Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: SIEMENS MOBİLE DESTEK HATTI (S,C25 - S,C,M35, S,C,
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Quote:Originally posted by dieselpower@Apr 6 2005, 08:24 PM
herkese selam ben telefonun güvenlik kodunu 3 defa yanlış girdim. şimdi "Telfon kilitlendi. Lütfen telefon kodunuzu giriniz." şeklinde hata veriyor. acaba bu kodu nasıl bulabilirim ?

Eger cihazin garantiliyse 0216 579 71 00
Degilse yardimci olurum..
Donanım Haber'de yaşadığımız sorunlar nedeniyle artık tamamern buraya kanalize olucaz arkadaşlar... Hepinize duyurulur...
DONANIMHABERE YAZDIĞIMIZ VEDA YAZISI

SEVGİLİ DONANIM HABER ÜYELERİ,
SEVGİLİ SIEMENS DESTEK HATTI TOPİCİ ve SX1'ciler Topici üyeleri,

Kasım ayından bu yana Donanım Haber isimli bu sitedeki çeşitli forumlarda sürdürdüğümüz birlikteliği, Adminlerin tutarsız davranışları ve bazı kişisel çekişmeleri egolarını tatmin etmek adına arkadaşlarımıza ve bize uyguladıkları gereksiz ceza uygulamaları nedeniyle sonlandırıyoruz.

Herkes bilsin ki burada amacımız sadece insanların sorunlarına az da olsa elden geldiğince çözüm bulmaktı. Geçmişe dair mesajlarımız okunduğunda bunun dışına taşan, amaç dışı konuşmaların ne kadar az olduğu dikkat çekecektir. Öte yandan Admin'lerin kendi aralarında yaptıkları seviyesiz konuşmaları da forum içinde küçük bir gezintiye çıkarak görebilirsiniz. Biz gördüğümüzde hayretlere kapılmıştık. Ama kulak asmadan işimizi yapmaya buradaki kardeşliği sürdürmeye baktık. Gördük ki bu Adminler bunu hak etmiyor.

Biz kendi çabalarımızla edindiğimiz bilgi dağarcığımızı onların sitesinin üye kapasitesini arttırmak amacıyla istemeden de olsa kullandık ve buraya akıttık. Tek avuntumuz sorunlarına çözüm bulduğumuz insanlar. Ama onun dışındaki admin tayfasını şiddetle kınıyoruz...

Yeni adresimiz aşağıdaki linktedir. Bize ulaşmak isteyen tüm SIEMENS ve SX1 kullanıcılarını TEKNOMAG sitesine bekliyoruz. Donanım haber defterini kapattık! Kalan arkadaşlara başarılar. Yolunuz ve yolumuz açık olsun.

YAŞASIN SX1 Kardeşliği
YAŞASIN Anti NOKIA TEAM
YAŞASIN PAYLAŞIM

SiemensMania (Kaan ÖZBEK) - SiemenSTecH (Selim UÇA)
Anti- NOKIA TEAM - Yönetim Kurulu Kurucu Eşdeğer Başkanları
YENİ ADRESİMİZ!!!
http://www.teknomag.com/index.php?showtopic=617&st=0
Evet Artık Tamamen Buradayız arkadaşlar..

SiemenSTecH (Selim UÇA) - SiemensMania (Kaan ÖZBEK)
merhaba arkadaşlar.Hayırlı olsun.Bundan sonra buradayız.Her konuda başınızı ağrıtırız.Umarım kusura bakmazsınız.Bu arada fw16 çalışmaları ne alemde?Teşekkürler...
SW16'ya tema entegrasyonu için SendoX FullFlashı araştırması yapıyoruz. SW eldeki Symbian 7.0 skinsupport'uyla kilitlenme yapıyor. Bulursak kısa sürede bitecek
Merhaba merhaba.E demek yeni yerimiz burası hayırlı olsun diyelim.Bende maalesef ettiğim küfürden dolayı hoş küfürde değil ya "Şerefsiz.Haysiyetsiz.O.Ç." gibi kelimeler şahsada direk kullanmamıştım.2 hafta ceza aldım. Bende mail attım onlara güzel örnekler ile moderatör böyle mail alınca çok şaşırmış. Çünkü bol bol küfürlü mesajlar alıyorlarmış.Her ne ise 2hafta dolmadan heabımı açarlarsa iyi olur.Yoksa kendileri bilir.Yoksa forum dediğin nedir ki başka proxy veriri çinden ip adresi alıp dh.com'a üye olup bol bol gıcık mesajlar atmak zor da değil yani.Hatta sırf bunun için program bile yazılır hatta vbs bile yeter de artar.Bende Selim Bey'e söylemiştim sx1'imi kriz sonucu yere fırlatmıştım.Öyle bir darbe almasına rağmen sadece lcd patladı.Kırık acayip siyah beyaz şekiller ile doldu.Çalışmıyor.Zaten tamir olmasıda mümkün değildir herhalde.Bende almanyadan getirtireceğim şu italyan versiyonu Milemiglla kırmızı siyah kasalı.Of of psp'mi atsa idim de sx1 imi atmaz olaydım.Yok yok psp siz de olmaz.Kusuruma bakmayın böyle densiz bir giriş ile yeni sx1 mekanına dahil oldum şimdiden özür dilerim.
Quote:Originally posted by khn@Apr 12 2005, 06:04 PM
Merhaba merhaba.E demek yeni yerimiz burası hayırlı olsun diyelim.Bende maalesef ettiğim küfürden dolayı hoş küfürde değil ya "Şerefsiz.Haysiyetsiz.O.Ç." gibi kelimeler şahsada direk kullanmamıştım.2 hafta ceza aldım. Bende mail attım onlara güzel örnekler ile moderatör böyle mail alınca çok şaşırmış. Çünkü bol bol küfürlü mesajlar alıyorlarmış.Her ne ise 2hafta dolmadan heabımı açarlarsa iyi olur.Yoksa kendileri bilir.Yoksa forum dediğin nedir ki başka proxy veriri çinden ip adresi alıp dh.com'a üye olup bol bol gıcık mesajlar atmak zor da değil yani.Hatta sırf bunun için program bile yazılır hatta vbs bile yeter de artar.Bende Selim Bey'e söylemiştim sx1'imi kriz sonucu yere fırlatmıştım.Öyle bir darbe almasına rağmen sadece lcd patladı.Kırık acayip siyah beyaz şekiller ile doldu.Çalışmıyor.Zaten tamir olmasıda mümkün değildir herhalde.Bende almanyadan getirtireceğim şu italyan versiyonu Milemiglla kırmızı siyah kasalı.Of of psp'mi atsa idim de sx1 imi atmaz olaydım.Yok yok psp siz de olmaz.Kusuruma bakmayın böyle densiz bir giriş ile yeni sx1 mekanına dahil oldum şimdiden özür dilerim.

KHN Telefonunu götür Selim bir baksın. LCD kırığı çok sorun değil değişebilir. Ama diğer kompanentlerde bir hasar varsa (örneği board'da çatlak) giderilemeyebilir. Bu durumda cihazınla vedalaşırsın...

Ama baktırmadan sakın cihazı çöpe falan atayım deme SX1'in ölüsü bile yeter :beach:
Heeyt savunun üle bende aranızdayım.Bıraktım o donanim forumunu artık bu adreste hep beraberiz.....Bu arada herkese kolay gelsin... Thumbup
Quote:Originally posted by khn@Apr 12 2005, 05:04 PM

Hoşgeldin dostum, cihazına veda etme henüz, gel bi gün misafirim ol bakalım cihazına, üzülme Smile
merhaba beyler ben de katildim size... Big Grin
Quote:Originally posted by SiemenStecH@Apr 12 2005, 05:18 PM
Hoşgeldin dostum, cihazına veda etme henüz, gel bi gün misafirim ol bakalım cihazına, üzülme Smile

Hoşgeldin mehman ağa. :help:
Quote:Originally posted by nurani@Apr 12 2005, 06:25 PM
Hoşgeldin mehman ağa. :help:

hosbulduk nurani gözüm Clapping
Merhaba ancak gelebildim Smile
Hayırlı uğurlu olsun.

Moderatör arkadaşlara desteklerinden dolayı teşekkürler.

Ve sizler siemensmania ve siemenstech kardeşlerim siz hiç yorulmazmısınız ne uğraşıyorsunuz elalemin derdi ile Big Grin

Bu arada bir derdim var .... şaka şaka Big Grin
sizlerle öğrendim bu telefonu sizlere sonsuz teşekkür ederim.

Elimden geldiğince bende arkadaşlara yardım edeceğim, bir aydır bende sx1'in altını üstüne getirdim ara sıra halen pratik şeyler gözüme çarpıyor bilmediğim yönleri halen var eminim Smile

Daha önce c55 kullanıyordum c55 hakkında da yardımcı olmaya çalışacağım.

Birde sağlık konusunda sorunlarınız ve sorularınız olursa yardımcı olurum. Pek bu konu ile alakalı değil ama sizler bana yardım ettiniz bende sizlere bu şekilde yardım edebilirim.

Sanırım yeter bu kadar gevezelik

Haydi şimdi kutlayalım Yahoo

Big Grin
Quote:Originally posted by Frank@Apr 12 2005, 05:32 PM
Merhaba ancak gelebildim Smile
Hayırlı uğurlu olsun.

Moderatör arkadaşlara desteklerinden dolayı teşekkürler.

Ve sizler siemensmania ve siemenstech kardeşlerim siz hiç yorulmazmısınız ne uğraşıyorsunuz elalemin derdi ile Big Grin

Bu arada bir derdim var .... şaka şaka Big Grin
sizlerle öğrendim bu telefonu sizlere sonsuz teşekkür ederim.

Elimden geldiğince bende arkadaşlara yardım edeceğim, bir aydır bende sx1'in altını üstüne getirdim ara sıra halen pratik şeyler gözüme çarpıyor bilmediğim yönleri halen var eminim Smile

Daha önce c55 kullanıyordum c55 hakkında da yardımcı olmaya çalışacağım.

Birde sağlık konusunda sorunlarınız ve sorularınız olursa yardımcı olurum. Pek bu konu ile alakalı değil ama sizler bana yardım ettiniz bende sizlere bu şekilde yardım edebilirim.

Sanırım yeter bu kadar gevezelik

Haydi şimdi kutlayalım Yahoo

Big Grin

Vallahi darıldım bize hoşgeldin yokmu(Kıskandım mı ne tövbe töve kendine gel nurani)
selam üstadlar teli alalı 2 gün oldu sçtm batrdm telin içine ngage oyunları yükledim silemiyorum dosyayöneticisinde gözükmüyo tel kitlenip duruyo eminim oyunlar yüzünden bende tele şöle "0" dan başlamak için bi format atym dedim kısaca bi nası yapıldığını özetlerseniz sevinirim

bi de rehber nası yedekleniyo onu bi söleyin elemanlar telefonun yedeğini al diyo ama telin yedeğini alıp tekrar üstüne kurarsam ne işe yarar format. yani siz bilgisayarınızdaki virüslü windowsun yedeğini alıp formattan sonbra üstüne kurarsanız bi işe yaramaz di mi bana sadece rehber lazım gerisi olduğu gibi gitsin
Nurani mehman frank

Hoşgeldiniz.. Mesaimize burdan devam ediyoruz..

Hadi arkadaşlar hiç problem yaşayan yok mu ??
Timhat, Protochip ve SiemensMania arkadaşların yaşadığı sorunlardan sonra donanımhaber'e bir daha mesaj atmayacağımı belirtmiştim. SiemensMania'nın son mesajından sonra tekrar buraya baktım. Her ne kadar farklı farklı yerlere dağılmış olsak da gördüğüm kadarı ile birçok isim burda birleşmeyi uygun görmüş. Bundan sonra ben de burada olacağım.
Bu mesajı Siemens topic'i altına atarak ve belki de ilk mesajdan forumu kirletmiş oluyorum ama arkadaşlar bana hak vermelisiniz ki çok zor bir karardı.

HEPİNİZE TEKRAR EN CANDAN MERHABALAR DOSTLAR!
Ben yazıyı yazarken göndermişsin mesajı göremedim kusura bakma sende hoşgeldin bende hoşbuldum Big Grin

Quote:Originally posted by nurani@Apr 12 2005, 05:40 PM
Vallahi darıldım bize hoşgeldin yokmu(Kıskandım mı ne tövbe töve kendine gel nurani)

@SacroSaNcT telefon açıkken format atmak için *#7370# tuşlayabilirsin. Telefon kapalı iken format atmak için yapman gereken *# tuşlarına basılı iken telefonu açmak. Her iki yöntemde de default'u 12345 olan telefon güvenlik kodu sana sorulacaktır.
Quote:Originally posted by luxaeterna@Apr 12 2005, 05:46 PM
@SacroSaNcT telefon açıkken format atmak için *#7370# tuşlayabilirsin. Telefon kapalı iken format atmak için yapman gereken *# tuşlarına basılı iken telefonu açmak. Her iki yöntemde de default'u 12345 olan telefon güvenlik kodu sana sorulacaktır.

hocam saolda bişi olmaz dimi :blush: biraz çekindin yaw

şu rehberi yedeklemeyi bi gösterseniz sim karta mı kopyalıyım şimdi hepsini
@SacroSaNcT daha önce http://www.sxone.tr.cx ve http://www.cepkolik.net/'e koyduğun telefon defteri yedekleme/geri yükleme yazımı aynen iletiyorum:

Post subject: SX1 Telefon Defteri Yedekleme
Aslında MS Outlook programı ile uyumlu "Siemens Data Suite" programıyla (v.2003 desteklemiyor) kolayca senkronizasyon yapabilirsiniz ama şimdi anlatacağım adımları takip ederek tüm telefon rehberini yedekleyebilir ye de geri yükleyebilirsiniz.

Not(A): Bu yöntemle SX1 içerisindeki tüm sistem dosyalarının yedeğini almak mümkün.

S4 ya da SX1 telefonuna uyumlu bir USB kablosu ile SX1'inizi bilgisayarınıza bağlayın. (Not Siemens Mobile'ın sitesinden yüklenebilecek "Siemens Data Suite" yüklü olmalı)

1-"Bilgisayarım\SX1\System\data" klasörüne girin.
2-SX1 telefonunuzun mönüsünden "Ekstralar\Hafıza"ya girin.
3-Seçenekler mönüsünden "Hafıza Kartını Değiştir" seçeneğini seçin.
4-"Hafıza Kartını Değiştir? Açık olan tüm uygulamalar kapatılacak." diye soracak, evet'i seçin.
5-Şimdi eğer yedekleme yapıyorsanız bilgisayarınızdan açtığınız "Bilgisayarım\SX1\System\data" klasörü içinden Contacts.cdb dosyasını kopyalayarak bilgisayarınıza yapıştırın.
5(B)-Eğer geri yükleme yapıyorsanız bilgisayarınızdan açtığınız "Bilgisayarım\SX1\System\data" klasörü içine Contacts.cdb dosyasını bilgisayarınızdan kopyalayarak yapıştırın.

Not(B): "Ekstralar\Hafıza"nın içinde Seçenekler mönüsünden "Hafıza Kartını Değiştir" seçeneği seçilmeden önce mutlaka bilgisayarınızdan SX1'inizin içine girmiş olmalısınız. Aksi halde telefonunuz server olarak görev yapamaz ve telefonunuzun içeriğini görüntüleyemezsiniz.

LuxAeterna 02.2005

Güncel Değişiklik:
Son günlerde SX1 kullanıcısı arkadaşların telefonlarına patch yaptıklarını ve patch'i MMC (E:)ye yaparak MMC kartlarını telefon açıkken çıkartma özgürlüklerinden feragat ettiklerini görüyorum.
Bu durumda olan arkadaşlar için de çözümümüz hazır tabii Smile
2 yöntem var, ben ikisini de denedim ikisi de sorunsuz ama birincisini beceremeyen ya da zamanlaması sağlam olmayan arkadaşlar ikinci (ve uzun yöntemi tercih edebilirler)
1.Yöntem: 4.Adıma kadar işlemleri gerçekleştirin ama 5.adımı çok çabuk yapmanız gerekiyor aksi halde telefon bir iki saniye içerisinde Hafıza Kartı Değiştirilemedi, Açık Olan Uygulamaları Elle Kapatın hatası verecektir (Bunun nedeni sistem dosyalarının E:'de yeralmasıdır ama dediğim gibi hızlı davranarak bu işi bu şekilde halledebilirsiniz.
2.Yöntem:Siemens Data Suite programı telefondaki tüm bilgileri "Masaüstü(Desktop)\Belgelerim(My Documents)\Siemens Data Suite\Devices\(IMEI)\Backup\BU(Backup Tarih ve Saati)" altına kaydeder, Contacts.cdb de diğer dosyalar gibi buraya yedeklenir.
Buna karşın Siemens Data Suite yedek dosyaları orjinal isimleriyle saklamaz, hangi dosyanın aslında ne olduğunu görebilmek için bakmanız gereken yer ise yine bu klasör altındaki "filestore.dat.txt" dosyasıdır.
Bu dosyanın içine girdiğinizde "Contacts.cdb diye aratın" ve "252 C:\System\data\Contacts.cdb" benzeri bir sonuca ulaşın. Burda gösterilen ise Contacts.cdb dosyasının 252.dat ismi ile kayıtlı olduğudur. Bu da boş telefondan önce yedekleme yapıp, elimizdeki "Contacts.cdb"yi bu klasöre 252.dat olarak kaydettikten sonra telefona geri yükleme yaparak "Contacts.cdb"mize kavuşabileceğimiz anlamına gelmektedir.

LuxAeterna 08.04.2005 - 13:25 (GMT+3:00)
Quote:Originally posted by SacroSaNcT@Apr 12 2005, 05:43 PM
selam üstadlar teli alalı 2 gün oldu sçtm batrdm telin içine ngage oyunları yükledim silemiyorum dosyayöneticisinde gözükmüyo tel kitlenip duruyo eminim oyunlar yüzünden bende tele şöle "0" dan başlamak için bi format atym dedim kısaca bi nası yapıldığını özetlerseniz sevinirim

bi de rehber nası yedekleniyo onu bi söleyin elemanlar telefonun yedeğini al diyo ama telin yedeğini alıp tekrar üstüne kurarsam ne işe yarar format. yani siz bilgisayarınızdaki virüslü windowsun yedeğini alıp formattan sonbra üstüne kurarsanız bi işe yaramaz di mi bana sadece rehber lazım gerisi olduğu gibi gitsin

*#On tuşlarına basarak cihaza format atabilirsin. Yedekleme işlemini data kablosu yardımıyla Siemens Device programını kullanarak yapabilirsin.
Quote:Originally posted by SacroSaNcT@Apr 12 2005, 05:43 PM

Bİsmillah.Şimdi bak Ngage oyunlarını fileman adlı farklı bir dosya yöneticisi yükleyeceksin.Sonra fileman'a girip E:\system\apps\'in içinde onların yerini bulup silebilirsin.Format iki türkü atılır 1-telefon açıkken *#7370# yap ve güvenlik kodu sorar gir ve at.2-telefon kapalı iken *# ve on\off tuşlarına basılı tut ve açılana kadar elini çekme açılınca çek sana pinini sorana kadar bekle.
gelelim rehber yedeklemeye.Filemana gir C:\system\data'nın adına herhangi bir şekilde degiştir.Sonra datanın içine gir orda contacts.cdb adlı dosyayı karta kopyala ve sonra data'nın adını düzelt yani tekrar data yap ve son olarak format at.Formattan sonra yine filemandan datanın adını yine degiştir ve karta kopyaladıgını içine tekrar yapıştır üzerine yaz yani ve tekrar datanın adını düzelt ve teli kapa aç tamamdır.... Thumbup
Quote:Originally posted by SiemenStecH@Apr 12 2005, 05:44 PM
Nurani mehman frank

Hoşgeldiniz.. Mesaimize burdan devam ediyoruz..

Hadi arkadaşlar hiç problem yaşayan yok mu ??

Hoş bulduk Allah sizden razı olsun.Bu arada luxaeterna sen de hoşgelmişsin..... Clapping
teşekkürler beyler format hemen bitti şimdi karta format atıyom herşey 0 olsun real one player 2 yi yüklemem gerekirimi sizce yani gerekli bi program mı formattan önce rm dosyalarını açtığımda bana dosya sıkıştırılamıyor diye bi uyarı geliyodu ve açmıyo du
Reference URL's