Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: SIEMENS MOBİLE DESTEK HATTI (S,C25 - S,C,M35, S,C,
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Quote:Originally posted by cobra060@Apr 16 2005, 10:38 PM
Dostum aslında böyle bir sorunum var. Fscaller i kullanıyorum. Ama anlatmak istediğini tam olarak kafam basmadı. autoexec dosyası ayrıcamı kuruluyor? orasını anlamadım.

O dosya degil program aynı fscaller gibi.Önce fullscaller gibi programları kuruyosun,ardından bunu yalnız kurmadan önce C:\system\install klasöründe olan autoexecdeoman.sis adlı dosyayı siliyorsun...Tamamdır.... Thumbup
Anaaa milet nerde ule.... Clapping
herkese iyi geceler.... Thumbup
ben yetişemedim bu ne sürrat
nurani ben yeni (taze) sx1 kullanıcısıyım o kadar derinine inemedim olayın daha.. ama profiexplorer super daha tam cozemedim ama kurcalıyorum... messengerı şimdi atıyorum telefona
ve mp3 player tam istediğim gibi tekrar tekrar tşkkür Clapping
@nurani nickimin anlamını sormuşsun:
lux Latince ışık, aeterna ise sonsuzluk demektir, lux aeterna bu durumda sonsuz ışık oluyor. Lumière Eternelle ya da Eternal Light da diyebiliriz tabii. lux aeterna'nın ilk çıkış noktası Kitab-ı Mukaddes olsa da benim hareket noktam bu olmadı; çok sevdiğim bir filmin çok sevdiğim soundtrack'i kendisi: Requiem For A Dream, (şarkı daha sonra Yüzüklerin Efendisi: İki Kule fragman müziği olarak da kullanıldı, ayrıca SX1'imde kullandığım tema da Requiem For A Dream)
Quote:Originally posted by nurani@Apr 16 2005, 10:25 PM
Mp3 programını isteyenler maillerini yazsınlar...
Evet sıradaki tanıtacagım program bence gelmiş geçmiş en iyi programlardan biri...İşte screenshotları Bu programı adı PROFİMAİL,bu programın içinde hem mail hem filemanager var adı PROFİEXPLORER bu dosya yönetici hiç zipman'a ve Qickoffice gerek bırakmadan word,zip ve jar (evet yanlış duymadınız) açıyor hatta içinden extract yapabiliyorsunuz...Hele hele resimleri mükemmel açıyor sanki pc'den izliyor gibi oluyorsunuz ve dehşet zoom yapma özelliği var....

kardeş rica etsem birde benim maile göndersen
kmercans@gmail.com Yahoo
nurani dostum şu paketi bana da yollar mısın

teşekkür ederim
Arkadaşlar herkese günaydın ve iyi hafta sonları.
Quote:Originally posted by SiemensMania@Apr 17 2005, 09:44 AM
Arkadaşlar herkese günaydın ve iyi hafta sonları.

Günaydın Smile

@kmercans gönderdim Thumbup

@GÜRER mailini ver göndereyim nurani dün akşam göndermişti bana Wink
Dostlar hücresel mesajlar sessiz sedasız geliyor .zil sesi atanmazmı bunlara
Quote:Originally posted by Frank@Apr 17 2005, 10:57 AM
Günaydın Smile

@kmercans gönderdim Thumbup

@GÜRER mailini ver göndereyim nurani dün akşam göndermişti bana Wink

Kardeş çok teşekkürler aldım... :w00t2: :w00t2: Yahoo Yahoo
Quote:Originally posted by GÜRER@Apr 17 2005, 10:31 AM
ngurer@hotmail.com

gönderdim Thumbup
Aldım teşekkürler Frank

Hücresel mesaj olayı nı naapcaz malum maç var bu akşam
Quote:Originally posted by GÜRER@Apr 17 2005, 10:51 AM
Aldım teşekkürler Frank

Hücresel mesaj olayı nı naapcaz malum maç var bu akşam

Karıştırıyorum bulamadım bende :wacko:
Maalesef SX1'de hücresel mesajlara ses atanmıyor. Gözünü SX1 LCD'sine dikip maç izliyormuş gibi yapmaktan başka çaren yok Smile
Arkadaşlar forumu böldük farkındaysanız. Uygulamalar ve yazılım geliştirme bölümlerini Destek Hattı topicinden ayırdık. Uygulamayı nasıl buldunuz?
Quote:Originally posted by SiemensMania@Apr 17 2005, 10:55 AM
Maalesef SX1'de hücresel mesajlara ses atanmıyor. Gözünü SX1 LCD'sine dikip maç izliyormuş gibi yapmaktan başka çaren yok Smile

Bence güzel oldu ama bazen bende karıştırıyorum nereye ne yazacağımı Big Grin
Ya bunun gayesi arada sıkışan bazı önemli soruların gözden kaçmasını engellemekti. Admin arkadaşla kararlaştırdık. DH'de çok sık başımıza geliyordu hatırlarsanız. 20 tane alt alta ETI'nin sorunsuz versiyonunu nerden bulurum sorusu arasında bi tane SX1'imi kilitledim napabilirim imdaaat sorusu kaynıyordu. Bunun önüne geçelim istedik. Sonuçta adı üstünde DESTEK HATTI Smile
ARKADAŞLAR bugün önemli bir soruna dikkat çekmek istiyorum

SX1 Tuşboardı:

SX1'lerinizde yüzde 15 ihtimalde olsa yaşanabilecek önemli bir sorun bu. Tuş Boardı arızaları. SX1 diğer telefonlardan ayrılan fiziki yapısıyla güzel bir telefon olmanın ötesinde bazı dezavantajları da beraberinde getirdi. Örneğin diğer modellerde işletim sisteminin depolandığı Flash, EEPROM, OMAP, ROLF, ECORE ve iBOOT eprom çipleri telefonun control boardında yerleşik halde bulunurken; SX1'de tuş boardı dediğimiz bölgede toplanmıştır. Telefona küçük bir sıvı temasında tuşların arasında oluşabilecek oksitlenme direk bu çiplere işleyebilir. Bu durumda Tuş Boardı arızalanır ve telefon açılmaz. Bu tür arızalarda telefonu hemen güçten kesin, bataryayı çıkarın ve bir şekilde kurutup hemen servise götürün.
Quote:Originally posted by SiemensMania@Apr 17 2005, 11:01 AM
Ya bunun gayesi arada sıkışan bazı önemli soruların gözden kaçmasını engellemekti. Admin arkadaşla kararlaştırdık. DH'de çok sık başımıza geliyordu hatırlarsanız. 20 tane alt alta ETI'nin sorunsuz versiyonunu nerden bulurum sorusu arasında bi tane SX1'imi kilitledim napabilirim imdaaat sorusu kaynıyordu. Bunun önüne geçelim istedik. Sonuçta adı üstünde DESTEK HATTI Smile

Yok yok böylesi daha iyi
sürekli online olabilsem bende topic açacağım Dr Frankeistein sağlık problemleriniz buraya diye Big Grin
aslında Dr eistein idi sonra Dr Frankeistein uzun oluyor diye kısalttım Frank kaldı Big Grin
TEMEL KONULAR 1:

Siemens Telefonlara yazılım atma:
Model: SX1

1- Cihazınızı minimum yüzde 75 şarj ettikten sonra DCA-540 kablosuyla PC'ye bağlayın.
2- SX1 model telefonlar iki ayrı yöntemle update edilmektedir.

a) Official Firmware (FW)
b) Winswup (Service Firmware) (SW)

a) Official firmware ile update yapmak Winswup'a göre daha basittir. Siemens Mobile'ın oficial sitesinde yayınlanan bu software arayüzü ve kullanımı kolay olarak son kullanıcının en rahat kullanabileceği şekilde programlanmıştır.

b) Winswup'lar normal şartlarda sadece Servis noktalarında kullanılan bir yazılımdır. Ancak örneğin 15tr versiyonu illegal olarak servislerden internete yayılmıştır.

a-1 Official firmware yülenmesi:

Şarjı minimum yüzde 75 olan Sx1 DCA-540 USB data cable ile PC'ye bağlanır. Sx1 navigator tuşu ve power tuşlarına birlikte basılarak açılır.
Ekranda cihazın servis moduna girdiğini belirten "Software Update" yazısı belirdikten sonra update programı start edilir. Cihaz yaklaşık 15 dakika boyunca yazılım alacaktır. Bu sırada SX1'in ekranında aksesuar tanıtımı ve yüklenme işleminin devam ettiğini belirten bir Instalation göstergesi çıkacaktır. ECore, OMAP, ROLF, Lffs ve Omapcore yüklendikten sonra yazılım güncellenmesi mesajı alacaksınız. Artık SX1'inizi yeniden açıp kullanabilirsiniz.

*** Dikkat edilmesi gereken husus:
Oficial FW'lerde variant tutmazsa telefona yazılım yapılmaz. Bu durumda 2 alt versiyondaki uygun variantlı Winswup ile cihaz Downgrade edilir, daha sonra yukarıdaki işlemler tekrarlanır.
Örnek: SX1_Official-Greece_Turkey_Retail-SVN13-0001 yüklü bir cihaza
SX1_Official_O2_D-MUSIC_uk-de-el-SVN15-0001 yüklenemez...

b-1 Winswup firmware yüklenmesi:

Daha öncede belirttiğim gibi Winswup yazılımlar normal şartlarda sadece servislerde kullanılır. Winswup yazılımlar cihazda daha önce yüklü olan varianta bakmaksızın başka varyanttaki bir yazılımı update etmeye yarar. Herhangi bir nedenle yazılımı zarar görmüş ve açılmayan cihazlar bu programla kaldırılır. Üstelik Ecore, İboot, Omap, Lffs'den birinin hasar gördüğünü tahmin edebilen Advanced kullanıcılara bu bölümlerden sadece birini yükleme imkanı da verecektir. Winswup'lar basit gibi görünsede doğru kullanılmadığında cihaza önemli hasarlar verebilir. Çok sık meydana gelen kilitlenme, kapanma sorunları doğru kullanılmayan Winswup'lar nedeniyle ortaya çıkabilsede bu sadece bir ihtimaldir.

Winswup yüklemeye geçmeden önce Winswup yazılımı ile birlikte gelen ve SX1'inizi update moduna geçtiğinde bilgisayara manual olarak tanıtmaya yarıyan iki adet dosyaya ihtiyaç vardır. Bunlardan biri Siemens_Sx1swup.inf ve Siemens_Sx1swup.sys dosyalarıdır. Cihazınızı yüzde 75 oranında şarj ettikten sonra DCA-540 data kablosuyla PC'ye bağlayın. Winswup yasılımını açın ve config ayarlarına girip USB0 ve USBonly kutucuklarını işaretleyin. PC'nizin mutlaka USB 2.0 driverlerının yüklü olmasına dikkat edin. Bunlar bilgisayarınızla birlikte gelen Mainboard CD'lerinin içinde yer alır. CD'niz yoksa bunları mainboard markanıza göre internetten search ederek bulabilirsiniz.
Şimdi Winswup'u start edin. İlk olarak küçük bir hata mesajı alacaksınız. Burada eğer SX1'inizi update moduna soktuktan sonra yeni donanım bulundu mesajı almış ve tanıtmışsanız Winswup doğru olarak yüklenecektir. İşlem Ecore, Omapcore, OMAP, LFFS, iboot yazılımlarının yüklenmesiyle birlikte yaklaşık 15 dakika sürecektir. Winswup yazılımında bu esnada çeşitli renk değişimleri olacaktır. Winswup ekranında All done yazana kadar ve renk açık parlak yeşil olana kadar kesinliklikle yükleme işlemine müdahale etmeyin. İşlemler tamamlandığında cihazınızı yüklediğiniz versiyon ve variantta kullanabilirsiniz.

Kolay gelsin
SiemensMania
Sx1 de mame32 oyunlarını calıstırabilen varmı ? düşündüm sega oyunları calısıyorsa mame32 lerde calısabilir emulator u varsa super olur bence cepten streethoop oynamak :beach:
siemensmania sx1'ime tema ve yüksek ses patchi yapmak istiyorum ama bu konularda epey acemiyim.bu patchlerin nasıl yapılacağını anlatabilirsen veya anlatılmış topiclerin linkini verirsen sevinirim.
svn:15
variant name:sx1_greece_turkey_retail_uk_el_tr_15_0001
Bu patchleri kullanıp herhangi bi sorun yaşayan var mı acaba?

Destkeleriniz için teşekkürler.
Quote:Originally posted by mdemir@Apr 17 2005, 01:25 PM
siemensmania sx1'ime tema ve yüksek ses patchi yapmak istiyorum ama bu konularda epey acemiyim.bu patchlerin nasıl yapılacağını anlatabilirsen veya anlatılmış topiclerin linkini verirsen sevinirim.
svn:15
variant name:sx1_greece_turkey_retail_uk_el_tr_15_0001
Bu patchleri kullanıp herhangi bi sorun yaşayan var mı acaba?

Destkeleriniz için teşekkürler.

Mdemir dostum. Sıemens Destek hattı topicimizin ilk sayfasında patch yapma konusunda epey geniş bilgiler vermiştim. Gözatarsan takıldığın noktalarda yine sorabilirsin

İyi çalışmalar
Reference URL's