 e Ekranla Ekran camı arasına çok sık toz giriyor ve o beyaz küçük toz parçacığı ekranda dururken insan psikolojisi acayip kötü etkileniyor
O toz parçasını silemeyeceğimi bilsem bile her telefonu elime aldığımda parmağımla camı ovma takıntım oluştu
Bunu bi çözümü var mıdır ?
nasıl izole etsekte ekrana toz girmese?
Şimdiden Sağolun..
Activate Wrote:SX1 e Ekranla Ekran camı arasına çok sık toz giriyor ve o beyaz küçük toz parçacığı ekranda dururken insan psikolojisi acayip kötü etkileniyor 
O toz parçasını silemeyeceğimi bilsem bile her telefonu elime aldığımda parmağımla camı ovma takıntım oluştu 
Bunu bi çözümü var mıdır ?
nasıl izole etsekte ekrana toz girmese?
Şimdiden Sağolun..
aslında toz girmesini önlemek kolay:
benim gri sx1 vardı bi zamanlar bundan 2 sene önce:
aynı şekilde ben de sinir oluyordum, sonunda çareyi buldum...ekran camını kaldırdım aradaki çift taraflı yapışkan sünger tamponu tamamen çıkarttım...sonra bu tamponun yerine çok ince bir tabaka dışına taşmayacak şekilde silikon sürdüm ve camı yerine tam oturttum...(zahmetli biraz)
bu cam ve kapağın arasından gelen tozları önlemek içindi...
ekrana içten kaçan tozlar önlemek için ise,ekranın metal kısmının üstüne,çok ince şerit halinde kesilmiş tek taraflı yapışkan sünger tamponlar yapıştırmak gerekiyor, ben yapmadım çünkü o zaman telefon çoktan mefta olmuştu...
ekrandaki tozları temizlemek için ise cmertin tavsiyesi var şöyle yapabilirsiniz:
1.ekran camını kapaktan ayırırken saç kurutma makinası ile ısıtın camı(tabi bu arada telefon kapalı olsun)
2.kaliteli bir sele bant ile ekranı temizleyin,camda da toz varsa aynı şekilde temizleyin.
3.işlem bitti,ekran camını yerli yerince oturtmayı unutmayın...sağ sol boşluklara dikkat edin...
haydi kolay gelsin...

nadiren Wrote:Activate Wrote:
sen benim dediğim yap, aç 2-3 ayda bir, çek bir yıkama yağlama tamamdır 
Abi 2-3 Ay Sürse neyse.. benim kapaklarda orjinal değil yan sanayi 2-3 günde bir toz giriyo yalıtım şart

benimde yahu haftada bi temizik var yuvalar gitti gdiyo

Yaw arkadaş bu tozlar nerden geliyor nasıl giriyor ben anlamadım yaaa..
Silikon hariç nerdeyse herbişeyi denedim izole de ettim buna toz başka bir yerden girebilirmi?
Board un olduğu arka kapaktan falan ?
ARKADASLAR GENELLIKLE YAN SANAYI KAPAKLARDA O TOZ OLAYI OLUYO ORJINAL KAPAKLARDA BEN PEK OLE BISILE KARSILASMADIM KOLAY GELSIN

volki-ceza Wrote:ARKADASLAR GENELLIKLE YAN SANAYI KAPAKLARDA O TOZ OLAYI OLUYO ORJINAL KAPAKLARDA BEN PEK OLE BISILE KARSILASMADIM KOLAY GELSIN 
Derdimiz Oydu zaten Yan Sanayi Kapak Öyle imiş.
Ama Orjinal de yokki bulamıyoruz?
Yoksa Parasından değil.
Ben Bu Aşkıma (SX1) harcarım değer..
EVT ARKADASLAR ANLADIM SIZI KUSURA BAKMAYIN FORUM BASINI OKUMAMISTIM CMERT KARDESIMIZIN YAPTIKLARINI YAPARSANIZ BENCEDE KURTULURSUNUZ O DERTTEN BEN ORJINAL KAPAK KULLANIYORUM SX1 TEK ASKIM