Arkadaşlar Forumun yeni haline insanlarmı alışamadı yoksa her problem çözüldü mü? Yaw insanlar FW16 yı bile sormaz oldu buralar ıssızlaştı iyice...
Lobo Wrote:Arkadaşlar Forumun yeni haline insanlarmı alışamadı yoksa her problem çözüldü mü? Yaw insanlar FW16 yı bile sormaz oldu buralar ıssızlaştı iyice...
Evet üşümeye başladım yeter artık.....

GÜRER Wrote:ya arkadaşlar 1 günde 2 mesaj bu ne ya nerelerdesiniz ?
bu pil işi canımı sıkıyor.batarya ömrünü arttıran yok muuu ???
SORULARLA SX1 bölümünde böyle bir soru vardı patch dan ve 2000 miliamperlik pillerden bahsedildi ama patchi nasıl yapılır 2000 miliamperlik pil varmı bilmiyorum. Bilen varsa yazılsa iyi olur.
Abi hale bak sürekli olarak nerde bu millet mesajı geliyor ama tık yok harbiden bir bilen anlatsada ne oluyor anlasak. Yoksa biz bize ebelemece oynuyoruz yaw.

Hayır bizden sıkıldığımdan değilde bu bizi biraz daha nasıl genişletiriz onu konuşsak
GÜRER Wrote:ya arkadaşlar 1 günde 2 mesaj bu ne ya nerelerdesiniz ?
bu pil işi canımı sıkıyor.batarya ömrünü arttıran yok muuu ???
İstanbul'daysan bi Cumartesi için konuşalım SiemensTecH'in de yardımıyla yaparız. Yanlız Servisin sahibi Siemen sTech olmadığı için cüzi bir miktar ödeme yapma durumunda olacaksın...
SX1 BATARYASINDA DEVRİM: 3.5 GÜN...
Batarya stand-by - konuşma süresi uzatma üzerine
UYARI:
SADECE TEORİSİNİ ANLATIYORUM. SON KULLANICILARIN KISITLI İMKANLARLA CİHAZLARINI BU YÖNDE ZORLAMAMALARINI ÖNEMLE VURGULAMAK İSTERİM. ÇÜNKÜ CİHAZLARIN FLASH BELLEĞİ ZARAR GÖREBİLİYOR. BU İŞLEMLER CİHAZINIZI GARANTİ KAPSAMINDAN ÇIKARIR. HATA YAPILMASI DURUMUNDA DOĞACAK ZARAR TUŞ BOARDINDA KALICI HASARA YOL AÇAR. TUŞ BOARDI DEĞİŞİMİ, TELEFONUN NEREDEYSE KALBİNİN DEĞİŞİMİ ANLAMINA GELİYOR. BATARYA SÜRESİ UZATMA İŞLEMİ YAZILIM+DONANIM DESTEĞİYLE YAPILAN BİR İŞLEMDİR. YETERLİ TEKNİK BİLGİYE SAHİP OLMAYANLARIN DENEMEMELERİ ÖNEMLE RİCA OLUNUR...
Severek kullandığımız SmartPhone SX1'lerin en önemli dez avantajı piyasadaki diğer Symbian'lı cihazlara oranla kullanım süresini kısaltan bataryalarıdır. Ortalama bir kullanıcı düşünülerek 1000mAH değerinde üretilen pil, bu kullanıcılar düşünüldüğünde yaklaşık 3 gün gitmektedir. Ancak Multimedya uygulamaları ve telefonun kamera, mp3 çalar, radyo alıcısı gibi özelliklerine ek olarak aplikasyonlarla donatılmış şekilde kullanan (Profesyonel) kullanıcılarda pil süresi 1 güne kadar düşmektedir. Piyasadaki orjinal pillerin fiyatları göz önüne alındığında yedek bir batarya almaktansa "pil süresini nasıl uzatırız?" diye düşündük.
SiemensMania ve SiemensTecH'ten oluşan Anti-Nokia Team üyelerinin günlerce süren çalışmalarının ardından önceki pro serilerde uygulanan blk dosyalarının yazılım içinden değiştirillmesi ve Control Board üzerindeki voltaj regülatörü modifiye edilerek pil süresi 3 güne uzatıldı. SX1 B121 (Buz mavisi) (Siyah) variant ve B101 üzerinde yapılan testler her iki varianttaki cihazın da yapılan işlem sonucu batarya süresinin 3 güne uzadığını kanıtladı.
*** Not: blk®ulator modification işlemi B121 ve B101 dışındaki variantlarda test edilmemiştir...
Blk'ları değiştirilmiş Battery codlaması Siemens tarafından son kullanıcıya sunulan pakette yer alan DCA-USB kablolar ile yapılamadığı için Pro Cable adı verilen ve genellikle Flash belleğindeki işletim sistemi hasar görmüş cihazlara Recover yaparken kullanılan COM kablo kullandık. Atılan yazılım firmware olmadığı için ve sadece eeprom'un kısıtlı bir kaç adresinde yer alan blk'ları değiştirdiği için COM kablo şarttı. COM kablo ile birlikte piyasada yaklaşık değeri 500 USD (Amerikan Doları) olan Martech II Box Dongle (Voltaj kontrolü için gerekliydi) kullandık. SX1'in yetkisiz müdahaleyi engelleyen ve çıplak gözle görülmesi neredeyse imkansız olan Test Point diotunu (SiemensTecH'in üstün başarısı ile) bir pens ve mikroskop ile sıcak hava tabancası ile mikro işlemciye zarar vermeden çıkarttık. Control Board üzerinde bulunan Voltage Regulator Chipi yanındaki bir kondansatörü S55 cihazlardaki voltage kondansatörü ile değiştirdik.
Buraya kadarı tamamen teknik. Bundan sonra da sıra saatlerce deneme yanılma yöntemiyle değiştirdiğimiz blkları cihaza yüklemeye geldi. Yazılım iki kez flash yakma tehlikesinden sonra B121'de başarılı oldu. B121 full sarjlı bir bataryayı mp3, kamera, wap, oyunlar vs kullanılarak 3.5 gün boyunca götürdü.
İkinci deney aynı işlemler uygulanarak B101 variantta yapıldı. B101 variant B121'le değişik tipte bir control boarda sahipti ve maalesef test point diotu işlemcinin altındaydı. Yine SiemensTecH'in şahin gözleri ve usta bilekleriyle diot başarıyla çıkarıldıktan sonra üsteki işlemler tekrarlandı. Sonuç 3 gün... B101, B121'in yaklaşık yarım gün gerisinde kaldı.
DİP NOT: İki cihazın da uygulamalı kullanımında deney gerçekleştirilmeden önce pil kullanım süresi 1 gündü...
SiemensMania & SiemensTecH
Anti - NOKIA Team
İşlemi yaptırmak isteyen arkadaşlar MSN'den
SiemensMania: "kaanozbek@kaanozbek.com"
SiemensTecH: "mail_selim@hotmail.com"
adreslerinden bizimle bağlantı kurabilir...
Patchle yapılmayacak kadar spesifik bir iş arkadaşlar umarım SiemensMania'nın açıklamaları yeterli olmuştur daha teknik dille anlatsaydık son kullanıcıların kafaları karışabilirdi

Neyse bu açıklamalardan sonra yıllar sonra sahip olduğum tek oyuncağı riske atmamak en iyisi herhalde .Böyle idare edelim biz.... Riske gerek yok
Garanti Süremin dolmasını dört gözle (ô_ô) bekliyorum.

Sakıncası yoksa bende bi fikir sürsem ortaya.
Bir arkadaşımda Panasonic in eski telefonlarından vardı. Eski pil içerisine küçük küçük 4 adet pil yerleştirdi. Epeyden beridirde kullanıyor. Bizimde böyle bir şey yapma şansımız olabilir mi? Mesela 1000mAH yerine 2000mAH şarjlı pil koyulabilir mi? Aslında konu hakkında pek bilgi sahibi değilim benimki sadece bir öneri. :s15:
designer Wrote:Sakıncası yoksa bende bi fikir sürsem ortaya.
Bir arkadaşımda Panasonic in eski telefonlarından vardı. Eski pil içerisine küçük küçük 4 adet pil yerleştirdi. Epeyden beridirde kullanıyor. Bizimde böyle bir şey yapma şansımız olabilir mi? Mesela 1000mAH yerine 2000mAH şarjlı pil koyulabilir mi? Aslında konu hakkında pek bilgi sahibi değilim benimki sadece bir öneri. :s15:
teorik olarak mümkünse de fiziksel olarak mümkün değil. Öncelikle SX1 batarya kılıfının içine sığabilecek ölçüde şarj edilebilir kalem pil bulmak iimkansız. Ayrıca; bataryanın içinde bulunan küçük elektronik devrede bulunan PIC'i takacağın yeni bataryalara göre programlaman da imkansız.
Birde batterylife activitor gibi bişi duydum. Pilin altına bant gibi yapıştırılıyormuş. Ölü iyonları harekete geçiriyormuş. Yaklaşık %40 a kadar pil ömrünü uzatıyormuş.
Bu konu fake mi sizce? :blind:
Aklıma takılan batarya ile ilgili son birşey daha sorim. Mesela başka bir telefonun bataryasını uyduramazmıyız. mAH i yüksek bir batarya nokia nın çelik bataryamıdır nedir 1600mAH miş mesela. Kutup yönü uymasada ince bakırla taşıyamazmıyız.
İşte malum Türk aklı her alternatife açık.
İşin aslı zor geliyo 70 milyon pil parası vermek. Böylede korkuyom bi yere giderken mp3 ü var radyosu var ama kullansam bitecek.
En güzeli telefon tamamen kapalıyken arama geldiğinde hemen telefonu açan bi program

Arkadaşlar pil konusunda yapılabilecek bir diğer şeyde özel pil yaptırmak Ankara da iken Konya sokakta (Ankaralılar Bilir) Özel pil saran yerler vardı.
Ancak amperajı arttırmak (Dolayısıyla farklı model batarya kullanmak) ne kadar doğru olur bilemiyorum. çünkü amperaj arttırmak beraberinde yakma riskini de getirir. Bu risk yazıdan anladığım kadarıyla Siemensmanianın açıkladığı sistemle sorun olmaktan çıkıyor. Çünkü voltaj regületörünü de değiştirdiklerini söylüyor.
Bildiğiniz gibi temelde bataryalar kuru akü sistemidir. Dolayısıyla batarya yaptırmak isterseniz amperajı değiştirmeden içerisinde daha çok elektrik akımı depolayan sistem yaptırmanızdır. Örneğimn 800 ma bir kalem pil ile iki kalem pilin seri bağlanması ile elde edilen amperaj aynıdır. Ancak iki kalem pilden oluşan sistem daha uzun süre güç sağlar. Bilgisayarlarda kullanılan UPS de aynı mantıkta çalışır. içerisindeki akü sayısı AC güç olmadığında UPS'in ne kadar zaman güç vereceğini belirler.
Ben bu şekilde pil yaptırarak laptopımın çalışma süresini arttırmıştım.
Yukarıda yazdıklarımda atladığım ayrıntılar varsa veya telefonda diğer sistemlerden farklı bir durum varsa bilemiyorum. Bu konuda eminim SiemensMania nın veya Siemens Tech in fikirleri olacaktır.
Not: Laptopda Pil konusunda başarılı olmadan evvel yanlış hazırlanmış bir batarya ile nerdeyse makineyi yakacaktım. O yüzden bu sistemde tamamaen risksiz değil
merhaba arkadaslar bir sey soracam bu batterylife diye bir sey varya batarya suresini uzatıyormus pilin ustune yapıstırıyorsun ve olu iyonları calıstırıyormus bu sayede pil suresi uzuyormus bunun hakkında bilgisi olan varmı sx1 de kullanan varmı bilgisi olan varsa alalım kullanalım
SX1 ime hafısa kartı almak istiom kaç mb lik hangi marka we kart türü (mmc weya RS-mmc) hangilerini önerirsinis?
gkoylu Wrote:SX1 ime hafısa kartı almak istiom kaç mb lik hangi marka we kart türü (mmc weya RS-mmc) hangilerini önerirsinis?
ben 256 mb pıo kullanıyorum. memnunum . ama 1 gb veya 512 de takabilirsin sadece mmc destekler
Bu arada arkadaşlar sx1 i mükemmel yapmak için yola koyulmuşuz batarya sorununu hallettikmi çekilin len sx1 geliyor. kolay gesin saygılar.
nurani Wrote:O dediğin mp3player2.16 galiba ben onun üzerinde çok ugraştım ama iyi netice alamadım.Tavsiyem şuki o mp2player2.16 ekolayzırı olmasına ragmen iyi bir player degil.1-ses çıkışı kulaklıkta bile mono
2-sesin son 3 kademesinde ses cozutuyor.3-Ekloayzırı okadarda hassas degil.4-kulaklıksız dinlersen patlatabilirsin loudspeaker'ını.
Ben şimdi mp3player3.11'i kullanıyorum.Ekolayzırı yok ama ses çıkışı steryo ve dehşet bas veriyor ve sesi yüksek.Bir dene bana hak verirsin....Bu forumun download bölümünde var... 
mp3 player 3.11'i bulamadım arkadaşlar,mail adresime gönderebilirmisiniz,adresim "estavez2000@yahoo.com" şimdiden teşekkürler
gönderdim ama maildede yazdığım gibi nedense ben pek alışamadım bu playera kolay gelsin dostum

Valla bende pio 256 ve 512 kullanıyorum ve gayet iyi verim aldım. içlerinde sadece tel dosyaları yok , psd dem mp3 e her türlü dosyalarıda aynı zamanda depoluyorum ve hiç sorumn çıkartmadı şimdiye kadar. Fiyat olarakda uygun.
Telefon Rehberinde soyismin değilde ismin önce görünmesini nasıl sağlarım? (SX1)
BT la yüksek boyutlu dosya(mp3 gibi)göndereceğim zaman hafıza dolu hatası veriyor.bunu nasıl düzeltirim.
o.s.g Wrote:BT la yüksek boyutlu dosya(mp3 gibi)göndereceğim zaman hafıza dolu hatası veriyor.bunu nasıl düzeltirim.
SX1 Mesajları alır ve telefon hafızasına kaydeder. Telefonun kendi hafızası az olduğu için gelen mesajları hafıza kartına kaydetmesini sağlamak gerekir.
Tabi hafıza kartında da yeterli boşluk bulunmalı.
Bunu MSV Drive adlı bir programla yapabilirsin.
Mail adresini verirsen gönderebilirim.
Karamuhlis Wrote:Telefon Rehberinde soyismin değilde ismin önce görünmesini nasıl sağlarım? (SX1)
Bildiğim kadarıyla bunun telefon üzerinden yapabileceğin bir ayarı yok. Zamanında bende çok deneyip sonra vazgeçmiştim. Ama bir patch yardımıyla veya benzeri bir şekilde yapmayı başarmış olan varsa lütfen banada haber versin
Lobo Wrote:SX1 Mesajları alır ve telefon hafızasına kaydeder. Telefonun kendi hafızası az olduğu için gelen mesajları hafıza kartına kaydetmesini sağlamak gerekir.
Tabi hafıza kartında da yeterli boşluk bulunmalı.
Bunu MSV Drive adlı bir programla yapabilirsin.
Mail adresini verirsen gönderebilirim.
tamam yaptım.msv drive çalıştırmamışım.