Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: SIEMENS MOBİLE DESTEK HATTI (S,C25 - S,C,M35, S,C,
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Quote:Originally posted by GÜRER@Apr 20 2005, 09:28 PM
ben bt ile direk girdim ama operayı yeni kurmuştum.Kaldırıp kurmayı dene bi operayı...

ben de şimdi kurmuştum zaten, neyse netfront yükledim, onla oldu, girebiliyorum. güzel iş hakkaten, tekrar teşekkürler
Quote:Originally posted by johnny@Apr 20 2005, 09:32 PM
ben de şimdi kurmuştum zaten, neyse netfront yükledim, onla oldu, girebiliyorum. güzel iş hakkaten, tekrar teşekkürler

"(GÜRER) taşınabilir bir aygıttan oturum açtı " nın havasıda bi başka canım... Shades
Aslında Gürer Smartphone SX1'le mobile oturum açtı dese ne güzel olur değil mi? :1st:
Sx-1 için bt ve kablo ile internet bağlantısını gerçekleştiren arkadaşları tebrik ederim böyle bir kaynak yoktu, Nokia ile ilgilibir dokümanımız vardı feyz alaraktan kendi çabaları ve araştırmacı kişilikleriyle olayı çözmüşler :download:
Bu gün buralar pek sessiz...
Sahiden ya nurani arkadaşımızın ev taşıma işi vardı yardıma gitti diğerleri de heralde Big Grin
Selamlar,
3 gün önce mavi sx1 ile ailenize katılmış bulunuyorum.
Bunda da forumların büyük etkisi oldu.
Sizlere Bluetoot kulaklık için birşeyler danışmak istedim. Ne marka tavsiye edersiniz, orjinal veya Sony hph 600 arasında kullanım ve iletişim farkı var mı ?
MMc için ise Twinmoss ve Toshiba ön plana çıkıyor galiba.
Şimdiden teşekkürler... Thumbup
Quote:Originally posted by full@Apr 21 2005, 03:15 PM
Selamlar,
3 gün önce mavi sx1 ile ailenize katılmış bulunuyorum.
Bunda da forumların büyük etkisi oldu.
Sizlere Bluetoot kulaklık için birşeyler danışmak istedim. Ne marka tavsiye edersiniz, orjinal veya Sony hph 600 arasında kullanım ve iletişim farkı var mı ?
MMc için ise Twinmoss ve Toshiba ön plana çıkıyor galiba.
Şimdiden teşekkürler... Thumbup

Aramıza hoşgeldin kardeş. tavsiyem orijinal olanları kullan. MMC ise kesene göre ayarla bir şeyler sd desteklemiyor MMC olsunda ben PİO 256 aldın 50 YTL verdim. Sorun yok Twinmoss ve Toshiba da iyi markalar kolay gelsin
Quote:Originally posted by Sonic@Apr 21 2005, 11:55 AM
Sx-1 için bt ve kablo ile internet bağlantısını gerçekleştiren arkadaşları tebrik ederim böyle bir kaynak yoktu, Nokia ile ilgilibir dokümanımız vardı feyz alaraktan kendi çabaları ve araştırmacı kişilikleriyle olayı çözmüşler :download:

aslında bu tip bşlgileri bir word dokümanı haline getirip arkadaşlarla paylaşmak nasıl olurdu.

"BİLİNMEYEN YÖNLERİYLE SX1" nasıl ama
Quote:Originally posted by GÜRER@Apr 21 2005, 02:48 PM
aslında bu tip bşlgileri bir word dokümanı haline getirip arkadaşlarla paylaşmak nasıl olurdu.

"BİLİNMEYEN YÖNLERİYLE SX1" nasıl ama

Toparlayıp gönderirsen eminim değerlendirirler. fikrin güzel benden destek
Thumbup Wink
Quote:Originally posted by Lobo@Apr 21 2005, 03:33 PM
Toparlayıp gönderirsen eminim değerlendirirler. fikrin güzel benden destek
Thumbup Wink

herkes foruma gönderdiği bu tür yazıları bi toparlasın ve başlıklar halinde burada açıklayalım.derlemeyi de içimizdeki ustalara bırakalım
Çok iyi fikir siz konuyu açın. Çok anlamayan birisinin bile anlayabileceği tarzdan olmasına özen gösterin lütfen. SS'lerle destelenecek bir yazı ise bunu da ihmal etmeyin lütfen. ben onu gerekli yere taşırım "Önemli Bilgiler ve Dokümanlar" forumuna :good:
Quote:Originally posted by Sonic@Apr 21 2005, 01:08 PM
Sahiden ya nurani arkadaşımızın ev taşıma işi vardı yardıma gitti diğerleri de heralde Big Grin

Keşke öyle olsada sizleri görseydim.Ama hepinizi yanımda hissediyorum ve sizleri düşünmeden günüm geçmiyor....Yaşasın SX1 dostluğu... Wink Yahoo
SiemensMania telefonum açıldığında şebeke geldikten sonra 'sistem hatası' diye bi mesaj geliyor sonra normal telefonu kullanabiliyorum herhangi bir problem yaratmıyor. Bu hata mesajı neden kaynaklanabilir yardımcı olabilirsen sevinirim.

Ben askerdeyim devamlı foruma girme şansım olmuyor cevabı mailimede atarsan çok sevinirim.

tndhappy@hotmail.com
Başka bir forumda yazdığım yazıyı aynen aktarayım siz gerekli düzeltmeleri yapar ilgili yere atarsınız....

SX1-TELSİM-GPRS üzerinden internete bağlanma

"Arkadaşlar sizlerden bir cevap alamayınca Telsim müşteri hizmetleri ile 1 saatlik telefon trafiğinden sonra PC-bluetooth - SX1 ile internete bağlanmayı başardım. XP –SP2 için olan ayarları aşama aşama anlatayım.

SX1 in modem olarak tanıtılması

1-PC nize bluetooth (bundan sonra bt olarak anılacaktır.)adaptörünü takın (dangıl da diyorlar Wink
2-Xp bt yi otomatik olarak kuracaktır.(tanımazsa kurulum cd si ile tanıtın)
3-SX1 den bt yi aktif edin
4-PC de Denetim masası-Bt Aygıtları nı açın
5-Ekle ye basın Bt aygıt ekleme sihirbazı açılacaktır.Aygıtım kuruldu ve bulunmaya hazır ı işaretleyin.PC niz SX1 i bulacaktr.SX1 i seçip ileri ye tıklayın.Geçiş anahtarını ben seçeyim deyip bir parola verin. İleri yi tıklayın .PC SX1 e bağlanacak SX1 de bu parolayı isteyecektir.Az önceki parolayı telefona girin .PC SX1 e com port verecek ve yeni donanım bulundu sihirbazı çalışacaktır. Hayır bu kez değil i seç ileri ye tıkla. Yazılımı otomatik olarak yükle – ileri- GPRS via Bluetooth yazacak ve XP sınamasından geçmediğini belirten bir pencere çıkacak. Devam Et e bas –Dosyalar yüklenirken SX1 bağlantı isteğini kabulünü soracak .Tabii ki Evet diyoruz .
6-Bu şekilde SX1 i PC ye bt modem olarak tanıtmış bulunuyoruz. Hayırlı olsun

PC de Yeni Bağlantı oluşturulması.

Başlat-Ağ Bağlantıları-Yeni bağlantı oluştur- İleri – İnternete Bağlan ı seç –ileri
Bağlantımı ben ayarlayayım-ileri- Çevirmeli ağ modemi kullanarak bağlan – burada modem GPRS via Bt modemini seç - ileri –
ISS adı : telsim
Telefon no ya *99# yaz ileri
Kullanıcı adı parola boş bırak –ileri – son . Bağlantımızı kurduk

Şimdi tekrar Ağ Bağlantılarında Kurduğumuz telsim bağlantısına sağ tıklayıp özellikler ini açıyoruz. Ağ iletişimi sekmesini seçiyoruz.
İnternet iletişim kuralları(TCP/IP) çift tıkla
Otomatik olarak bir IP adresi al ı seç
Altta Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan ı seç
Yeğlenen DNS sunucusu : 212.65.128.20
Diğer DNS sunucusu :212.65.128.21
Sağ altta gelişmiş e tıkla PPP bağlantısındaki onay işaretini kaldır. Tamam-Tamam
Modem özelliklerinden de bağlantı hızını en yüksek düzeye getirebilirsiniz ama ben denedim hıza bir etkisi olmadı..

PC deki ayarlar bu kadar .

SX1 GPRS ayarı
Menü-Kurulum-Ayarlar-Bağlantı-GPRS-GPRS bağlantısı –gerektiğinde –olacak Erişim noktası Buraya telsim yazıyoruz.Bu kadar. Ağ bağlantılarından telsim e çift tıklayın bağlan deyin Artık internete bağlanabilirsiniz. (umarım Wink

Eğer bt adaptör yoksa kızılötesi ile bağlanmak isterseniz.SX1 de Menü-Kurulum-Modem-Bağlan deyip pc nize SX1 i kızılötesi modem olarak tanıtacaksınız .Burada SX1 cd si gerekebilir. Diğer ayarlar tamamen aynı sadece modem olarak SX1 kızılötesi modem seçilecek o kadar.
ya nerdesiniz arkadaşlar aloooo kaç saattir kimse yok yaa... :s10:
@GÜRER

Malesef tek uğraşımız Forum değil. Yeni bir platform olduğumuzdan çok fazla kalabalıkta değiliz, gelişiyoruz. Eminim zamanla herşey yerine oturacaktır. Yoksa elimizden geldiğince buralardayız.

Yazıda gerekli düzenlemeler yapılıp ilgili yere konulacak teşekkürler :good:

@nurani

Düşüncelerinde bizlere yer verdiğin için teşekkürler. Birgün kararlaştırıp görüşme ve tanışma yapılabilir herkese uyacak şekilde. Yazda geliyor gayet uygun :beach:
Quote:Originally posted by vodka@Apr 22 2005, 02:06 AM
SiemensMania telefonum açıldığında şebeke geldikten sonra 'sistem hatası' diye bi mesaj geliyor sonra normal telefonu kullanabiliyorum herhangi bir problem yaratmıyor. Bu hata mesajı neden kaynaklanabilir yardımcı olabilirsen sevinirim.

Ben askerdeyim devamlı foruma girme şansım olmuyor cevabı mailimede atarsan çok sevinirim.

tndhappy@hotmail.com

Cevabı mailine attım ama diğer arkadaşlar da benzer sorunla karşılaşabilir diye burayada iliştiriyorum.

Siskem hatası telefona kurulan programların doğru kaldırılmayışından oluşabileceği gibi pek çok nedeni vardır. Geri kurtarmanın en kolay yolu *,# ve POWER tuş kombinasyonuna birlikte basarak cihazını aç. Bu hard formattır. Cihazını aldığın günkü ayarlarına geri yükler. Ancak bu işlem sırasında telefondaki rehberin, mesajların ve eğer telefon hafızasına kurduysan programların tamamen silinecektir. Bu yöntem telefonda kurulum sırasında sistem klasörünün alt klasöründe kalan library ve dll dosyacıklarının silinmesini sağlayacaktır. Bu dosyalar telefonda kaldığı sürece işletim sistemi doğru çalışmaz. Bilgisayarda doğru kaldırılmayan bir program startupta yer alıyorsa açılışta error mesajı alırsın. Bunun gibi bişey...
sayın siemensmania s35 cihazımın versiyonu 5 bunu 25'e yükseltmek istiyorum.18 ve 25 versiyonları var fakat bağlantıyı yapıp winswup'u çalıştırdığım zaman cihazı kapatıyor fakat yüklemeye başlamıyor.bağlantı kurulamadı gibi bir mesaj veriyor.Siz forumda direk 25 atmayın diyorsunuz.12 versiyonunuda winswup olarak internette 1 haftadır arıyorum bulamadım.ara kablom orjinal rs 232 kablosu.Acilen yardımcı olursanız çok sevinirim....saygılar
ya arkadaşlar şu 3lü paketi bana da yollayın yaws
arkadaş crash nitro kart oyunundan çıkış yaparken telefon kendini resetliyor.eskiden boyle bir sorun olmuyordu.sorun ne aceba.bi ara benim mmc'yi çıkarıp boş bi mmc takmıştım sonra tekrar benim mmcyi takınca oldu galiba tam hatırlamıyorum.bu sorunla karşılaşan varmı? :help:
:wacko:
Quote:Originally posted by SacroSaNcT@Apr 22 2005, 08:05 PM
ya arkadaşlar şu 3lü paketi bana da yollayın yaws

Hangi üçlü paket??
Quote:Originally posted by leow31@Apr 22 2005, 09:13 PM
arkadaş crash nitro kart oyunundan çıkış yaparken telefon kendini resetliyor.eskiden boyle bir sorun olmuyordu.sorun ne aceba.bi ara benim mmc'yi çıkarıp boş bi mmc takmıştım sonra tekrar benim mmcyi takınca oldu galiba tam hatırlamıyorum.bu sorunla karşılaşan varmı? :help:

Eğer sistem dosyalarında bir sorun oluşmuşta bundan dolayı yapıyorsa daha vevvel de siemensmania'nın dediği gibi "Geri kurtarmanın en kolay yolu *,# ve POWER tuş kombinasyonuna birlikte basarak cihazını aç. Bu hard formattır. Cihazını aldığın günkü ayarlarına geri yükler. Ancak bu işlem sırasında telefondaki rehberin, mesajların ve eğer telefon hafızasına kurduysan programların tamamen silinecektir. Bu yöntem telefonda kurulum sırasında sistem klasörünün alt klasöründe kalan library ve dll dosyacıklarının silinmesini sağlayacaktır. Bu dosyalar telefonda kaldığı sürece işletim sistemi doğru çalışmaz." [I]

sorun çözülebilir sanırım.
Ama sorun kurduğun programdan veya program dosyalarının bozulmasından kaynaklanıyorsa ve daha evvel aynı hatayı yapmıyorsa o zaman programı kaldırıp yeniden yükle derim ben
Quote:Originally posted by Lobo@Apr 22 2005, 10:18 PM
:wacko:
Hangi üçlü paket??

nurani arkadaşımızın hazırladığı bir paket içinde 3 faydalı program var (mp3 player, profimail, sx1 messenger. Özellikle profimail çok kullanışlı bir program Thumbup

@SacroSaNcT

İmzadaki hotmail adresine yolluyorum Wink
eywallah lobo.ben once bi dll dosyalarını tekrar yukleyip deneyim.olmazsa bakarız çaresine :good:
Reference URL's