Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: PC'deki Yavaşlama Sorunum!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
-arkadaşlar yaklaşık 1 hafta kadar oldu bilgisayarım yavaşlamaya başladı uzun süredir çok yüklendiğimiz farkındayım harddisk'i yarısından fazla doldurmuştum.bu yavaşlamaya çare olsun diye format attım fakat pc açıldıktan sonra tip tip sorunlar çıkmaya başladı kendiliğinden kapanmaya başladı 2-3 kez format attım en son formatta oldu gibi fakat yavaşlama halen devam etmekte..
-son formatı attıktan sonra bilgisayarda olan arşivlerimi cd'lere taşıdım belki yavaşlama azalır diye fakat devam etmekte...
-yaklaşık bir haftadır böyle kullanıyorum bilgisayarı açında yaklaşık bi 15 dakka kadar bekliyorum kendi gelmesini..otomatik açılan herşeyi kapattım msn,wınamp vs..ama yavaşlama durmadı..
-aslında yavaşlama değil açılışta bi 15 dk kadar tıkanması denilebilir nedense anlamadım ama bi süreliğine bi tıkanma meydana geliyo sanki bilgisayar kendini bşyler yapması için zorluyomuş gibi oluyo..
-bilgisayarı ilk açında şu sorun çıkıyo bi etkisi varmı bilmiyorum..
[Image: adszbz3.jpg]
-yine aynı konu ile ilgili olarak açılışta yaşanan tıkanma,yavaşlama vs.neyse artık...kasanın önündeki reset düğmesinin altındaki ışık yanık kalıyo pc kendine gelince normale dönüyo yanıp sönüyo ışığın altında 'HDD' yazıyor..
[Image: 20052008ex3.jpg]

-yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar bu yavaşlama beni sinir etti şuanda süper kullanıyorum ama açılışta baya bi süre bekliyorum çok can sıkıcı bşy..ram taktırayım mı die düşündüm aa şuana kadar böyle bşy yoktu format attım böyle oldu..daha öncede format atmıştık böyle bi sorun çıkmamıştı ilk defa oldu canavar gibi pc'ye noldu anlamadım..

NOT:bilgisayar özellikleri:
İntel Pentium 4 CPU 3.00 GHZ 2.99 GHZ
512 mb ram
XP Prof.SP2
ekteki ilk fotoda "comp axis.exe" ismi geçiyor bu zararlı bir yazılımmış

internet explorer anasayfanda bir değişiklik oldumu kendiliğinden (Lop.com sitesine)?

komple bi arama tarama yaptın mı bilgisayarına ? virüs programı yanında bir spy temizleyici de denemelisin Ad-Aware 2007
teşekkürler Sonic
internet sayfasında bi değişiklik yok
format attıktan sonra komple bi tarama yapmadım...
bugün taramayı yapıcam ayrıca verdiğin link iniyo onuda denicem..

512 lik bi ram daha taktırsam nasıl olur acaba?
XP için iş görür 512MB, bu olaya spy veya virüs neden oluyor

bu iş yüzünden değilde eğer normal performanstan memnun değilsen al bence yoksa bana yetiyordu diyorsan masrafa gerek yok
Sonic Wrote:XP için iş görür 512MB, bu olaya spy veya virüs neden oluyor

bu iş yüzünden değilde eğer normal performanstan memnun değilsen al bence yoksa bana yetiyordu diyorsan masrafa gerek yok

512 bana yetiyo hatta artıyordu fakat anlamadım bu aralar neden bu yavaşlama...dediğin gibi tarama yaptım 2 tane trojan gibi bşy buldu sildim..17 tane spy buldu onlarıda sildim...
fakat şimdi pc'yi açtım açılıştaki tıkanma aynı ama belli bi süre sonra tekrar canavar gibi oluyor(şimdi bunları yazdığım gibiBig Grin)
açılışta yüklenen çok program mı var saatin yanını dolduran ?
Sonic Wrote:açılışta yüklenen çok program mı var saatin yanını dolduran ?

orasınıda temizledim...
hala anlamış değilim format sonrası neden böyle oldu...
nese artık gittiği yere kadar gerekirse ram takıp bide öyle denerim..
teşekkürler
rica ederim ama değişik programlarla taramaya devam et PC'ni nod32, spybot, ccleaner gibi Thumbup
"DeepFreeze"
Derim Başka Tanımam. Wink
Reference URL's