Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: SYMBIAN OS9 Açılış Animasyonu Değiştirme
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Bu yöntemi uygulayabilmek için SYMBIAN OS9 Sistem Klasörlerine Erişim veya ROMPatcher konularından biri uygulamak ve sistem dosyalarına erişimi açmanız gerekmektedir.

Yapılması Gerekenler:
"Z:\resource\apps" klasörü içerisinde bulunan "startup.mbm", "startup.mif" ve "startup.r14" dosyalarını "C:\resource\apps" klasörüne kopyalayın. Daha sonra kopyaladığınız "startup.r14" dosyasını hex editörle düzenleyeceğiz. X-plore ile dosya üzerinde iken "3" tuşuna basarak aşağıda resimde görülen yeri "Z" olan kısmı "C" olarak değiştireceğiz ve kaydedeceğiz.

[Image: cep1teamaf4.jpg]

Daha sonra bu mesaj altına ekleyeceğim "startup.mbm" dosyalarını "C:\resource\apps" içerisine kopyalayarak açılış animasyonunu değiştirebiliriz.
Değişiklikleri görmek için cihazınızı kapatın ve tekrar açın. (Yeniden başlatınca animasyon çıkmıyor)

Çalışan Modeller:
N82, N95, N95 8GB, E51, E60, E90
Çalışmayan Modeller:
6120, 6290, 5700, N73, N80, N81

[Baglanti adresini sadece uyeler gorebilir (tam uyelik icin yonetici onayi gerekir). Uye degilseniz hemen olabilirsiniz]

Teşekkürler REALCEDAY>CEPTEAM'a...
ben bu işlemleri bi yerden hatırlıyorum ama nerden ..? Toungue
çalışmayan modeller listesinde 6120 nin ne işi var bea Sorry
cmert Wrote:ben bu işlemleri bi yerden hatırlıyorum ama nerden ..? Toungue
vay..vay..vayy!.. hey gidinin sx1 patchleri heyyy!.. duygulandım şimdik gene Big Grin
Ben mi yanlış gördümmmmmmmblinkblink
ordaki bizim ufaklık mı yaw?vay canına adamlara bak kimlerin arasına koymuşlar...
Sonunda sx1'de yapabildiğimiz modifiyelerin hepsini uygulayabildik OS9'a...bi de bu işin başlangıcı, FCA daha da ilerletir diye düşünüyorum ben işi... splashscreen kaldı bir tekBig Grin

6120'nin orda olması üzücü malesef ama bi ayar çekilir heralde zaman içinde...Cool
Reference URL's