Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: SIEMENS MOBİLE DESTEK HATTI (S,C25 - S,C,M35, S,C,
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Quote:Originally posted by GÜRER@Apr 19 2005, 01:36 PM
Aynı şeyleri mi konuşuyoruz tam emin değilim Ben PC deki mevcut internet bağlantısını (ağ veya modem) SX1 de kullanmak istiyorum

Tamam arkadaşlar sds ile bağlantıyı sağlayınca girdi messenger a
herkese teşekkür
siemensmania abi ve arkadaşlar ben simens'e s65 in mp3 sorunuyla ilgili bir e-mail attım bana nasıl mp3 çalacağımı yazmışlar ama ben bişe anlamadım lütfen birisi bana bu e-mail'i tam olarak açıklayabilirmi Clapping

S65 model cep telefonlarına MP3 yüklenemediği bilgisini siz değerli
müşterimizle paylaşmak isteriz.

MPM (Mobile Phone Manager Programı) üzerinden MP3 dosyalarının cep
telefonlarına transfer edilip bunların "melodi" olarak kullanılması
hakkında bazı önemli bilgileri siz değerli müşterimiz ile paylaşmak
istiyoruz.

- MP3 dosyalarını Mobile Phone Manager üzerinden sadece .AMR formatına
çevrilerek cep telefonunuza aktarabilirsiniz. Bu dosyaların .WAV
dosyalarına çevrilmeleri mümkün olmadığını iletmek isteriz.

- MP3 dosyaları ortalama. 4 - 5 Mb. büyüklüğünde olan dosyalardır. Ancak
bu dosyalar MPM üzerinden .AMR formatina cevrilerek cep telefonuna
transfer edildiğinde ilgili dosyanın boyutu 300 - 400 Kb aralığında bir
boyuta gerilemektedir. örneğin 4 dakikalık bir MP3 dosyası cep
telefonunda yine ayni şekilde normal haliyle dinlenebilir ve de zil sesi
olarak kullanabilir.

Fakat,Siemens olarak max. 100 Kb' a kadar olan melodi dosyalarının
sağlıklı bir şekilde zil sesi olarak kullanılabileceğini garanti
edebiliyoruz.

- MP3 dosyaları MPM üzerinden default olarak 12,2 kbit/s bitrate olarak
cep telefonuna aktarılmaktadır. ilgili dosyalar transfer işlemi
esnasında daha düşük bitrateler seçilerek daha ufak boyutlarda da cep
telefonuna aktarılabilir. Bu sayede ilgili dosyanın cep telefonundaki
performansının artması sağlanabilir.

Bu programa http://www.siemens-mobile.com web adresinden ulasabilirsiniz.
http://www.siemens-mobile.com web adresinde öncelikli olarak" Mobile Phones"
linkine tikladiktan sonra, açilacak sayfada "Choose Product" bölümünden
ürününüzü seçip "Go" linkine tikladiginizda S65 model cep telefonlari
ile ilgili olarak hazirlanmis sayfalara ulasabilirsiniz. ulaştığınız
sayfada "PC Software and Drivers" linkini tıklayarak yeni açılan
sayfadan adı geçen programın yer aldığı sayfaya erişebilirsiniz
arkadaşlar benim bilgisayardaki adslyi sx1 de nasıl kullanıcam .. bi arkadaş yazmış fakat bende pc suite data kablosu war ..????
Quote:Originally posted by gkoylu2005@Apr 19 2005, 07:35 PM
arkadaşlar benim bilgisayardaki adslyi sx1 de nasıl kullanıcam .. bi arkadaş yazmış fakat bende pc suite data kablosu war ..????

ya ben btooth dan becerdim ama kabloyu bilmiyorum
ya ben de bişeyler denedim şimdi, ama bilgisayarın bağlantısını telefonda kullanabilme gibi bişeyi beceremedim.
heralde böyle bişey olmaz, olursa da bluetooth üzerinden oluyo, kablo ile olmuyo galiba.
sayın GÜRER, sds ile bağlantı yapınca messenger girdi derken neyi kastediyosunuz anlamadım. neler yaptığınızı açıklar mısınız?
PC'nin mevcut internet bağlantısını telefonda mı kullandınız?
Quote:Originally posted by Sonic+Apr 19 2005, 12:46 PM--><div class='quotetop'>QUOTE(Sonic @ Apr 19 2005, 12:46 PM)</div><div class='quotemain'>Adsl Bağlantısının Cep Telefonunda Kullanımı

[/b]

<!--QuoteBegin-johnny@Apr 19 2005, 10:48 PM
ya ben de bişeyler denedim şimdi, ama bilgisayarın bağlantısını telefonda kullanabilme gibi bişeyi beceremedim.
heralde böyle bişey olmaz, olursa da bluetooth üzerinden oluyo, kablo ile olmuyo galiba.
sayın GÜRER, sds ile bağlantı yapınca messenger girdi derken neyi kastediyosunuz anlamadım. neler yaptığınızı açıklar mısınız?
PC'nin mevcut internet bağlantısını telefonda mı kullandınız?

[/quote:00a7556425]

aynen öyle yukarıdaki linkteki anlatılanları yaptım sds ile bt üzerinden bağlantı kurulduğunda Agile messenger le chat yaptım,Profimail ile mail aldım gönderdim,opera ile sörf yaptım ,ancak mesajlar bölümündeki posta kutusunu beceremedim.O linkte anlatılanları yapıp sds ile telefonu bağladığında jet gibi bağlanıyo adsl ile... Wink
Arkadaşlar data kablosu ile de denedim oldu agile de bağlantı yı passthru seçince direk girebilirsiniz ,profimail ve opera da aynı şekilde bağlanıyor internete ..Tabii işin ilginci diibinde PC varken niye telefonu kasıyosun denebilir .Ama belki lazım olur Mail,online oyun sitesi, bas konuş,vsgibi....
Quote:Originally posted by GÜRER@Apr 19 2005, 09:19 PM
ya ben btooth dan becerdim ama kabloyu bilmiyorum

Öncelikle herkese günaydın...

Evet Bluetooth'tan mümkün. Telefon bağlantı ayarlarına girip yeni bağlantı oluştur diyorsun. Bağlantı ayarlarında Bilgisayarı gösteriyorsun. Agile Messenge'a bile bu yolla girebilirsin. Opera ya da NetBrowser ile internette surf yapabilirsin. Bnu daha sonra detayşlı olarak aktarırım. Ama kendiniz de kurcalayarak yapabilirsiniz.

İyi çalışmalar...
Quote:Originally posted by SiemenStecH@Apr 19 2005, 01:24 PM
1. ihtimal: Öncelikle cihazına format at [ (*#on) yani üç tuşa aynı anda basıyoruz, * ve # ye basılı tutup cihazı açıyoruz böylece formatlama işlemi başlıyor ] formatlama işlemi bittikten sonra pilin dolu bile olsa boş varsayarak şarja tak ve en az 2 saat şarjda beklesin cihaz. Şarj işlemi bittikten sonra cihazı kapatıp aç, Bu yöntem çoğu zaman işe yarıyor.
2. ihtimal: Cihazına Software yüklemen gerekecek (sen yapamıyorsan servis büyük bir zevkle yapar)
3. ihtimal: Pilin arızalanmış olabilir (cihazın garantili olduğu için problem değil servis değiştirir)
Kolay gelsin

Teşekkürler siemens tech ve nurani önce e sürücüsüne rehberin yedeğini anlattığın gibi aldım. format attım 2 saat şarjda bıraktım. Kapattım açtım Rehberi geri yükledim.İşlem tamam.
Yaşasın dayanışma Thumbup
Herkese merhaba online'ın saat 18.30'a kadar sorularınız varsa sorabilirsiniz...
SW 16 ya kaç gün daha bekleyecegiz bellimi....
Belli bir çıkş tarihi varmı.................................
Sabırsızlıkla bekliyorum................................. :1st: Clapping Yahoo Wink Wink Wink
siemens mania ve siemens tech bu konu hiç açıldımı bilmiyorum ama benim dikkatimi çekti.
Dün bir sorunla karşılaştım sağolsun tech yardımcı oldu çözdük.
Fexplorer yükledim buradan telefonun batarya durumunu görebiliyoruz. birde *#06# yaptığımızda CC Info bölümü var oradaki bilgiler dikkatimi çekti

A000 General
18A0 Setup
2CA0 Network
5677 Battery
3431 Diagnosis

Bunlar neyi açıklıyor
Benim gördüğüm. Fexplorer'de batarya % 50 görünüyor "5677 Battery
" bununla bir ilgisi var mı şarja taktığımızda "5677 Battery" A677 oluyor batarya dolup şarjdan çıkarınca B677 oluyor. Daha sonra bu kullanımla birlikte 9677,8677,7677 gibi düşerek 0677 ile bitiyor. Telefon batarya göstergesini buradan mı alıyor.

Birde Pil 1000 Miliamper: Batarya nın dayanma süresi buradanmı kaykalanıyor. Yani pil 1000 lik iken 2 gün dayanıyor. Bunun 2000 lik olanı üretilse vaya yapılsa 4 gün mü kullanacağız.

Açtığın ankette FW 16 neler olsun bölümüne yazmıştım bu batarya ile ilgili bir şey yapmayı düşünüyormusunuz.
Bu arada sormazsam çatlıyacağım avatarım nasıl Bu harika şey benim ben kullanıyorum
Teşekkür ederim YARIŞMACI ARKADAŞLARA BAŞARILAR DİLİYORUM :dellen: KAlın sağlıcakla
ARKADAŞLAR BEN SİEMENS'E S65 İN MP3 SORUNUYLA İLGİLİ BİR E-MAİL ATTIM. BANA GÖNDERDİKLERİ CEVAPTA NASIL MP3 ÇALABİLECEĞİMİ YAZMIŞLAR AMA BEN ANLAMADIM LÜTFEN BİRİ BANA BU CEVABI AÇIKLAYABİLİRMİ

S65 model cep telefonlarına MP3 yüklenemediği bilgisini siz değerli
müşterimizle paylaşmak isteriz.

MPM (Mobile Phone Manager Programı) üzerinden MP3 dosyalarının cep
telefonlarına transfer edilip bunların "melodi" olarak kullanılması
hakkında bazı önemli bilgileri siz değerli müşterimiz ile paylaşmak
istiyoruz.

- MP3 dosyalarını Mobile Phone Manager üzerinden sadece .AMR formatına
çevrilerek cep telefonunuza aktarabilirsiniz. Bu dosyaların .WAV
dosyalarına çevrilmeleri mümkün olmadığını iletmek isteriz.

- MP3 dosyaları ortalama. 4 - 5 Mb. büyüklüğünde olan dosyalardır. Ancak
bu dosyalar MPM üzerinden .AMR formatina cevrilerek cep telefonuna
transfer edildiğinde ilgili dosyanın boyutu 300 - 400 Kb aralığında bir
boyuta gerilemektedir. örneğin 4 dakikalık bir MP3 dosyası cep
telefonunda yine ayni şekilde normal haliyle dinlenebilir ve de zil sesi
olarak kullanabilir.

Fakat,Siemens olarak max. 100 Kb' a kadar olan melodi dosyalarının
sağlıklı bir şekilde zil sesi olarak kullanılabileceğini garanti
edebiliyoruz.

- MP3 dosyaları MPM üzerinden default olarak 12,2 kbit/s bitrate olarak
cep telefonuna aktarılmaktadır. ilgili dosyalar transfer işlemi
esnasında daha düşük bitrateler seçilerek daha ufak boyutlarda da cep
telefonuna aktarılabilir. Bu sayede ilgili dosyanın cep telefonundaki
performansının artması sağlanabilir.

Bu programa http://www.siemens-mobile.com web adresinden ulasabilirsiniz.
http://www.siemens-mobile.com web adresinde öncelikli olarak" Mobile Phones"
linkine tikladiktan sonra, açilacak sayfada "Choose Product" bölümünden
ürününüzü seçip "Go" linkine tikladiginizda S65 model cep telefonlari
ile ilgili olarak hazirlanmis sayfalara ulasabilirsiniz. ulaştığınız
sayfada "PC Software and Drivers" linkini tıklayarak yeni açılan
sayfadan adı geçen programın yer aldığı sayfaya erişebilirsiniz

LÜTFEN YARDIM EDİN :help: :help: :help: :help: :help: :help: :duvara: :duvara: :duvara:
aYyaSh44 kardeş bildiğim kadarıyla açıklamaya çalışıyım:
Siemens telefonlar zil sesi olarak genelde wav mid ve amr desteklerler. Nokia 6230 gibi telefonlar mp3 leri direk zil sesi yapabiliyorlar. Biz yapamıyoruz. Sana gönderilen bu mailde siteden indirebileceğin Mobile Phone Manager programı ile mp3'leri AMR formatına daha az boyutla dönüştürüp zil sesi yapabilirsiniz diyor. Doğrudur. ama hiçbir zaman AMR formatı MP3 le kıyaslanamaz.
Herhangi bir MP3 'ü telefonuna zil sesi yapmak istersen Siteden programı indir kur MP3'ünü AMR formatına çevir. Telefonuna at ve zil sesi olarak kullan. Kolay Gelsin
olayı şimdi çaktım yani bu mobile phone manager programı mp3'ü amr formatına çeviriyor ve amr formatına çevirdiğin mp3'ü hem melodi olarak hamde amr formatına çevirdiğin şarkıyı bölmeden dinleyebiliyosun vallaha güzel iş ama mp3 programı olsa daha iyi olurdu neyse artık mp3 programı çıkana kadar bunla idare edicez
verdiğin bilgiler için saol arkadaşım Wink
Quote:Originally posted by aYyaSh44@Apr 19 2005, 01:01 PM
iyi günler arkadaşlar ben 2 hafta içinde telefon alıcam aklımda s65 var  ama bana bu telefon hakkında bilgi verebilirmisiniz bide s65 in mp3 çalma programı olmadığını öğrendim bu konuda siemensmania ve simenstech abilerimiz araştırma yapacaktı eğer araştırdılarsa sonuç ne oldu.

lütfen bana yardım edin    Clapping

S65 genel olarak bakıldığında güzel bir cihaz ama aldıktan sonra pişman olunabilecek bir cihaz, kamerası 1.3 mp olmasına rağmen cihazın üxerinden gösterdiği görüntü oldukça düşük kalitede yani kamera seni hayal kırıklığına uğratabilir, MP3 player ile ilgili bir gelişme yok malesef Sad Herkezin dediği gibi SX1 den şaşma derim.. :good:
Quote:Originally posted by hunter1@Apr 20 2005, 09:13 AM
Teşekkürler siemens tech ve nurani önce e sürücüsüne rehberin yedeğini anlattığın gibi aldım. format attım 2 saat şarjda bıraktım. Kapattım açtım Rehberi geri yükledim.İşlem tamam.
Yaşasın dayanışma Thumbup

Olduğuna sevindim, servisde vakit kaybetmedin böylece.. :good:
Quote:Originally posted by SiemenStecH@Apr 20 2005, 02:21 PM
Olduğuna sevindim, servisde vakit kaybetmedin böylece.. :good:

Bende yardım edebilidigimize sevimdim evet yaşasın dayanışma... Thumbup
@nurani

Selamlar,

3'lü dosya paketini gördüm bu konuda Wink , bana da gönderebilirmisin müsait olduğunda. Çok marifetli bir program da vardı aralarında...

Bu arada PM'lere pek bakmıyosun sanırım Smile

selevent@gmail.com

Teşekkürler
Quote:Originally posted by Sonic@Apr 20 2005, 05:23 PM
[b]@nurani

Selamlar,

3'lü dosya paketini gördüm bu konuda Wink , bana da gönderebilirmisin müsait olduğunda. Çok marifetli bir program da vardı aralarında...

Bu arada PM'lere pek bakmıyosun sanırım Smile

selevent@gmail.com

Teşekkürler

[/b]
nurani ye çok teşekkür ediyorum.Programları ben kullanıyorum. Çok mükemmel programlar. Ben gönderiyorum.
Quote:Originally posted by hunter1@Apr 20 2005, 01:05 PM
siemens mania ve siemens tech bu konu hiç açıldımı bilmiyorum ama benim dikkatimi çekti.
Fexplorer yükledim buradan telefonun batarya durumunu  görebiliyoruz. birde *#06# yaptığımızda CC Info bölümü var oradaki bilgiler dikkatimi çekti

A000 General
18A0 Setup
2CA0 Network
5677 Battery
3431 Diagnosis

Bunlar neyi açıklıyor
" bununla bir ilgisi var mı şarja taktığımızda "5677 Battery" A677 oluyor batarya dolup şarjdan çıkarınca B677 oluyor. Daha sonra bu kullanımla birlikte 9677,8677,7677 gibi düşerek 0677 ile bitiyor. Telefon batarya göstergesini buradan mı alıyor.

Birde Pil 1000 Miliamper:  Batarya nın dayanma süresi buradanmı kaykalanıyor. Yani pil 1000 lik iken 2 gün dayanıyor. Bunun 2000 lik olanı üretilse vaya yapılsa 4 gün mü kullanacağız.

Açtığın ankette FW 16 neler olsun bölümüne yazmıştım bu batarya ile ilgili bir şey yapmayı düşünüyormusunuz.
Bu arada sormazsam çatlıyacağım avatarım nasıl  Bu harika şey benim ben kullanıyorum
Teşekkür ederim YARIŞMACI ARKADAŞLARA BAŞARILAR DİLİYORUM :dellen: KAlın sağlıcakla

CC-MONITOR 1.02 diye bir program var. Google'da aratarak bulabilirsin. Bu program normalde Level 2, Level 2.5 ve Level 2.5e sertifikasına sahip servis noktalarında kullanılır. Ancak illegal yollarla internete sızmıştır. Telefondan CC monitor'e girdiğinde karşına çıkan değerleri örneğin A000 General", "18A0 Setup" şeklindeki verileri CC-Monitor 1.02 programına girdiğinde telefonunun o anki durumları ile ilgili bilgi alırsın. Pilin üreticisi, ne kadar dolu olduğu, IrDA açıksa açık olduğu, GPRS bağlantı halindeysen GPRS'e bağlı olduğun gibi. Cihazınla ilgili her türlü bilgiye ulaşabileceğin bir yol bu. Bu sadece SX1 değil Siemens üretimi x45 serisinden itibaren bütün modeller için geçerlidir.

İyi çalışmalar....
Quote:Originally posted by cobra060@Apr 20 2005, 04:54 PM
nurani ye çok teşekkür ediyorum.Programları ben kullanıyorum. Çok mükemmel programlar. Ben gönderiyorum.

Dur Duuur ule ben şu anda gönderiyorum.... :w00t2:
Quote:Originally posted by nurani@Apr 20 2005, 04:56 PM
Dur Duuur ule ben şu anda gönderiyorum.... :w00t2:

Gönderdim . Wink Bu arada yardımları için herkese çok teşekkür ederim...
Quote:Originally posted by hunter1@Apr 20 2005, 01:05 PM
Fexplorer yükledim buradan telefonun batarya durumunu görebiliyoruz. birde *#06# yaptığımızda CC Info bölümü var oradaki bilgiler dikkatimi çekti

A000 General
18A0 Setup
2CA0 Network
5677 Battery
3431 Diagnosis

Bunlar neyi açıklıyor

Birde Pil 1000 Miliamper: Batarya nın dayanma süresi buradanmı kaykalanıyor. Yani pil 1000 lik iken 2 gün dayanıyor. Bunun 2000 lik olanı üretilse vaya yapılsa 4 gün mü kullanacağız.

Bu arada sormazsam çatlıyacağım avatarım nasıl Bu harika şey benim ben kullanıyorum

Yeni bulduğumuz bir yöntemle SX1 ya da diğer cihazların voltaj ayarlarıyla oynayarak (tamamen yazılımsal cihazı açmadan) pil süresini 1 gün kadar uzatabiliyoruz. SiemensTecH'in servisine uğrarsan cihazına modifikasyon yaparız. Cumartesi günleri vakit buldukça bende orada oluyorum...
Ayrıca SVN16'yı tamamlamadan duyurmanın pişmanlığını yaşıyorum. Screenshot'u attıktan sonra SiemensTecH ile bir karar aldık SW'yi tamamlayana kadar tavsiyeler ve yardımlar dışında hiçbir soruyu yanıtlamayacağız. Biraz gaddarca olacak ama inanın hergün MSN'den ya da forumdan "Ne zaman hazır olur?" sorularını yanıtlamak beni bayağı bunalttı. Saygı göstereceğinizi umuyorum.

Sevgiler...
Reference URL's