05-17-2008, 03:43 AM
Arkadaşlar bana yardım edin,cmert,nadiren en başta bu işi cok iyi bilen arkadaşlar sizden yardım talep ediyorum.SX1 ime bişey oldu joysticke sağ tarafa doğru hamle yapınca menüde sağ tarafta takılı kalıyo tüm menüyü dolaşıyo ya basık kalıyo yani kendi kendine joysticki ters tara aşağı yukarı kilitliyorum yok takılıyo telefon hiç bir tuş işlemiyo yandaki kamera kısayol tuşu hariç.Telefon takılıyo anlayacağınız öylece ekranda kalıyor.Daha öncede oluyodu dışarda soğuk zamanlarda elimizdeyken telefon soğuyunca bazı tuşlar calısmıyodu ama eve getirip ısınınca normal oda sıcaklığına gelince tuşlar birer birer acılıp eskisi gibi calısıyodu.MMI board uyla alakalımı.Donanımsal bir sorun yok telefon hiç düşmedi darbe ve hasarda almadı..Tel takılınca bataryayı cıkarıp takıyorum bu sefer hafıza kartı verileri düşmüş.yüklediğim tüm programlar menüye yerleşmiş klasörülerinden cıkıp.BEn de circular menü olduğu için sağ tarafa basmıyorum joystickte aşağı yukarı veya kısayol numaralarıyla atlıyorum..Bazen 5 dk sonra yerine geliyo kafa ama sağ tarafa basınca yine o tarafa doğru takılıyo menüyü dolaşıyo joystik.hiç bi tuş işlemiyo basık kaldığı için.Sadece sağ tarafa değil sol tarafa yada aşağı yönünede tepki veremebiliyordu önceden SX1 ama overclock yağtığım için öyle olduğunu söylemişlerdi.Çözüm nedir? Birde Virüs girmiş olabilirmi daha önce okumuştum internette hafıza kartı yoluyla girdiği telefonlarda ters tepkiler veriyomuş işlemler.ama bunu sanmıyorum neyse yardımlarınızı bekliyorum saçmaladı telefon.TUş board unumu temizlemeliyim ne yapmalıyım?