Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: SYMBIAN OS9 Sertifika Sorunu Sona Eriyor!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Sertifika Sorununa Kesin Çözüm

Bu yöntem ile artık bütün Unsigned programları imzalayıp yükleyebileceksiniz.

İlk olarak SYMBIAN OS9 Sistem Klasörlerine Tam Erişim! konusunda anlatılanları uygulamalısınız ve sistem klasörlerine erişimi açmalısınız.

Ekte bulunan gerekli dosya ve programları indirin.

00000001.rar dosyasını cihazınıza gönderin.
X-plore programı ile 00000001.rar dosyasını açın. "4" tuşuna basın ve çıkarılacak sürücüyü yani "C:" sürücüsünü seçin ve onaylayın.

[Image: scr000067sq3.jpg] [Image: scr000068uw0.jpg]
Telefonu her yeniden başlattığınızda veya kapatıp açtığınızda bu dosya düzenlenmektedir. Bu yüzden bu dosyanın özelliğini Salt-okunur olarak değiştireceğiz. "c:\resource\swicertstore\dat\00000001" dosyasının üzerine X-plore programı ile gelin ve "6" tuşuna basın. Salt-okunur seçeneğini işaretleyin ve onaylayın.

[Image: scr000070cb9.jpg] [Image: scr000069dg1.jpg]

Sıra geldi unsigned programları imzalamaya.
Ekte bulunan Mobile Signer v1.03 OS9.sisx programını cihazınıza yükleyin.
İmzalamak istediğiniz unsigned programı cihazınıza gönderin "C:" veya "E:" sürücüsüne kopyalayın. Mobile Signer programını açın ve imzalayacağınız programı "Sis File" kısmından seçin. Daha sonra "Options-SelfSign" 'i seçin. Programınız imzalanmış olacaktır. Artık bu programı yükleyebilirsiniz.

[Image: scr000071af3.jpg] [Image: scr000072yt8.jpg]

Dikkat etmeniz gerek bir nokta da imzalayacağınız program isminin Türkçe karakterlerden oluşmamasına ve uzantısının sis olmasına dikkat edin. İmzalanan program aynı isimle sadece uzantısı sisx şeklinde olacaktır.

Bu kadar!

Şimdi istediğiniz unsigned uygulamayı ekteki sertifika ile imzalayarak yükleyebilirsiniz.

Herhangi bir PC tabanlı imzalama uygulaması ile de imzalayıp cihazınıza yükleyebilirsiniz. İmzalarken "Leftup_CertKey.rar" dosyasındaki "Leftup_Cert.key" ve "Leftup_Cert.cer" sertifikalarını kullanmalısınız.

Not: Asıl iş "00000001" dosyasını gerekli klasöre kopyalamakta yatıyor. Tabii imzalama işlemi için de ekteki sertifika dosyasını kullanmalısınız.

Bu işlem için Kullanılacak dosyaların hepsi SYMBIAN OS9 Sistem Klasörlerine Tam Erişim! konusundaki linkte verilmiştir...

Sistem klasörlerine erişim sağlamadan imzalama olayını halledemeyiz, önce SYMBIAN OS9 Sistem Klasörlerine Tam Erişim!'de bahsedilen bütün adımları izleyin sonra sertifika olayından kurtulacaksınız...

"Symbian OS9 Sistem Dosyalarına Erişim" konusuna gitmek için tıklayın

ALINTIDIR: REALCEDAY>CEPTEAM'A teşekkürler...
ihsan kardeş gerçekten güzel bi çalışma teşekkürler artık bunlarla ilgilenmek için hiç vaktim olmuyo ya..ayarlıcaz artık bşyler
Valla ömür ben burda anlattıklarımla diğer konuda anlattıklarımın hepsini yaptım hiç zaman almıyor...işin güzel tarafı zararı da yok bu işin Z: sürücüsüne hiç dokunmuyorsun...Wink

Artık ne var ne yok yükleyebiliyorum eski günlerdeki gibiBig Grin
Reference URL's