merhaba,
sx1'imin pili sizlere ömür, yarım günde bitiyor, yeni pil almak istiyorum , nerden ne kadara alabilirim ? birde orjinal / yan sanayi arasında fark var mı ? patlama vs. yapar mı
tişkür
yan sanayii pi lalırsan göstergede problem yaşarsın, pil full dolu gösterirken birden bir bitebilir!.. sen önce şunu yap:
senin orjinal pili bir kağıt peçeteye sar,sonra da naylon bir poşete... daha sonra bunu buzluğa at, orada 24 saat kalsın. çıkar ve oda sıcaklığında beklet (ısıtma) 3-5 saat sonra kendine gelir zaten, en sonda da tak tele çalıştır, bak bakalım senin o ölü dediğin pil neler yapıyor!?

Abi hayranlıkla okudm o ne teknik öle

nasıl keşfettin merak ettim doğrusu

Waaaooouuuvvv

yan sanayi piller anaboardda uem'e zarar veriyor baylar...elimde bu dertten muzdarip bi sx1 var...telefonunuz adam gibi şarj olmaz,olsa da 5 dk içinde biter,boşken dolu,doluyken boş gösterebilir..orjinal batarya en iyisi ama işte bulmak zor

evet arkadaşların dediklerine katılarak yineleyebilirim...
yan sanayi batarya kullanıldığı zaman hergün şarj etmen lazım çünkü bataryanın ne zaman biteceğini anlayamıyorsun sürekli dolu gösteriyor..yarıyolda kalmaman için hergün doldurman lazım yanı uzun lafın kısası sx1 için ideal olanı orjinal batarya ki bunuda bulmak zor..
Edit:bazı servislerde vardır ama 2. el sx1 fiyatına..yani bi sx1 alırsın belki üstüne 3-5 daha eklersin ama parça yedeğin olur

selam tekrar,
bahsettiğiniz şekilde pili 24 saat süreyle plastik poşetin içinde buzluğa koyup çıkardıktan sonra 4-5 saat oda sıcaklığında ısınması bekledim ve akabinde şarj ettim ancak birşey değişmedi ?
bir arkadaşım soğukken hemen şarj etmen gerekirdi dedi ?!??!
atladığım bir husus var mı?
teşekkürler
sa_1709 Wrote:selam tekrar,
bahsettiğiniz şekilde pili 24 saat süreyle plastik poşetin içinde buzluğa koyup çıkardıktan sonra 4-5 saat oda sıcaklığında ısınması bekledim ve akabinde şarj ettim ancak birşey değişmedi ?
bir arkadaşım soğukken hemen şarj etmen gerekirdi dedi ?!??!
atladığım bir husus var mı?
teşekkürler
bu dediğim mesele her pilde işe yaramayabiliyor tabii, bir kere pilde fiziksel bir problem olmaması lazım; bende yaramıştı... ayreten pili buzdolabına koymadan önce tamamen deşarj olduğuna emin ol ve bir daha dene, olmazsa artık yapacak birşeyin kalmadı demektir, yeni bir orjinal pil bulmalısın...
hımm tamam, o zaman dolaptan çıkar çıkarmaz şarj etmenin bir esprisi yok ?
sa_1709 Wrote:hımm tamam, o zaman dolaptan çıkar çıkarmaz şarj etmenin bir esprisi yok ?
evet, yok...
teşekkürler
işin açıkcası SX1'den vazgeçmek istemiyorum , beni en az 1-2 yıl daha götürür (yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum) eğer çözmezse orjinal pil nerden bulurum ?
sa_1709 Wrote:teşekkürler 
işin açıkcası SX1'den vazgeçmek istemiyorum , beni en az 1-2 yıl daha götürür (yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum) eğer çözmezse orjinal pil nerden bulurum ?
forumun "satıyorum" kısmında vardı...
bende var adet
orjinal sx1 batarya 20 ytl tenesi topyan 3 ünü 50 ye verebiilirm
buzdolabına atman için öncelikle pilin iyice bitik olması lazım daha sonra dolaptan çıkınca full şarj edip tekrar dolaba koyman lazım.. .öyle yapınca daha iyi neticeler alabilirsin...