Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: SIEMENS MOBİLE DESTEK HATTI (S,C25 - S,C,M35, S,C,
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Quote:Originally posted by GÜRER@Apr 23 2005, 06:26 PM
oldu mu şimdi nurani

bu arada frank ve sacrosanct ile bas konuş denemelerimiz başarı ile sonuçlandı.ADSL üzerinden . ama gprs den bağlandığımda hata verdi
telsim den olabilir diye düşünüyorum

ADSL konusunu anlamadım ama ben bilgisayar ile alakasız olarak yalnız sx1 ile gprs ile bağlanmıştım düzelteyim dedim Thumbup
Quote:Originally posted by Frank@Apr 24 2005, 09:27 AM
ADSL konusunu anlamadım ama ben bilgisayar ile alakasız olarak yalnız sx1 ile gprs ile bağlanmıştım düzelteyim dedim Thumbup

tamam doktor düzeltelim tabii.senin hat türkcell mi telsim mi
ben telsim de başarılı olamadım 5 dakika gönderiyor dedi sesi sonra hata verdi Bulunduğum mevki den de olabilir .2 bar çekiyor burada.
internete de inanılmaz yavaş giriyor zaten .Bir de ful çeken bir yerde deneyeceğim.(bulursam Smile ).

Sonic bt menzili çok az bu aletlerin.Bende yan odada bile görmüyor pc yi .Nasıl olacak bu iş ?
Quote:Originally posted by GÜRER@Apr 24 2005, 09:41 AM
tamam doktor düzeltelim tabii.senin hat türkcell mi telsim mi
ben telsim de başarılı olamadım 5 dakika gönderiyor dedi sesi sonra hata verdi Bulunduğum mevki den de olabilir .2 bar çekiyor burada.
internete de inanılmaz yavaş giriyor zaten .Bir de ful çeken bir yerde deneyeceğim.(bulursam Smile ).

Sonic bt menzili çok az bu aletlerin.Bende yan odada bile görmüyor pc yi .Nasıl olacak bu iş ?

Evet hattım Türkcell ve gayet güzel her istediğimde direkt olarak bağlanıyor
Avea ile bağlanamadım

bu kadar Big Grin
Quote:Originally posted by Frank@Apr 24 2005, 10:29 AM
Evet hattım Türkcell ve gayet güzel her istediğimde direkt olarak bağlanıyor
Avea ile bağlanamadım

bu kadar Big Grin

telsim işte ne yapalım

frank kaç para yaklaşık yazıyo turkcell kb başına
Quote:Originally posted by GÜRER@Apr 24 2005, 11:23 AM
telsim işte ne yapalım

frank kaç para yaklaşık yazıyo turkcell kb başına

Türkcell sayfasına bakmak gerekiyor sanırım Smile hiç araştırmadım yemeğe gidiyorum döndüğümde bir ara bakarım sizlerede afiyet olsun görüşürüz Thumbup
GPRS Tarifeleri

Turkcell Faturalı Hat için GPRS - İnternet bağlantısı yapıldığında
MegaByte TL / KiloByte - YTL / KiloByte
0-5 ................. 1.750-0,00175
5-10 ............... 1.500-0,0015
10-25 ............. 1.000-0,001
25-50 ............. 750-0,00075
50+ ................ 500-0,0005

Hazır Kart için GPRS - Internet bağlantısı yapıldığında 60kb / 1 kontör

Faturalı hat tarife tablolarındaki fiyatlara %18 KDV dahil %25 ÖİV hariçtir. HazırKart ve Muhabbet Kart ile ilgili tarife tablolarındaki ücretlere %18 KDV ve %25 ÖİV dahildir.

-------------------------------------------------------

Telsim GPRS

Tesis Ücreti : 10.000.000 TL.
Kullanılan bilgi karşılığı ücretlendirilme (Hacim Bazlı Ücretlendirme) 900TL / KByte. 0,0009 YTL / KByte
1 Aylık sınırsız kullanım içeren GPRS Protokol paketi 50.000.000TL / Ay. 50 YTL / Ay.

-------------------------------------------------------

Avea GPRS

GPRS ücretleri:

· AVEA’in yürürlükte olan “Evlere Şenlik” tarifesi uygulanacaktır.

Aycell zamanında böyleydi : AYCELL'in diğer GSM operatörlerine kıyasla daha avantajlı olan yeni uygulamasında, aboneler, 01 Mayıs 2003'ten itibaren 1 kb.'lik data için 950 TL(KDV dahil) ücret ödeyecekler.

Örnek: 1MB=1024 Kbyte x 950 TL = 972.800 TL. AYCELL abonesi 5MB data kullanımı yaptığında 4.864.000 TL. ödeme yapacak.
17.04.2003

AveaGPRS+ Tarifeleri:
Ücretlendirme; kullanılan verinin hacmine bağlı olarak kilobyte başına ve alınan/gönderilen toplam veri miktarına göre yapılır. // demişler ama net bir açıklama yok ??

Aradım ve sordum Smile 1kb - 7 bin lira
Quote:Originally posted by hüzo@Apr 24 2005, 01:09 AM
sayın arkadaşlar s35 cihazımın versiyonu 5 bunu 25'e yükseltmek istiyorum.18 ve 25 versiyonları var fakat bağlantıyı yapıp winswup'u çalıştırdığım zaman cihazı kapatıyor fakat yüklemeye başlamıyor.bağlantı kurulamadı gibi bir mesaj veriyor.forumda direk 25 atmayın deniyor.12 versiyonunuda winswup olarak internette 1 haftadır arıyorum bulamadım.ara kablom orjinal rs 232 kablosu.Acilen yardımcı olursanız çok sevinirim....saygılar..... vardır inşaalllah koca sitede bir babayiğit......

Dostum yaptığın işlemlerin hepsi doğru ancak Winswup'ta 18 yüklerken skip kutucuklarını işaretleyip cihazı kapalı olarak bağladıktan start diyip, ardından power tuşuna 0.5 saniye basıp tetik yapman gerekiyor. Bu şekilde sorunsuz yüklersin. Eğer illa önce 12 atıcam dersen winswup 12 bulmana imkan yok.

Winswup eklemeli olanlar var *:xbi formatında onunda türkçe dil desteği olanını bulamazsın...
sağol siemensmania dediğin şekilde oldu.internette bu işi bilen bir başkası yok..saygılar
:w00t2: Bazen yazacak bişeyde olmuyomuş demekki....(Hüzo nerde bu millet ya)
hafıza dolu mesajı verıyor hangı kısımdan sılıntı yapabılırım
Quote:Originally posted by tepreş@Apr 24 2005, 06:01 PM
hafıza dolu mesajı verıyor hangı kısımdan sılıntı yapabılırım

Muhtemelen yükleme yapıyondur ve hafıza dolu dedi ise C hafızası az geliyor demektir..... Wink
sağol
Tepreş sanki bunu daha önce sordun gibi ama neyse.Bana forum boş kalmasın diye tekrar sordun gibi geliyor.......Baksana forum sep sessiz...... :ermm:
Quote:Originally posted by nurani@Apr 24 2005, 06:26 PM
Tepreş sanki bunu daha önce sordun gibi ama neyse.Bana forum boş kalmasın diye tekrar sordun gibi geliyor.......Baksana forum sep sessiz...... :ermm:

Nurani galiba kimsenin soracak bir şeyi kalmadı ve herkes sorunsuzca telefonunu kullanıyor ...
Quote:Originally posted by Lobo@Apr 24 2005, 06:43 PM
Nurani galiba kimsenin soracak bir şeyi kalmadı ve herkes sorunsuzca telefonunu kullanıyor ...

Şimdilik öyle gözüküyor.Symbian heran birşeyler degişip sorun yada yeni şeyler çıkabilir...Gelişmeler olabilir....Bekleyelim....Keşke hep böyle sorunsuz olsa.....Ama öylede olursa bizim burda pek işimiz kalmaz.... :w00t2:
hakkaten kimle konuşsam herkes herşeyi çözmüş müthiş bi bilgi akışı var maşallah.Ben bi tek şu power point i bt ile kumanda etme işi olur mu sx1 le onu merak ediyorum. ..
Quote:Originally posted by GÜRER@Apr 24 2005, 07:32 PM
hakkaten kimle konuşsam herkes herşeyi çözmüş müthiş bi bilgi akışı var maşallah.Ben bi tek şu power point i bt ile kumanda etme işi olur mu sx1 le onu merak ediyorum. ..

Biraz izah etsen tam anlayamadım.... :wacko:
k700i nin yaptığını duydum sunumları yönetebiliyormuş ileri geri falan
yani sx1 de de mutlaka bu olmalı diye düşünüyorum.Mouse kumandası yapılamaz mı ..Remote s60 gibi bir yöntemle olabilir mi acaba...
Quote:Originally posted by GÜRER@Apr 24 2005, 07:47 PM
k700i nin yaptığını duydum sunumları yönetebiliyormuş ileri geri falan
yani sx1 de de mutlaka bu olmalı diye düşünüyorum.Mouse kumandası yapılamaz mı ..Remote s60 gibi bir yöntemle olabilir mi acaba...

Vallahi hiç denemedim.... Wink
Herkese iyi akşamlar beyler ben kaçtım... :1st:
Eğer sistem dosyalarında bir sorun oluşmuşta bundan dolayı yapıyorsa daha vevvel de siemensmania'nın dediği gibi [b][i]"Geri kurtarmanın en kolay yolu *,# ve POWER tuş kombinasyonuna birlikte basarak cihazını aç. Bu hard formattır. Cihazını aldığın günkü ayarlarına geri yükler. Ancak bu işlem sırasında telefondaki rehberin, mesajların ve eğer telefon hafızasına kurduysan programların tamamen silinecektir. Bu yöntem telefonda kurulum sırasında sistem klasörünün alt klasöründe kalan library ve dll dosyacıklarının silinmesini sağlayacaktır. Bu dosyalar telefonda kaldığı sürece işletim sistemi doğru çalışmaz."

sorun çözülebilir sanırım.
bilgin icin tesekur ederım.benım sorunumda 13fw idi 15 fw yaptırdım servıse yukarıdakı dedığını yaparsam telefon 13fw mı olur yoksa enson seklı 15 fw mı
Quote:Originally posted by nurani@Apr 24 2005, 07:59 PM

K700un ozellikleri arasında bilgisayar mauxeu olmak gibi bir ozellik var. bu sayede yapabiliyor yani
direk bluetooth mause olarak kullanabiliyorsunuz.
Bildiğim kadarıyla bu sadece yazılımsal değil aynı zamanda donanımsal bir özellikde...
Ama teorik olarak (kimse pratiğini yaptımı bilemem) infrared portundan bir programla bu yapılabilir. Örneğin Avermedia TV kartının kumandası AverTV kapalı olunca mause gibi ikonu kontrol edebiliyor.
Quote:Originally posted by tepreş@Apr 24 2005, 09:27 PM
Eğer sistem dosyalarında bir sorun oluşmuşta bundan dolayı yapıyorsa daha vevvel de siemensmania'nın dediği gibi [b][i]"Geri kurtarmanın en kolay yolu *,# ve POWER tuş kombinasyonuna birlikte basarak cihazını aç. Bu hard formattır. Cihazını aldığın günkü ayarlarına geri yükler. Ancak bu işlem sırasında telefondaki rehberin, mesajların ve eğer telefon hafızasına kurduysan programların tamamen silinecektir. Bu yöntem telefonda kurulum sırasında sistem klasörünün alt klasöründe kalan library ve dll dosyacıklarının silinmesini sağlayacaktır. Bu dosyalar telefonda kaldığı sürece işletim sistemi doğru çalışmaz."

sorun çözülebilir sanırım.
bilgin icin tesekur ederım.benım sorunumda 13fw idi 15 fw yaptırdım servıse yukarıdakı dedığını yaparsam telefon 13fw mı olur yoksa enson seklı 15 fw mı

Format atarsan fw değişmez aynı kalır
Quote:Originally posted by hüzo@Apr 24 2005, 06:48 PM
sağol siemensmania dediğin şekilde oldu.internette bu işi bilen bir başkası yok..saygılar

Rica ederim dostum. Bir faydamız dokunabildiyse ne mutlu.
Quote:Originally posted by nurani@Apr 24 2005, 07:59 PM

http://www.bluetoothshareware.com/
Burada bir program var ben kurdum program PC de çalıştı ama içindeki jar dosyasını telefona kuramadım sistem hatası verdi.Ustalar bi boş vaktinizde baksanız bayağı faydası olur sanırım Winamp ,media player ,power point yönetilebiliyormuş.SX1 lede uyumlu olduğu yazıyor...
Reference URL's