arkadşlar kusura bakmayın sabahtan beri sx1 in sorunun çözmeye çalışıyorum aam başaramadım.Allh rızası için yardım edin.Garantisi bitti. ve telefoncuya verebilecek yada yeni tel alıp bu illetten kurtulacak 1 kuruş para yoq cebimde o yüzden yardımlarınızı bekliyorm.Telefon hiçbirşekidle açılmıyor.*# no tuşu kombinasyonu ile format atılmıo yani ekrana hiç görüntü gelmioo.joistik+ no tuşu ile açtıgımda update ile ilgili bişey yazıyor elim o 2 tulşa basılı kaldıgı sürece ekranda o yazı kalıyor elimi çektigimde hop görüntü yine yoq.şarj olmuyor şuanda.ama zmn zmn açma tuşuyla (noya basarak)bi anda açılacakmış havasında ekran gelio sonra pat kapanıp televizyonalrdaki gibi uzun bi çizgi oluşuoo ve yine aynı sorun tel kapalı.Yapabilecegim bişey varmı lütfen söyleyin.Amatörce yada profesyonelce hiç farketöez yapabilecegim bişey varsa yardımlarınızı bekliyormmm..İlgilenen herkese çok teşekkürlers
Telefon nasıl o hale geldi anlatırsan yardımcı olabiliriz belki. "*+#" ile soft format atılmıyorsa ve swup modda açılıyorsa fw yüklemeyi dene derim. Yok swup moddada açılmıyorsa x55 kablo ile fw yüklersin. Forumda ilgili konular var aslında..
http://forum.teknomag.com/showthread.php...123&page=1
Buda işe yaramazsa maalesef donanımsal bir problemin var demektir.
swup modda açılıyor tabi swup mod joistik+No ancak ben basılı tuttugum sürece kalıyor daha elimi çekersem tuşalrdan kapanıyorr programı indirip fw atmayı denedim ama bir seferinde pil ile ilgili bi sourn vrdi dierindede yüklenenmeme sorunu ne yapcagım bilmiyorum bnm için çok büyük önmi olan bi telefon o yüzden yardımcı oldugunuz için şimddn teşekkürler
lykan23 Wrote:swup modda açılıyor tabi swup mod joistik+No ancak ben basılı tuttugum sürece kalıyor daha elimi çekersem tuşalrdan kapanıyorr programı indirip fw atmayı denedim ama bir seferinde pil ile ilgili bi sourn vrdi dierindede yüklenenmeme sorunu ne yapcagım bilmiyorum bnm için çok büyük önmi olan bi telefon o yüzden yardımcı oldugunuz için şimddn teşekkürler
arkadaşım bu sorun bende de oldu swup moda geçmesi için elimle basılı tutuyodum çektiğimde kapanıyo bende teli dinlenmeye bıraktım biraz kullanmadın şarjı doldurdum biraz süre geçtikten sonra denedim swup modda acıldı fw attım sorun kalmadı istersen sende bi dene ki bence merak etme çünkü ufak bi belirtin var swup moda geçiyor telin fazla yorulmadan olmuş olabilir şahsen dün baya bi kurcaladım teli o arada gözden kaçan bşy yapmışım formatlamak zorunda kaldımm
gizli ajan dedigin gibi oldu tam ümidi kesmiştim ki telefonu birden açıldı tabi simkartım takılı olmadıgı için simkart takın ibaresi çıktı.Önemli deil tabi orası biliyorm.Şuan şarja taktım telefonu ne olur ne olmaz şarzı dolsun die daha sonra yapacagım işllemler konusunda beni yönlendirebilecek bi arkadş varsa yardımcı olabilrimi.Telefon açılmışken format atayım hemen
arkadaşlar sx1'imi açar açmaz yazılım yükleme ekranı geliyor, bir türlü kullanma geçemedim, * ve # ile reset te atmıyor, 15_001 ve 15_003 fw'lerini yükledim, düzelmedi.
fw12 ve fw15 legal sürümleri var ancak onlar da zaten daha üst bir yazılım kullanıyorsunuz diye hata verip yükleme yapmıyorlar. ne yapmalıyım bi üstad akıl versin pls
lykan23 Wrote:gizli ajan dedigin gibi oldu tam ümidi kesmiştim ki telefonu birden açıldı tabi simkartım takılı olmadıgı için simkart takın ibaresi çıktı.Önemli deil tabi orası biliyorm.Şuan şarja taktım telefonu ne olur ne olmaz şarzı dolsun die daha sonra yapacagım işllemler konusunda beni yönlendirebilecek bi arkadş varsa yardımcı olabilrimi.Telefon açılmışken format atayım hemen
sx1 bu ne yapcağı belli olmaz hazır tel acılmışken yapıştır hemen cmertin son fwsini akıllansın..
efty Wrote:arkadaşlar sx1'imi açar açmaz yazılım yükleme ekranı geliyor, bir türlü kullanma geçemedim, * ve # ile reset te atmıyor, 15_001 ve 15_003 fw'lerini yükledim, düzelmedi.
fw12 ve fw15 legal sürümleri var ancak onlar da zaten daha üst bir yazılım kullanıyorsunuz diye hata verip yükleme yapmıyorlar. ne yapmalıyım bi üstad akıl versin pls
cmertin son fwsini önerebilirim..memnun kalıcaksın
dostum bir süre sonra offical fw lere dönüş için gerekli dosyaları ve metinleri siteye gödereceğim.. Biraz sabredersen oradan istediğin offical fwlere dönüş yaparak bu sorununu aşabileceğini düşünüyorum..
ZuLMâNî Wrote:dostum bir süre sonra offical fw lere dönüş için gerekli dosyaları ve metinleri siteye gödereceğim.. Biraz sabredersen oradan istediğin offical fwlere dönüş yaparak bu sorununu aşabileceğini düşünüyorum..
arkadaşlar öneriler için teşekkürler ama sanırım sorunum donanımsal benim, yani joystick basılı durumda kalıyor, çünkü açılırken sürekli yazılım yükleme modunda açılıyor, cmert'de yükledim greece de yükledim düzelmedi, sanırım donanımsal bir bakım gerekiyor.
güvendiğin bi tamirciye joystiğini onarttır derim ben;)yada kendin yapabiliyorsan müdahele et...
fugitif95 Wrote:güvendiğin bi tamirciye joystiğini onarttır derim ben;)yada kendin yapabiliyorsan müdahele et...
evt temizlik yaptırıcam telefoncu bi arkadaşa, masraf çıkarsa değmez zaten parça değişimi için zaten
sağol öneriler için
efty Wrote:fugitif95 Wrote:güvendiğin bi tamirciye joystiğini onarttır derim ben;)yada kendin yapabiliyorsan müdahele et...
evt temizlik yaptırıcam telefoncu bi arkadaşa, masraf çıkarsa değmez zaten parça değişimi için zaten
sağol öneriler için
mühim degil..yardim edebildiysek ne mutlu

sx1 kullanıyorum ve garip bir problemim var tuşlar canı sıkıldığı zaman çalışıyor.
bi bakıyorsunuz sorunsuz çalışıyor bi bakıyorsunuz tuşlar çalışmamaya başlıyor. bunun nedeni ne olabilir acaba.
board dımı gitti yada açıp temizlesem düzelirmi.
Selam arkadaşlar.
Ben Siemens A31 telefonumu Laptopuma bağlayıp GPRS den internete bağlanmak istiyorum. Önce DCA140 data kablosu aldım. Sonuç alamadım. Bilgisayar telefonu görmedi. Kablonun bağlantı kombinasyonunu DCA110 şeklinde lehimleyip denedim yine tanıtamadım. Kataloğunu indirdiğimde DCA100 (com bağlantılı) data kablosu olması gerektiğini gördüm. Bu kablonun yan sanayi olanı yok. Orijinali ise çok pahalı. içinde bazı devreler varmış. Başka ne yapabilirim? Veya bu kabloyu alırsam yine de sorun yaşarmıyım? BEn şu an telefondan zaten internete bağlanabiliyorum. GPRS ayarları filan hazır durumda. Sadece laptoptan bu işlemi yapmak maksadım. Bu konuda deneyim kazanmış arkadaşlardan teknik destek rica ediyorum.
Arkadaşlar ben telefonumdaki (S55) t9 türkçeyi birşekilde sildim. acaba geri nasıl yüklerim. t9tr.lbd dosyası buldum bir yerden. acaba bu dosyayı mobile phone managerı ullanarak telefonun içine atsam olur mu? Gerçi hangi adrese atacağımı bilmiyorum ama onu da bilen varsa yazarsa çok sevinirim.
Siemens Device\PersistentData\SMS\T9 gibi
tam olarak hangi dizine atılacağını hatırlamıyorum. ama 0/system/t9 gibi bir dizin olması gerekir. eğer t9 dosyası uyumluysa doğru dizine kopyalandığında çalışacaktır...
slm arkadaş benim tel m75şi sw25 yukladim ingilizceoldu birturlu tr yapamıyorum nasıl yapacagım yardım edermisin
emir-18 Wrote:slm arkadaş benim tel m75şi sw25 yukladim ingilizceoldu birturlu tr yapamıyorum nasıl yapacagım yardım edermisin
fw13 winswup versiyonu yükle!:..
fw13 winswup yuklenmiyor sw25 oldugu için sw25 turkçe dil destegi olmadigi için başka bir yolseç meklazım ama bilemiyorum nasıl yapacagımı
winswup ile 13 yüklemeyi denedin mi de yüklenmiyor diyorsun...? ben senin doğruyu söylediğine inanmıyorum.
eğer bir sorunun varsa ve tavsiye istiyorsan ilk olarak sorunun nasıl oluştuğunu, sonrasında çözmek için neler yaptığını söylersin ve neler yapılabileceğini sorarsın.
winswup fw13 yuklenmiyor fw25 duşuk oldugu içinheralde fw25 turkçe destek olmadıgı için olmuyor napacagımı bilmiyorum
turkçeye çeviremessem servise verecem yarın
emir-18 Wrote:winswup fw13 yuklenmiyor fw25 duşuk oldugu içinheralde fw25 turkçe destek olmadıgı için olmuyor napacagımı bilmiyorum
emir-18:
http://eh.student.utwente.nl/~landy/inde...=M75_M75C/
bu adresteki (sanırım varyant 300 olmalı) winswup firmware'i indir ve yükle, winswup firmware'de sadece uyarı alırsın ama sen devam dersen bir alt fw'yi yükleyebilirsin...
bu arada sitenin girişi:
login: mobile password: elibom
olacak.
yuklemeye çalıştım buyaziyor yuklenmiyorSoftware update denied by mobile