Başka bir forumda yazdığım yazıyı aynen aktarayım siz gerekli düzeltmeleri yapar ilgili yere atarsınız....
SX1-TELSİM-GPRS üzerinden internete bağlanma
"Arkadaşlar sizlerden bir cevap alamayınca Telsim müşteri hizmetleri ile 1 saatlik telefon trafiğinden sonra PC-bluetooth - SX1 ile internete bağlanmayı başardım. XP –SP2 için olan ayarları aşama aşama anlatayım.
SX1 in modem olarak tanıtılması
1-PC nize bluetooth (bundan sonra bt olarak anılacaktır.)adaptörünü takın (dangıl da diyorlar
2-Xp bt yi otomatik olarak kuracaktır.(tanımazsa kurulum cd si ile tanıtın)
3-SX1 den bt yi aktif edin
4-PC de Denetim masası-Bt Aygıtları nı açın
5-Ekle ye basın Bt aygıt ekleme sihirbazı açılacaktır.Aygıtım kuruldu ve bulunmaya hazır ı işaretleyin.PC niz SX1 i bulacaktr.SX1 i seçip ileri ye tıklayın.Geçiş anahtarını ben seçeyim deyip bir parola verin. İleri yi tıklayın .PC SX1 e bağlanacak SX1 de bu parolayı isteyecektir.Az önceki parolayı telefona girin .PC SX1 e com port verecek ve yeni donanım bulundu sihirbazı çalışacaktır. Hayır bu kez değil i seç ileri ye tıkla. Yazılımı otomatik olarak yükle – ileri- GPRS via Bluetooth yazacak ve XP sınamasından geçmediğini belirten bir pencere çıkacak. Devam Et e bas –Dosyalar yüklenirken SX1 bağlantı isteğini kabulünü soracak .Tabii ki Evet diyoruz .
6-Bu şekilde SX1 i PC ye bt modem olarak tanıtmış bulunuyoruz. Hayırlı olsun
PC de Yeni Bağlantı oluşturulması.
Başlat-Ağ Bağlantıları-Yeni bağlantı oluştur- İleri – İnternete Bağlan ı seç –ileri
Bağlantımı ben ayarlayayım-ileri- Çevirmeli ağ modemi kullanarak bağlan – burada modem GPRS via Bt modemini seç - ileri –
ISS adı : telsim
Telefon no ya *99# yaz ileri
Kullanıcı adı parola boş bırak –ileri – son . Bağlantımızı kurduk
Şimdi tekrar Ağ Bağlantılarında Kurduğumuz telsim bağlantısına sağ tıklayıp özellikler ini açıyoruz. Ağ iletişimi sekmesini seçiyoruz.
İnternet iletişim kuralları(TCP/IP) çift tıkla
Otomatik olarak bir IP adresi al ı seç
Altta Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan ı seç
Yeğlenen DNS sunucusu : 212.65.128.20
Diğer DNS sunucusu :212.65.128.21
Sağ altta gelişmiş e tıkla PPP bağlantısındaki onay işaretini kaldır. Tamam-Tamam
Modem özelliklerinden de bağlantı hızını en yüksek düzeye getirebilirsiniz ama ben denedim hıza bir etkisi olmadı..
PC deki ayarlar bu kadar .
SX1 GPRS ayarı
Menü-Kurulum-Ayarlar-Bağlantı-GPRS-GPRS bağlantısı –gerektiğinde –olacak Erişim noktası Buraya telsim yazıyoruz.Bu kadar. Ağ bağlantılarından telsim e çift tıklayın bağlan deyin Artık internete bağlanabilirsiniz. (umarım
Eğer bt adaptör yoksa kızılötesi ile bağlanmak isterseniz.SX1 de Menü-Kurulum-Modem-Bağlan deyip pc nize SX1 i kızılötesi modem olarak tanıtacaksınız .Burada SX1 cd si gerekebilir. Diğer ayarlar tamamen aynı sadece modem olarak SX1 kızılötesi modem seçilecek o kadar.